• ca
  • es
  • en
Netejar cerca

Subscriu-te al butlletí

Institut infància i adolescència
  • L’Institut
    • Qui som?
    • Equip
    • Què fem?
    • Com ho fem?
    • Transparència
    • Contacte
  • Programes
  • Projectes
  • Blog
  • Notícies
  • Mediateca
  • Butlletins

Resultats de la cerca per temes

Projectes

Parlen els nens i nenes (2a edició)

OBERT DES DE 2021 | La 2a edició del Parlen els nens i nenes comença preguntant “com esteu?” a infants d’entre 8-12 anys i, amb el coneixement generat, s’actualitzarà l’Agenda dels infants. Un nou Grup Altaveu s’encarregarà d’explicar-nos-la

Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030

OBERT DES DE 2017 | Acompanyem l’Ajuntament de Barcelona en la definició i desplegament del Pla del joc a l’espai públic per tal que, amb horitzó 2030, la ciutat sigui cada vegada més jugable i ofereixi més i millors oportunitats de joc a l’espai públic als infants, adolescents i al conjunt de la ciutadania.

Covid-19 i infància a Barcelona

OBERT DES DE 2020 | Laboratori que ressegueix l’impacte de la crisi sanitària i social de la covid-19 i de les mesures que s’han pres per fer-hi front, en les vides i els drets de la infància i l’adolescència de Barcelona.

Cocreem la ciutat amb els infants i adolescents

OBERT DES DE 2018 | Acompanyem l’administració pública en els processos de cocreació amb infants i adolescents per tal de dissenyar la ciutat i l’espai públic tenint en compte les seves veus i necessitats. A més, sistematitzem aquests processos per tal que puguin replicar-se més enllà dels pilotatges.

Parlen els nens i nenes (1a edició)

EDICIÓ TANCADA 2016-2020 | Aquest projecte dóna la veu als nois i noies de Barcelona per conèixer com és el seu benestar i perquè siguin ells mateixos qui assenyalin actuacions de millora en relació amb aspectes importants de les seves vides.

Participació de nois i noies a Barcelona

2016-2017 | Aquest projecte es proposa identificar, sistematitzar i analitzar experiències transformadores de participació social i política d’infants i adolescents als barris de Barcelona.

Espai públic, infància i adolescència

2016-2017 | Impulsem i coordinem un grup transversal de treball dins l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de repensar i incorporar millores concretes en l’espai públic en clau d’infància i adolescència

Avaluació del programa Audiència pública de nois i noies de Barcelona

2016-2017 | Amb aquest projecte avaluem els darrers deu anys de funcionament del programa municipal ‘Audiències públiques de nois i noies de Barcelona’, incloent tant les audiències de ciutat com les de districte.

Notícies

Som socis associats del projecte europeu IMCITIZEN per fomentar la participació de la infància

21/02/2023

El projecte està compromès amb una participació inclusiva, significativa, autèntica, sostenible, vinculant, transformadora, segura i creativa per als nens i nenes. I busca canvis sistèmics en els mecanismes de participació dels infants.

Presentem els resultats del Parlen els nens i nenes a Bilbao

18/01/2023

Explicarem què ha suposat la vivència de la pandèmia per part dels infants de Barcelona a partir d’una comparativa entre els resultats de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2017 i 2021.

L’alcaldessa agraeix als infants la seva participació als tallers del parlen els nens i nenes

19/12/2022

Més de 30 escoles de la ciutat de Barcelona han realitzat tallers participatius sobre benestar en el marc de la segona fase del programa Parlen els nens i nenes de Barcelona. Aquests tallers serviran per actualitzar l’Agenda dels Infants.

El Parlen els nens i nenes al programa ‘L’ofici d’educar’ de Catalunya Ràdio

29/11/2022

El programa L’Ofici d’educar de Catalunya Ràdio ha dedicat un capítol a parlar del benestar dels nens i nenes d’entre 10 i 11 anys, a partir de les dades del Parlen els nens i nenes i amb les veus i opinions d’infants que han participat als tallers.

Ens adherim a la Xarxa dels Drets dels Infants de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

15/11/2022

Una de les primeres accions que hem dut a terme com a membres de la XDI ha estat col·laborar en l’acte de presentació del “Manifest de les Violències Sexuals a la Infància” d’aquest dijous 17 de novembre.

Participem al projecte europeu “Ciutats jugables per tothom”

27/10/2022

Donem suport i col·laborem en el projecte europeu que té com a objectiu millorar l’espai públic de les ciutats en benefici dels infants neurodivergents, en especial dels nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista (TEA), a partir de processos de cocreació.

Barcelona dissenya un nou model d’àrea de joc accessible pioner a l’Estat

11/10/2022

En la definició d’aquests criteris hi han intervingut molts departaments i entitats externes del món de la discapacitat, de manera que són uns criteris sòlids i ben documentats elaborats a partir d’un treball col·lectiu. És un model pioner perquè es fixa en les activitats lúdiques i no en les àrees de joc i perquè va més enllà de la normativa de mínims vigent.

Exposició i jornada sobre accessibilitat a les àrees de joc

07/10/2022

El Centre Obert d’Arquitectura acull del 10 al 20 d’octubre l’exposició Cap a una ciutat jugable per a tothom, i el dia 11 una jornada sobre joc i accessibilitat. Des de l’Institut Infància i Adolescència hem col·laborat tant en l’exposició com també en l’elaboració del model pioner d’àrea de joc accessible que s’hi presenta.

Comencen els tallers participatius a les escoles per escoltar la veu dels infants

30/09/2022

Tornem a les escoles de la ciutat de Barcelona per realitzar els tallers participatius del programa Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona. Volem escoltar la veu dels infants per cointerpretar els amb ells i elles els resultats de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021 i demanar-los que ens facin arribar les seves propostes per millorar el seu benestar, les quals serviran per actualitzar la nova Agenda dels infants.

Presentem primers resultats de l’EBSIB2021: Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia

26/08/2022

Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia. Després de la pandèmia baixa el percentatge d’infants molt satisfets amb la seva vida i es duplica el percentatge d’infants que no ho estan gens. A més, amb la pandèmia canvien els graus de satisfacció amb els àmbits de la vida valorats pels infants i s’intensifica l’impacte de les desigualtats en el seu benestar.

El Dades Clau 2022 incorporarà noves dades actualitzades especialment en l’àmbit de la salut i el benestar

25/07/2022

La reunió de la comissió transversal de l’Observatori 0-17 BCN ha donat el tret de sortida al 5è monitoratge d’indicadors d’infància i adolescència que, aquest any, comptarà amb actualitzacions importants i, per tant, hi haurà disponibilitat de noves dades per elaborar l’informe Dades clau d’infància i adolescència de Barcelona.

El Pla d’infància 2021-2030 de Barcelona a l’abast dels infants

31/05/2022

Hem editat una infografia i un vídeo animat adreçats als infants de la ciutat sobre el nou Pla d’infància de bl’Ajuntament de Barcelona per tal d’explicar el pla als nens i nenes de la ciutat i garantir, així, el seu dret a rebre una informació adequada sobre les qüestions que els afecten.

Publiquem la Memòria 2021

30/05/2022

L’elaboració del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030, la 2a edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància, les 3 guies de cocreació amb infants per una ciutat jugable… Són algunes de les fites destacades de la memòria 2021, però no les úniques!

Ja es pot consultar l’informe Dades Clau d’Infància i Adolescència a Barcelona 2021

13/05/2022

L’informe Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona presenta i analitza anualment més de 150 indicadores organitzats en 6 dimensions clau de les vides dels nens i nenes.

Per una recerca ètica amb infants, cal un bon acompanyament a l’aula

23/02/2022

En el marc de la segona edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona (octubre-desembre del 2021), des de l’Institut Infància i Adolescència hem tornat a apostar per fer un acompanyament acurat i especialitzat durant el treball de camp. Hem vetllat per ajustar-nos als estàndards de la recerca ètica amb infants, garantint que els tots els nens i nenes que hi participaven tenien el suport necessari, tant a nivell metodològic, com a nivell emocional, com d’inclusió social.

Acabem el treball de camp: 5.000 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys responen l’enquesta de benestar

13/12/2021

Durant el primer trimestre del curs hem realitzat el treball de camp de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona (EBSIB), que ja s’ha acabat amb 5.000 infants enquestats d’entre 8 i 12 anys en més de 50 centres educatius de la ciutat. Les primeres sensacions un cop acabat el treball de camp és que els infants agraeixen ser escoltats i que valoren la possibilitat de participar a l’enquesta.

Nou curs del grup de treball d’Igualtat d’Oportunitats en la Infància

29/11/2021

La primera sessió del curs ha servit per definir les 6 actuacions prioritàries, encaminades a treballar en la salut mental, en les desigualtats educatives

12 de novembre: jornada on presentem el Pla d’Infància 2021-2030

18/10/2021

L’Ajuntament de Barcelona, el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo – Centre Ernest Lluch (CUIMPB) i l’Institut Infància i Adolescència organitzem una jornada sobre polítiques d’infància que servirà per presentar el Pla d’Infància de Barcelona 2021-2030 elaborat per l’Institut Infància i Adolescència per encàrrec de l’Ajuntament i que s’acaba d’aprovar aquest mes d’octubre.

Barcelona presenta el Pla d’infància 2021-2030

18/10/2021

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el Pla d’Infància de Barcelona, el primer pla de la ciutat que s’ha elaborat a 10 anys vista i de forma participada, incorporant la visió dels infants. El Pla l’ha elaborat l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (per encàrrec de la Regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat) a partir d’una àmplia diagnosi en el marc de l’Observatori 0-17 BCN i dinamitzant el procés participatiu per ratificar els reptes del pla, amb més de 150 persones amb expertesa en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

Enquestem a 5.000 infants de Barcelona per conèixer el benestar de la infància

30/09/2021

Quatre anys després de la primera Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona tornem a les escoles de la ciutat per preguntar de nou “com estàs?” als nens i nenes. Una resposta que, necessàriament, aquesta vegada estarà condicionada per la realitat de pandèmia i que permetrà conèixer, de primera mà, els efectes de la covid-19 en les vides i el benestar de la infància a la ciutat.

Ponència sobre els efectes del confinament i la pandèmia en la infància i l’adolescència

18/06/2021

Participem a la sessió de treball de l’Associació Catalana de Sociologia sobre l’estat de la recerca sobre Família, infància i covid-19 amb una ponència sobre els efectes del confinament i la pandèmia en la infància i l’adolescència de Barcelona

Fem balanç del 2020: un any amb molta feina feta i molta feina per fer encara

15/06/2021

L’any 2020 ha marcat un abans i després, a nivell global i també a nivell individual, amb impactes clars i concrets en les vides dels nostres infants i adolescents i de les seves famílies. La memòria 2020 de l’Institut Infància i Adolescència, en un format breu, permet resseguir el coneixement disponible sobre covid-19 i infància, així com les nombroses contribucions que hem fet al debat social sobre els drets de la infància en temps de pandèmia.

Prop de 300 persones d’arreu del món segueixen la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

02/06/2021

L’espai públic ha de ser una extensió de casa, un espai habitable i de qualitat, i que la covid-19 ha estat un accelerador perquè hi ha hagut molta demanda ciutadana i perquè ha calgut accelerar el q la ciutat ja tenia planificat, desbordant totes les previsions. N’hem parlat a la tercera jornada sobre joc i ciutat que hem organitzat en els darrers anys que ha servit per fer balanç de com ha anat avançant Barcelona per ser una ciutat cada vegada més jugable.

Jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

18/05/2021

El proper 1 de juny, a la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món” reflexionarem sobre com la situació actual de crisi sanitària, fan més necessari que mai transformar la ciutat per fer-la més jugable, dos anys després de l’aprovació del del Pla del Joc a l’Espai Públic de Barcelona amb horitzó 2030.

S’inicia el procés participatiu per a contrastar el futur Pla d’Infància 2021-2030

18/05/2021

Durant els mesos de maig i juny tindrà lloc procés participatiu per tal d’enriquir el Pla d’Infància de Barcelona 2021-2030, tal i com va aprovar la comissió de seguiment del procés participatiu en la reunió del 10 de maig passat.

Cocreació amb infants en la transformació dels entorns escolars

17/05/2021

Acompanyem l’Ajuntament de Barcelona en els processos de cocreació amb infants i les comunitats educatives per la transformació dels entorns escolars, en el marc del programa Protegim les escoles. Hem elaborat una guia de cocreació per ajudar a sistematitzar aquesta participació en tots els processos que es duguin a terme a partir d’ara.

Arrenca la segona edició del Parlen els nens i nenes

07/05/2021

El programa municipal de coneixement sobre el benestar de la infància a Barcelona Parlen els nens i nenes comença la seva segona edició: tornarem a preguntar als infants de la ciutat “com esteu i què podríem fer perquè estigueu millor?”. De moment, ens hem posat en contacte amb els centres preseleccionats i, a partir del curs 2021-2022, tornarem a les escoles amb l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona

Arrenca el projecte de Transformem els patis escolars

02/03/2021

Seguim acompanyant l’Ajuntament de Barcelona en el seu projecte Transformem els patis, per tal d’aprofitar el potencial dels patis escolars per donar resposta a la necessitat de joc i educació a l’aire lliure i com a espai d’oportunitat per contribuir en la naturalització de la ciutat. El projecte Transformem els patis és un dels projectes tractors del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030.

Iniciem el camí per a l’elaboració del Pla d’Infància de Barcelona 2021-2030

19/01/2021

L’Institut Infància i Adolescència acompanyarà l’Ajuntament de Barcelona en la definició i elaboració del nou Pla d’Infància 2021-2030, que s’elaborarà i revisarà de manera participada, la qual cosa suposa un salt de les polítiques municipals adreçades a la infància.

Infants i adolescents podran investigar sobre benestar infantil en el Repte Barcelona Dades Obertes 2021

18/01/2021

L’Institut Infància i Adolescència i l’Ajuntament de Barcelona posen a disposició dels centres educatius de secundària i formació professional les dades de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona perquè els infants i adolescents puguin fer investigació sobre els temes que els afecten a partir d’aquesta enquesta.

Presentem els 6 criteris per un bon pati naturalitzat, coeducatiu i comunitari

18/12/2020

L’Institut Infància i Adolescència de Barcelona hem presentat els 6 criteris per un bon pati en el marc de la jornada en línia “Transformem els patis escolars; més naturalitzats, coeducatius i comunitaris” convocada per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de l’Educació de Barcelona en col·laboració de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i el Consell Educatiu Municipal

Impactes de la covid-19 en la infància: primers resultats de la recerca social d’urgència i primeres actuacions per fer-hi front

14/12/2020

L’Ajuntament de Barcelona presenta un informe d’avançament de resultats sobre els impactes de la covid-19 en la infància i l’adolescència a la Comissió de Drets socials, elaborat per l’institut. Amb la presentació de l’informe, explica també les actuacions municipals dutes a terme per la covid-19 tenint en compte els impactes socials del confinament i la crisi per la covid-19.

Presentem el seguiment de la recerca social d’urgència per la covid-19

20/11/2020

Participem al 6th International Congress of Clinical and Health Psychology in Children and Adolescents, organitzat per Aitana, presentant els resultats inicials del seguiment de la recerca social d’urgència per la covid-19.

Reflexions, reptes i experiències al voltant de la participació infantil en les polítiques públiques

16/11/2020

Des de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona hem participat a la jornada Experiències Innovadores de Participació dels Infants, organitzada pel Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona el passat dimecres 11…

Una tesi doctoral a partir del Parlen els nens i nenes

20/10/2020

La Mari Corominas, investigadora predoctoral de la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, defensa una tesi doctoral a partir del programa “Parlen ens nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”.

Ens sumem a la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans

25/09/2020

Des de l’Institut Infància i Adolescència ens adherim a la co-creació de la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans impulsada per COMSOC – Comunicació Social amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat al rol de ciutadans actius dels nens, nenes i adolescents i també per promoure una escolta activa de les seves veus.

Fem valoracions sobre la gestió de la Covid19 i identifiquem 4 prioritats en clau d’infància pel Pacte de Ciutat a través del CMBS

15/07/2020

El grup d’Infància i Igualtat d’Oportunitats identifica dos grans reptes en clau d’infància i fa més de 60 propostes d’actuació que es poden agrupar en quatre grans prioritats; garantir els mínims necessaris per viure, lluitar contra les desigualtats educatives, protegir els infants de qualsevol forma de maltractament o violència a la llar i escoltar els infants i adolescents.

Compartim coneixement: eina de cocreació d’espais lúdics amb infants i adolescents

22/06/2020

Publiquem l’Eina de cocreació d’espais lúdics amb infants i adolescents i posem a disposició de qualsevol ajuntament o entitat els materials i indicacions per començar a cocrear l’espai públic per tal que sigui més jugable.

Com han viscut els nois i noies el confinament i la crisi per la Covid-19

27/05/2020

Duem a terme una sessió especial amb els adolescents membres del Grup Altaveu per tal de recollir la mirada i les propostes dels nois i noies al voltant de la crisi de la Covid-19 i de com s’ha gestionat i s’hauria de gestionar a partir d’ara. La sessió d’ha fet en el marc del Grup d’Igualtat d’Oportunitats en la Infància del CMBS.

El Grup Altaveu presenta l’Agenda dels infants als grups municipals del nou mandat

21/01/2020

Els nois i noies del Grup Altaveu es reuneixen amb representants de tots els grups municipals que hi ha a l’Ajuntament de Barcelona per traslladar-los les demandes i propostes recollides a l’Agenda dels infants. Es reactiva el grup coincidint amb el nou mandat municipal, amb l’objectiu que els nous representants coneguin amb la veu i el protagonisme dels infants les seves propostes per millorar el seu benestar i les tinguin en compte durant els propers 4 anys.

Tornen els diàlegs amb el protagonisme del infants del Grup Altaveu

18/12/2019

L’Institut Infància reactiva el Grup Altaveu, el grup de nois i noies que ja fa més d’un any van rebre l’encàrrec de l’Ajuntament de presentar l’Agenda dels Infants i obrir diàlegs al voltant de les 11 demandes i 115 propostes que s’hi recullen. Aprofitant la renovació de grups polítics municipals i de càrrecs al Consistori, el Grup Altaveu es prepara per obrir un diàleg amb els nous representants el proper 17 de gener. A la trobada els explicaran quines són les seves prioritats d’acció i intentaran generar un compromís a l’entorn del benestar de la infància a Barcelona.

El Pla del joc a l’espai públic suscita interès en fòrums i seminaris nacionals i internacionals

18/12/2019

L’IIAB i l’Ajuntament de Barcelona presentem el Pla del joc a l’espai públic i alguns enfocs específics (com ara la seva vinculació amb el verd, la seva aplicació en entorns desafavorits o el procés participat per la seva elaboració), en diferents trobades i seminaris a Barcelona, l’Hospitalet, València i Anglaterra.

Els materials del Parlen, traduits al castellà i l’anglès

30/10/2019

Seguint un dels nostres principis i raons de ser, el compartir coneixement per enriquir el debat social, hem fet un esforç important per traduir al castellà i l’anglès alguns materials comunicatius del Parlen els nens i nenes.

Barcelona debat sobre el joc d’infants i adolescents i l’espai públic

08/02/2019

Més de 400 persones inscrites a la jornada Joc i ciutat, debaten i reflexionen al voltant de la importància social del joc i, especialment, de la necessitat de garantir-lo i potenciar-lo en els entorns urbans.

Barcelona presenta el primer Pla del Joc a l’espai públic

07/02/2019

El pla suposa un canvi de paradigma en la visió del joc. Barcelona aspira a passar de ser una ciutat amb àrees de jocs infantils a ser “una ciutat jugable”. En aquest sentit, és un pla pioner i ambiciós que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques claus per fer una ciutat més habitable i millorar la vida dels veïns i veïnes

Jornada Joc i ciutat: el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona

16/01/2019

El 6 de febrer es presentarà el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona a la jornada Joc i ciutat que organitza l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de l’Institut Infància i Adolescència. Ja estan obertes les inscripcions!

El Grup Altaveu demana la creació d’un grup de treball al Consell de Ciutat per seguir dialogant al voltant de l’Agenda dels Infants

21/12/2018

El Grup Altaveu presenta l’Agenda dels Infants al plenari del Consell de Ciutat, el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona

Jornada de debat sobre la infància i l’adolescència amb noves diagnosis i retorn de l’Agenda dels infants

20/11/2018

La jornada ha servit per presentar l’Observatori 0-17 BCN, compartir noves anàlisis, diagnosis i coneixement general sobre la infància i l’adolescència a la ciutat i compartir els reptes de ciutat per millorar la vida i els drets dels més de 245.000 nens, nenes i adolescents, que representen el 15% dels barcelonins.

Jornada La infància i l’adolescència a Barcelona: present i futur

23/10/2018

Apunta’t a la jornada La infància i l’adolescència a Barcelona: present i futur que tindrà lloc el 19 de novembre a l’Espai Jove La Fontana, una jornada amb un programa molt complert que servirà per presentar l’Observatori 0-17 BCN i les noves anàlisis i coneixement generat sobre diferents àmbits de la vida dels nens i nenes.

El Grup Altaveu presenta i treballa l’Agenda dels infants amb el Consell Municipal de Benestar Social i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

19/10/2018

Una trentena de persones membres de diversos grups de treball del Consell Municipal de Benestar Social i de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva es reuneixen amb els nois i noies del Grup Altaveu per conèixer i treballar sobre les demandes i les propostes per la millora del benestar dels nens i nenes de la ciutat, recollides a l’Agenda dels Infants.

Arrenca el procés participatiu pel Pla del joc a l’espai públic Barcelona

26/09/2018

Entre els mesos d’octubre i desembre es durà a terme un procés participatiu obert a tota la ciutadania de Barcelona per redactar el Pla del joc a l’espai públic amb horitzó 2030 a la ciutat. Hi haurà sessions presencials i participació online.

Arrenca el Grup Altaveu de nens i nenes per obrir diàlegs al voltant de l’Agenda dels infants

21/06/2018

Un grup de 30 nois i noies d’entre 11 i 13 anys de tots els districtes de Barcelona s’han constituït com a Grup Altaveu, un grup que té l’encàrrec per part de l’Ajuntament de Barcelona de donar a conèixer, fer campanya i moure l’Agenda dels infants construïda a partir de les seves demandes i propostes en base a la recerca del programa Parlen els nens i nenes.

L’Ajuntament incorpora les propostes dels infants en la transformació de dos parcs en espais lúdics

18/06/2018

El Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegaso, a Sant Andreu, es transformaran en espais lúdics tenint en compte les propostes dels nens i nenes, després d’un procés de cocreació dissenyat i dinamitzat per l’Institut.

Els nens i nenes de Barcelona presenten a l’Alcaldessa les seves demandes i propostes per millorar el seu benestar

08/06/2018

L’Agenda dels infants recull les 11 demandes i les 115 propostes d’actuació que fan els nens i nenes per millorar el seu benestar. L’alcaldessa s’ha compromès a escoltar-les atentament i donar una resposta abans d’acabar l’any.

170 nens i nenes fan un procés de cocreació per transformar dos parcs de Barcelona en espais lúdics

14/05/2018

Elements que afavoreixin un joc divers i estimulant, i que responguin a les necessitats de tothom, des dels més petits als més grans. Aquestes són les demandes dels infants per al Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegaso.

L’InfoK, Ara Criatures, Betevé i Cadena SER es fan ressò del projecte Parlen els nens i nenes

23/01/2018

InfoK, Betevé Ràdio i Cadena SER emeten reportatges sobre com els infants de Barcelona, estan fent propostes per millorar el seu benestar en el marc del projecte Parlen els nens i nenes.

Primers resultats de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància de Barcelona

13/11/2017

El temps lliure i l’autonomia personal són els àmbits en els que els infants de 10 a 12 anys de Barcelona es mostren menys satisfets, segons els primers resultats de l’enquesta El benestar subjectiu de la infància a Barcelona’, que s’acaben de presentar coincidint amb l’inici de la fase de retorn i procés participatiu del projecte Parlen els nens i nenes

Preguntem als nens i nenes com podem millorar el seu benestar

10/11/2017

Després d’haver fet l’enquesta de benestar subjectiu a 4.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, i un cop tenim els primers resultats de l’anàlisi, tornem a les escoles que van participar a l’enquesta per iniciar la segona fase del projecte Parlen els nens i nenes, que consisteix en un procés participatiu per tal que els infants construeixin la seva agenda de propostes i actuacions per millorar les seves vides.

Ens sumem a l’aturada general i a la defensa dels drets, la convivència i la democràcia

02/10/2017

Des de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona ens afegim a la condemna social a les actuacions policials violentes del dia 1 d’octubre que han vulnerat drets i llibertats civils i polítics de la ciutadania arreu de Catalunya, incloent infants i adolescents.

Com millorar l’Audiència Pública de Nois i Noies?

25/09/2017

Presentem l’Informe d’Avaluació del programa ‘Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona’, el resultat d’un encàrrec de l’IMEB amb l’objectiu de diagnosticar l’estat actual del programa i proposar actuacions que permetin donar-li un impuls.

24 consideracions sobre espai públic i infància

03/07/2017

El Grup transversal Espai públic, infància i adolescència de l’Ajuntament de Barcelona, coordinat per l’Institut Infància i Adolescència, ha consensuat 24 consideracions sobre l’espai públic i la infància. L’objectiu és que siguin tingudes en compte des de les diverses àrees, serveis i districtes municipals en la construcció de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir els drets dels infants i el seu ús de l’espai públic.

Els mitjans destaquen que es pregunti per primera vegada als nois i noies sobre el seu benestar

04/04/2017

Els mitjans de comunicació es fan ressò del projecte de Benestar subjectiu de la infància a Barcelona i en destaquen el seu caràcter novedós i també el fet que sigui un projecte que va més enllà d’una simple enquesta.

Preguntem a 4.000 nois i noies de Barcelona sobre el seu benestar

07/02/2017

Iniciem el treball de camp del projecte de Benestar subjectiu de la infància que consisteix en una enquesta a 4.000 noies i noies d’entre 10 i 12 anys sobre el seu benestar. El projecte tindrà una segona fase de retorn i interpretació conjunta dels resultats amb els mateixos participants per tal de definir propostes d’actuacions de política pública que millorin la seva qualitat de vida.

Accedeix a tots els continguts de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

16/01/2017

A través d’aquesta notícia podreu accedir als continguts de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’, tant els vídeos de les sessions plenaries, com les relatories dels tallers, les fotografies o el recull de premsa, entre d’altres.

Sessió de treball a l’Ajuntament amb Francesco Tonucci

15/01/2017

Aprofitant la visita de Tonucci, l’Institut va organitzar una sessió de treball interna amb una vintena de responsables municipals, de direccions i gerències de diverses àrees i districtes de Barcelona, per debatre sobre com fer més apropiada la ciutat per als infants, a partir de reptes concrets en la gestió municipal quotidiana.

Repensar Barcelona amb mirada d’infància permetria impulsar els grans reptes de ciutat

16/12/2016

Més de 300 persones han participat a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ i han fet emergir el debat sobre la necessitat d’adequar l’espai públic de Barcelona als drets i necessitats dels infants i adolescents. La conclusió principal és que donar prioritat a la infància suposa una millora col·lectiva per tota la ciutadania perquè permet abordar els grans reptes de ciutat.

4 preguntes sobre l’espai públic barceloní per viure-hi una millor infància i adolescència

16/12/2016

Podeu consultar les relatories dels 4 tallers que es van dur a terme durant la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’. En cada taller un expert/a va situar els assistents en el context barceloní i va traçar 3 escenaris desitjables a assolir per millorar l’espai públic de la ciutat, com a punt de partida per al debat.

Els vídeos de la jornada

16/12/2016

Si no vas poder assistir a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’, no et perdis els vídeos de la jornada.

Ressò de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

16/12/2016

La jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ ha tingut molt ressò tant als mijtans com a les xarxes. Consulta el recull de premsa i el que se’n va dir a les xarxes socials.

Simposi internacional sobre infància i política

15/12/2016

L’Institut va ser institució partner al ‘Simposi Internacional Nens i participació política. Els consells d’infants ‘, en què es va debatre sobre la necessitat d’incloure la veu dels infants i adolescents en la política, i sobre la participació dels nens i les nenes.

Segueix en directe via streaming la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

12/12/2016

Per donar resposta al gran interès generat per la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ es retransmetrà en directe via streaming els dos grans moments de plenari de la jornada. La conversa entre Francesco Tonucci i Itziar González al matí i l’entrevista a Tonucci per part de Carles Capdevila a la tarda.

Inscriu-te a la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’

25/11/2016

L’Institut i l’IMEB coorganitzem la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb ‘Camí escolar, espai amic’ i altres experiències’ el proper 15 de desembre. Comptarem amb nois i noies, el pedagog Francesco Tonucci, l’arquitecta Itziar Gonzàlez, el periodista Carles Capdevila i l’Alcaldessa Ada Colau, així com molts professionals. Tot plegat per debatre com transformar l’espai públic per créixer i viure-hi millor la infància i l’adolescència a la nostra ciutat.

El benestar subjectiu de la infància a barcelona: tret de sortida

15/11/2016

Hem dut a terme la primera reunió del grup motor per discutir conjuntament i aprovar les bases del projecte. A partir d’aquí es faran dues proves pilot del qüestionari i es contactarà amb els prop de 60 centres d’educació primària de la ciutat que requereix la mostra.

Molt camí a fer en la participació d’infants i adolescents a Barcelona

25/10/2016

Barcelona té encara molt camí a fer per generar espais i processos de participació d’infants i adolescents. Aquesta és la principal conclusió del document de treball ‘Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per a la coproducció de la ciutat amb i des de la infància i l’adolescència’ elaborat per l’Institut entre març i juliol de 2016 que durant aquesta tardor està servint per a fomentar debat en espais municipals.

L’Institut inicia el primer estudi sobre benestar subjectiu de la infància de Barcelona

26/09/2016

El projecte El benestar de la infància a Barcelona: parlen els nois i noies aportarà dades inèdites a partir de l’enquesta a 4.000 infants, que seran homologables i permetran fer comparacions amb altres països.

Espai públic i ciutadania 0-17

20/07/2016

Des de l’Institut hem impulsat i coordinem un grup de treball a l’Ajuntament de Barcelona per repensar i incorporar millores perquè l’espai públic estimuli una infància enriquidora i saludable. Una ciutat inclusiva i amigable que promou els drets al joc, a la salut i a l’educació en el temps lliure al carrer, parcs i places millora no només les vides d’infants i adolescents, sinó que democratitza l’espai públic per a totes les persones.

Patis, camins i audiència: on som? on anem?

27/06/2016

Ens preguntem sobre els impactes, la rellevància social i educativa i les valoracions que en fan els protagonistes dels programes: camins escolars, patis oberts al barri i l’audiència pública als nois i noies. Estem dissenyant, amb l’IMEB, les avaluacions per tal de contribuir a la presa de decisions de responsables tècnics i polítics per millorar-los.

Blog

32 vetllant per la igualtat d’oportunitats en la infància a través del Consell Municipal de Benestar Social

24/03/2023

 El Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona (CMBS en endavant) ja té 35 anys i, des que es va constituir l’any 1988, ha esdevingut un dels consells més antics dels ajuntaments democràtics. Transcorreguts 35…

“Ells i nosaltres”: Els nens i nenes de Barcelona són conscients de les desigualtats socials i tenen clar com combatre-les

20/02/2023

Què passa quan tractes la desigualtat social amb els nens i nenes de Barcelona, i què pensen que caldria fer per combatre-la? El fet de tractar i analitzar la desigualtat social amb infants planteja diferents…

Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia

26/08/2022

Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia. Si l’any 2017 els infants de la ciutat puntuaven la seva satisfacció global amb la vida amb un 9…

Una mirada sobre què contribueix al benestar dels infants i què els suposa malestar, a partir del treball de camp de l’EBSIB 2021

22/02/2022

Com a estudiant en pràctiques i membre de l’equip de treball de camp de l’Enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona (EBSIB 2021), he redactat un diari de camp on anoto allò que…

Una mirada sobre la diversitat i interculturalitat, a partir del treball de camp de l’EBSIB 2021

22/02/2022

Al llarg dels tres mesos de treball de camp la frase que més vegades he sentit ha sigut “estem a una escola de màxima complexitat”. Sense saber el significat d’aquest concepte, el que entenia pel…

Infància, memòria i construcció de ciutat

18/06/2021

(article publicat orignàriament a la publicació Històries d’un viatge de la Xarxa de comunitats de memòria en el marc del programa Memòria Viva de l’Ajuntament de Barcelona) Un dibuix de tres infants jugant a pilota…

Entrevista a Laia Pineda: “Encara no hem entès prou bé que el joc és una necessitat vital”

03/06/2021

(entrevista publicada originàriament a Educa.barcelona) Aquest de 1 de juny es compleixen dos anys de l’aprovació del Pla de Joc a l’Espai Públic de Barcelona, una iniciativa que busca generar una ciutat jugable, al servei…

Els patis escolars són espais privilegiats per garantir el joc, el contacte amb la natura i els aprenentatges a l’aire lliure

03/03/2021

(Article publicat originàriament a Educa.barcelona) Els entorns naturals i l’aire lliure són de vital importància pel desenvolupament integral dels infants i adolescents, pel seu benestar físic i també social, mental i afectiu. No només el…

La conciliació i els usos del temps a debat: què en diuen els infants?

26/11/2020

(Article publicat originàriament a Ara Criatures) L’àmbit amb què els infants de Barcelona es mostren menys satisfets és el temps. Concretament, la meitat dels nens i nenes no estan prou satisfets amb el seu temps…

Els infants volen més temps lliure i més llibertat per decidir en què invertir-lo

24/11/2020

(Article publicat originàriament al Diari de l’Educació). L’àmbit amb què els infants es mostren menys satisfets és el temps Concretament, la meitat dels nens i nenes no estan prou satisfets amb el seu temps lliure….

La manca d’una mirada holística en les respostes a la Covid-19 ha perjudicat els infants i adolescents

21/07/2020

Luis Pedernera és el president del Comitè dels Drets de l’Infant , l’organisme que s’encarrega de vetllar perquè els estats signants compleixin la Convenció Internacional sobre els Drets de l’ Infant de 1989. Ha estat…

Què podem fer per vetllar pels drets de la infància a la ciutat en època de confinament?

26/03/2020

Per als que arribeu a aquest post sense el context necessari, dir-vos que respon a les preguntes que @gustrell ens va fer arribar el 23 de març al compte de twitter de l’@InstInfancia. Dir-vos també…

Si el Covid-19 no és ciència-ficció, tampoc no ho hauria ser que els polítics escoltin als infants

24/03/2020

(Article publicat originàriament a Social.cat) Us imagineu un món en què els polítics tinguessin per costum respondre les preguntes dels infants? Us imagineu que en l’agenda plena a vessar de la persona que ocupa la…

La participació dels infants i adolescents, tema emergent de ciutat

09/03/2020

(article publicat originàriament a Educa.barcelona) Em sents? M’escoltes? Tens en compte el que dic? T’interessa la meva opinió? Què hi ha de més frustrant que intentar parlar amb una persona que no vol (o no sap)…

S’hi troben bé els infants a les escoles? Parlen els nens i nenes

02/07/2019

(Article publicat originàriament al Diari de l’Educació) L’article explica com l’escola és molt més que un espai d’aprenentatge, és un espai de vida per als infants. Explica les principals conclusions de l’estudi “Parlen els nens…

Dissenyar espais per jugar a la ciutat: els qui en saben més hi participen?

01/10/2018

(Article publicat originàriament al Diari de l’Educació) Quant de temps fa que, com a persones adultes, no juguem? Quant de temps fa que no ens enfilem a una estructura de fusta, pujant per unes cordes,…

The Change Factory: conèixer l’experiència dels infants és una peça imprescindible per la millora de les seves vides

19/07/2018

(Versió ampliada de l’article publicat a Social.cat) Forandrings Fabrikken (The Change Factory o la Fàbrica del Canvi) és una fundació de caràcter privat que va començar ara fa 14 anys a Noruega, amb la missió…

Què implica fer recerca social amb infants i adolescents?

18/12/2017

Investigar temes socials amb infants i adolescents implica comunicar-s’hi de manera respectuosa, a més de preguntar-nos, des d’una perspectiva ètica, la utilitat de la recerca per a la infància i la societat en general, però…

Als nens i nenes els agrada que les persones adultes ens interessem per les seves vides

20/11/2017

Escoltem prou els infants? Reconeixem prou el seu dret a participar, a ser escoltats i a que les seves opinions sobre les qüestions que els afecten siguin tingudes en compte? La resposta és que no,…

Propostes per reforçar la participació a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

30/10/2017

L’Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona ha d’arribar a ser un procés ciutadà polític educatiu que tingui sentit tant pels nois i les noies com per la ciutat en general. S’ha de contemplar…

El Consell d’Europa i els drets de la infància

16/10/2017

A principis del 2016 es va publicar l’Estratègia del Consell d’Europa pels Drets dels infants (2016-2021) en la qual s’estableixen les prioritats del Consell d’Europa en termes de protecció i promoció dels drets humans i,…

Per què cal tenir en compte l’opinió dels infants sobre la seva pròpia vida?

07/09/2017

Entrevista al Dr. Ferran Casas i la Dra. Mònica González El benestar subjectiu és el que les persones sentim, pensem i valorem en relació amb nosaltres mateixes, les nostres condicions de vida i les experiències…

Què passa quan preguntes a 4.000 nois i noies “com estàs”?

17/07/2017

Com estàs? És una pregunta que fem al nostre entorn i que també ens fan sovint. No sempre és una qüestió fàcil de respondre. En Carles Capdevila comentava que és “la pregunta més difícil” i…

El projecte sobre Benestar subjectiu, molt més que una enquesta

20/04/2017

 “La vida és plena d’alternatives, reflexiona”. Aquesta frase en un collage de mans de cartolina de diferents colors o un mural sobre els drets dels infants són alguns dels treballs que l’equip d’enquestadors del projecte…

10 reptes per passar de l’actual pre-sistema d’atenció a la infància a un sistema d’atenció modern i desenvolupat

10/12/2016

Catalunya té un capital d’atenció a la infància importantíssim, però li cal fer un salt qualitatiu per arribar a ser un veritable sistema d’atenció a la infància, per la qual cosa és necessària una inversió…

“Child in the city”: infants que creixen a la ciutat

17/11/2016

Els passats 7, 8 i 9 de novembre va tenir lloc a Gent, Bèlgica, la 8a trobada bianual de la Conferència internacional Child In the City, organitzada per European Network Child Friendly Cities (ENCFC). Des…

La mirada dels infants en el benestar: 4 arguments per posar-lo en primer pla

30/05/2016

En aquest post, presentem quatre arguments sobre la importància d’escoltar els punts de vista d’infants i adolescents perquè, en el disseny de polítiques públiques que impliquen a la infància, les seves percepcions es tinguin en consideració.

Mediateca

2022 Recull premsa

Recull de premsa de la realització dels tallers participatius sobre benestar del Parlen els nens i nenes

Document que recull les diverses notícies i reportatges publicades als mitjans de comunicació en què s’explica la realització de tallers participatius a les escoles.

2022 Informe

Informe de primeres dades de l’EBSIB 2021

Informe de primeres dades de la segona edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona, duta a terme la tardor del 2021 en el marc del programa Parlen els nens i nenes. 

2022 Infografia

Infografia primeres dades EBSIB 2021

Infografia amb llenguatge i caràcter childfriendly per explicar als nens i nenes de Barcelona les primeres dades extretes de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona 2021

2022 Nota de premsa

NP: La pandèmia afecta en la satisfacció vital dels infants de Barcelona

Dossier de premsa resum de l’informe Primeres dades de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021. Document conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

2022 Nota de premsa

NP: Barcelona posa en marxa un projecte pilot de suport al joc per a infants i adults amb discapacitat

Nota de premsa de de l’anunci d’un nou projecte pilot de suport al joc per a infants amb discapacitat. Des de l’Institut Infància i Adolescència donarem suport en l’avaluació d’aquest pilotatge.

2022 Article

Article: Barcelona i l’aposta per naturalitzar espais educatius

Article que aporta una reflexió al voltant de com han de ser els patis de les escoles i sobre com l’Ajuntament de Barcelona, a través del programa “Transformem els patis” està apostant per aquest model.

2022 Presentació EN

La parole aux enfants, fiche d’experience

Fiche récapitulative avec les principales informations du Children talk, à la fois les résultats de la première édition et les nouveautés de la deuxième édition.

2022 Presentació EN

The children have their say, experience sheet

Summary sheet with the main information of the Children talk, both the results of the first edition and the news of the second edition.

2022 Presentació ES

Hablan los niños y niñas, ficha resumen de la experiencia en español

Ficha resumen con la información principal del hablan los niños y niñas, tanto los resultados de la primera edición, como las novedades de la segunda edición.

2022 Presentació

Parlen els nens i nenes, fitxa resum de l’experiència

Fitxa resum amb la informació principal del Parlen els nens i nenes, tant els resultats de la primera edició, com les novetats de la segona edició.

2022 Vídeo

Vídeo del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030

Vídeo animat en què dos infants expliquen als altres nens i nenes de la ciutat què està fent l’Ajuntament de Barcelona per millorar les seves vides i avançar en els drets de la infància a partir del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030.

2022 Infografia

Infografia del Pla d’infància Barcelona 2021-2030

Infografia explica breument i de manera molt sintètica el Pla d’infància de Barcelona 2021-2030 amb un llenguatge proper als infants. 

2022 Nota de premsa

Nota de premsa: les escoles de Barcelona reinventen els seus patis a partir de la cocreació amb infants

Nota de premsa de l’Ajutament de Barcelona en què s’explica la nova edició del programa Transformem els patis i la presentació de la Guia de cocreació amb infants i la comunitat educativa per la millora del pati.

2021 Recull premsa

Recull de premsa 2a enquesta de benestar subjectiu a la infància Barcelona

Document que recull les diverses notícies i reportatges publicades als mitjans de comunicació sobre la segona edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona (EBSIB). 

2021 Informe

Dades clau d’infància i adolescència 2021

L’informe 2021 s’ha elaborat a partir de l’anàlisi de 150 indicadors i ha servit com a base diagnòstica per al Pla d’infància de Barcelona 2021-2030.

2021 Resum executiu

Covid-19 i infància a Barcelona (resum executiu – final)

Resum executiu final del laboratori de recerca Covid-19 i infància a Barcelona, en què es presenten els resultats del seguiment de les 32 recerques socials d’urgència identificades en el primer moment de la pandèmia.

2021 Presentació , Mesura de govern

Pla d’infància de Barcelona 2021-2030: presentació

Breu presentació que explica de forma sintètica però exhaustiva el Pla d’infància de Barcelona 2021-2030.

2021 Jornades

Relatoria jornada Estratègies cap als reptes d’infància

Relatoria de la jornada “Estratègies cap als reptes d’infància a Barcelona amb horitzó 2030” que s’ha dut a terme el 12 de novembre coorganitzada pel CUIMPB, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència.

2021 Resum executiu , Mesura de govern

Document de síntesi del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030

Síntesi del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030 amb dades destacades de la diagnosi, els 23 reptes que identifica el pla i les 70 actuacions municipals que s’hi destaquen.

2021 Resum executiu , Mesura de govern EN

Childhood plan. Document de síntesi en anglès del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030

Síntesi en anglès del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030 amb dades destacades de la diagnosi, els 23 reptes que identifica el pla i les 70 actuacions municipals que s’hi destaquen.

2021 Resum executiu , Mesura de govern ES

Document de síntesi en castellà del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030

Síntesi en castellà del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030 amb dades destacades de la diagnosi, els 23 reptes que identifica el pla i les 70 actuacions municipals que s’hi destaquen.

2021 Guies i altres

Guia de cocreació amb els infants i la comunitat educativa per la millora del pati

Guia de cocreació per la implicació dels infants i la comunitat educativa en la transformació del pati de l’escola. Guia elaborada per l’Institut Infància i Adolescència per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona

2021 Nota de premsa

NP: Barcelona aprova el primer Pla d’Infància de la ciutat a 10 anys vista, elaborat de forma participada i incorporant la visió dels infants

Nota de premsa sobre l’aprovació del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030 en que es repassen els principals reptes que identifica el pla, així com la manera en la que s’ha elaborat el pla i com incorpora la visió dels infants. 

2021 Nota de premsa

NP: Barcelona torna a preguntar els infants sobre el seu benestar (inici EBSIB 2021)

Nota de premsa conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència sobre l’inici de la segona Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona (EBSIB 2021). 

2021 Guies i altres

Fitxa tècnica de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona (EBSIB)

Fitxa tècnica amb tots els detalls de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona.

2021 Jornades

Relatoria jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

Relatoria de la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

2021 Guies i altres

Eina de cocreació per la transformació dels entorns escolars: protegim les escoles

Guia de cocreació per ajudar a sistematitzar la participació de la comunitat educativa en els processos de trasnformació dels seus entorns escolars. És una guia per encàrrec del Departament de Barris Educadors de l’Ajuntament de Barcelona.

2021 Infografia

Infografia 6 criteris per a un pati naturalitzat, coeducatiu i comunitari

Infografia que recull els 6 criteris per a un pati naturalitzat, coeducatiu comunitari, elaborats per l’Institut Infància i Adolescència, per encàrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB

2021 Presentació

Presentació de l’Observatori 0-17 BCN, vides i drets de la infància i l’adolescència a la ciutat

Presentació de les principals línies de treball de l’Observatori 0-17 BCN, vides i drets de la infància i l’adolescència a la ciutat de Barcelona

2020 Informe

Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2020

Informe Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2020, elaborat a partir de l’anàlisi de 150 indicadors i amb una mirada en els impactes generats per la covid-19 en cada una de les 6 dimensions que recull l’informe.

2020 Resum executiu

6 criteris per a un bon pati naturalitzat, coeducatiu i comunitari

Document que recull els 6 criteris per a un bon pati, naturalitzat, coeducatiu i comunitari

2020 Nota de premsa

NP: Barcelona inicia un pla de transformació dels patis escolars perquè siguin més naturalitzats, coeducatius i comunitaris

Nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Barcelona explicant el pla Transformem els patis, un dels projectes tractors del Pla del joc a l’espai públic. Les transformacions dels patis es realitzaran tenint en compte els 6 criteris per un bon pati naturalitzat, coeducatiu i comunitari, elaborats per l’Institut Infància i Adolescència per encàrrec de l’Ajuntament. 

2020 Document de treball

Covid-19 i infància a Barcelona: impactes en els drets de la infància i l’adolescència i respostes municipals

Avançament de resultats dels impactes de la covid-19 en la infància identificats per les recerques socials d’urgència, que també inclou un repàs de les actuacions impulsades pel govern de la ciutat.

2020 Resum executiu

Covid-19 i infància a Barcelona (resum executiu-avançament de resultats)

Resum executiu del document de treball d’avançament de resultats dels impactes de la covid-19 en la infància identificats per les recerques socials d’urgència.

2020 Guies i altres

Eina de cocreació d’espais lúdics amb infants i adolescents

Eina per cocrear espais lúdics amb infants i adolescents a l’aire lliure, elaborada a partir del procés de cocreació de 2 parcs de Barcelona en el marc de l’elaboració del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona.

2020 Article

Revista Barcelona Societat: Parlen els nens i nenes

Article sobre el programa municipal de coneixement Parlen els nens i nenes, inclòs com a exemple de bona pràctica dins l’apartat “experiències” de la revista Barcelona Societat.

2020 Article cast ES

Revista Barcelona Sociedad: Hablan los niños y niñas

“Hablan los niños y niñas, una herramienta de ciudad para conocer y mejorar el bienestar de la infancia, desde su punto de vista y con su protagonismo” es el título del artículo que se publica en el número 24 de la revista Barcelona Sociedad.

2020 Article EN

Barcelona Society: The children have their say

“The children have their say, a city-wide tool to assess and improve the well-being of children, from their perspective and with them taking centre
stage” is the title of the article published in issue 24 of magazine Barcelona Society.

2019 Resum executiu

Resum format revista del Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2019

Amb l’edició 2019 llancem per primera vegada un resum de l’informe en format revista online. A partir de 23 preguntes, es fa un repàs a les principals dades que tenen a veure amb la infància i adolescència a Barcelona.

2019 Informe

Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2019

Una diagnosi detallada sobre les condicions de vida dels nens, nenes i adolescents a la ciutat, a partir de 150 indicadors i amb un focus en gènere i desigualtats territorials.

2019 Infografia EN

11 demands on the Children’s Agenda for improving their well-being

Infographic poster containing the 11 demands on the Children’s Agenda for improving their well-being.

2019 Infografia ES

Poster Las 11 demandas de la Agenda de los niños y niñas

Póster infográfico en el que se recogen las 11 demandas de la Agenda de los niños y niñas.

2019 Resum executiu , Presentació ES

Presentación general proyecto Hablan los niños y niñas

Presentación general, en español, del proyecto “Hablan los niños y niñas: el bienestar de la infancia en Barcelona”. 

2019 Resum executiu , Presentació EN

Presentation “The Children Have Their Say”

Presentació general, en anglès, del projecte “Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”.

2019 Informe

INFORME PARLEN ELS NENS I NENES: EL BENESTAR SUBJECTIU DE LA INFÀNCIA A BARCELONA

Informe de resultats del programa municipal Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona. L’informe es realitza en base als documents d’anàlisi en profunditat tant de l’enquesta de benestar subjectiu…

2019 Resum executiu , Mesura de govern ES

Resumen del Plan del juego en el espacio público con horizonte 2030

Resumen ejecutivo del documento Plan del juego en el espacio público con horizonte 2030, en el que hemos trabajado desde 2017 con el Ayuntamiento de Barcelona. El documento sitúa el juego y la actividad física…

2019 Nota de premsa

NP: Barcelona presenta el primer Pla del Joc a l’espai públic

Nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Barcelona en motiu de la presentació del primer Pla del joc a l’espai públic, presentat a la jornada Joc i ciutat.

2019 Recull premsa

Recull d’aparicions als mitjans de la presentació del Pla del joc a l’espai públic

Recull de les aparicions als mitjans de comunicació del primer pla del joc a l’espai públic de Barcelona.

2019 Jornades

Programa Jornada Joc i ciutat

Programa de la Jornada Joc i ciutat: el pla del joc a l’espai públic de Barcelona organitzada per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Infància i Adolescència (6 de febrer de 2019).

2019 Recull premsa

El Culturista entrevista a Maria Truñó

Entrevista a Maria Truñó a la revista El Culturista sobre la feina i els projectes que duu a terme l’IIAB.

2018 Infografia

Pòster Les 11 demandes de l’Agenda dels Infants

Pòster infogràfic en què es recullen les 11 demandes de l’Agenda dels infants, que surten de l’enquesta i tallers participatius sobre el benestar dels infants del programa Parlen els nens i nenes.

2018 Recull premsa

Recull d’aparicions als mitjans sobre la presentació de l’Agenda dels infants

Recull del ressò per part dels mitjans de comunicació sobre la presentació de l’Agenda dels infants a l’alcaldessa i la tinenta de Drets Socials.

2018 Nota de premsa

NP: presentació de l’Agenda dels infants a l’alcaldessa

Nota de premsa sobre la presentació de l’Agenda dels infants a l’alcaldessa per part dels nens i nenes.

2018 Vídeo

Vídeo les 11 demandes de l’Agenda dels infants

Vídeo animat que explica quines són les 11 demandes dels infants de 10 a 12 anys de la ciutat de Barcelona per millorar el seu benestar, unes demandes sorgides del programa Parlen els nens i nenes.

2018 Informe

Agenda dels infants, propostes per millorar el nostre benestar

L’Agenda dels infants recull les 11 demandes de millora del benestar que fan els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat de Barcelona i les seves 115 propostes d’actuació.

2017 Informe

Resultats del procés de cocreació amb infants de dos parcs de Barcelona

Informe del procés de cocreació en què han participat 170 infants per transformar el Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegaso en dos grans espais lúdics.

2017 Informe

Primeres dades de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona

Informe dels primers resultats de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona, resposta per prop de 4.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, en el marc del projecte Parlen els nens i nenes: benestar subjectiu de la infància a Barcelona.

2017 Resum executiu

Resum executiu primeres dades enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona

Document breu que resumeix els principals continguts i conclusions de l’informe de Primeres dades de l’Enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona.

2017 Nota de premsa

NP: Primeres resultats de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona

Nota de premsa emesa conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona en la que es presenta l’informe de primeres dades de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona.

2017 Resum executiu , Avaluació polítiques

Resum Executiu de l’Avaluació del programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona

Aquest document és un resum executiu de l’informe d’Avaluació del programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, en què s’inclouen els aspectes principals de la diagnosi i també dels reptes i les propostes de transformació.

2017 Informe , Avaluació polítiques

Informe d’Avaluació de l’Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona

Informe d’avaluació sobre el programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, amb diagnosi, reptes, orientacions i propostes de transformació.

2017 Document de treball

Consideracions sobre l’espai públic amb perspectiva d’infància i adolescència

Document que recull 24 consideracions sobre l’espai públic amb perspectiva d’infància i adolescència, elaborat pel Grup Transversal Espai públic, infància i adolescència de Barcelona, coordinat per l’Institut.

2017 Nota de premsa

NP: L’Ajuntament pregunta sobre benestar subjectiu a la infància a Barcelona

Nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència, en què s’explica el projecte de Benestar subjectiu de la infància a Barcelona.

2017 Vídeo

Parlen els protagonistes: el dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic

Els infants tenen reconeguts uns drets de ciutdania que, sovint, no es compleixen. El dret al joc, el dret a la salut, al màxim desenvolupament i aparticipar i ser escoltat són alguns d’ells.
En aquest vídeo en podreu conèixer més detalls, escoltar què en pensen els nens i nenes, i nois i noies i també l’opinió del pedagog Francesco Tonucci, l’arquitecta i urbanista Itziar González i el periodista Carles Capdevila, tots els participants en la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’.

2017 Vídeo

Cloenda de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ a càrrec de l’alcaldessa Ada Colau

Cloenda de la Jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència i l’IMEB, a càrrec de l’Excma. Sra. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona

2017 Vídeo

Entrevista oberta a Francesco Tonucci pel periodista Carles Capdevila

Per què una Barcelona més adequada per créixer i viure-hi la infància i l’adolescència és una ciutat millor per a tothom? Aquesta i altres preguntes formula el periodista Carles Capdevila al pedagog italià Francesco Tonucci en el marc de la joranda ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’IMEB.

2017 Vídeo

Diàleg de nois i noies amb Francesco Tonucci i Itziar González sobre el dret a la ciutat

Diàleg de nois i noies de quatre centres educatius implicats en el Programa ‘Camí escolar, espai amic’ amb Francesco Tonucci, Itziar Gonzàlez i Miquel Àngel Essomba en el marc de la joranda ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’IMEB.

2017 Vídeo

Conversa entre Francesco Tonucci i Itziar Gonzàlez sobre com millorar l’espai públic per als infants

Com transformar la ciutat perquè sigui millor per als infants i adolescents? El pedagog italià expert en infància i ciutat, Francesco Tonucci, i l’arquitecta i urbanista, Itziar Gonzàlez, debaten sobre els reptes de la ciutat per ser més amigable amb la infància en el marc de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’.

2017 Vídeo

Inauguració jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

Vídeo de la inauguració de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ a càrrec de Laia Ortiz, Tercera Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona que, alhora, és presidenta de les dues entitats organitzadores (Institut Infància i Adolescència i IMEB) i per Carmen Andrés, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran.

2017 Vídeo , Recull premsa

Entrevista a Maria Truñó, el dret dels infants a la ciutat

Entrevista a la directora de l’Institut Infància i Adolescència, Maria Truñó, al programa Verd Primera de Betevé, en motiu de la realització de la Jornada “El dret dels infants a la ciutat: millorem el nostre espai públic”.

2016 Recull premsa

Recull de premsa Jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

Recull de les notícies, articles, entrevistes i reportatges publicats als mitjans de comunicació arran de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’IMEB i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona el 15 de desembre de 2016.

2016 Nota de premsa

NP: Repensar Barcelona amb mirada d’infància (jornada el dret dels infants a la ciutat)

Nota de premsa sobre la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’, que ha comptat amb la participació de més de 300 persones.

2016 Jornades

Jornada ‘el dret dels infants a la ciutat’

Programa de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ que ha tingut lloc el 15 de desembre de 2016 a l’Espai Jove La Fontana.

2016 Nota de premsa

Barcelona debat com ser una ciutat més amigable amb els infants i adolescents

Nota de premsa sobre la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ coorganitzada per l’IMEB i l’Institut Infància.

2016 Document de treball

Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per a la co-producció de la ciutat amb i des de la infància i l’adolescència

Document de treball elaborat per l’Institut Infància i Adolescència (2016) amb l’objectiu d’emmarcar el debat, apuntar escenaris d’oportunitat i fer propostes de treball per tal d’acompanyar l’Ajuntament de Barcelona en l’impuls proactiu, sistemàtic i transversal, de projectes i canals de participació per infants i adolescents.

2011 Jornades

Fòrum el tercer sector en l’àmbit de la infància, adolescència i famílies: debats d’avui, reptes de futur

Aquest és el programa del Fòrum el tercer sector en l’àmbit de la infància, adolescència i famílies: debats d’avui, reptes de futur en el que va ser presentat l’estudi realitzat pel CIIMU: La funció del tercer sector en l’àmbit…

2011 Informe

La funció del Tercer Sector en l’àmbit d’infància, adolescència i famílies

L’àmbit de la infància, adolescència i famílies és un dels camps en el que el tercer sector apareix amb gran fortalesa. En aquest context el tercer sector hi té una gran tradició però actualment molts…

2011 Informe EN

Urban Intercultural Spaces and Social Movements

En aquesta publicació es recullen els resultats i conclusions d’un projecte europeu de recerca en què ha participat l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) en representació d’Espanya, conjuntament amb altres set països del sud-est d’Europa…

2010 Informe

Participació Infantil i Adolescent a la Ciutat de Barcelona

Infants i adolescents participen a la ciutat de Barcelona? Quin son els espais de participació infantil i adolescent? De quina manera es poden millorar les formes de participació existents? Aquest informe recull i analitza els…

2008 Jornades ES

La adopción internacional: el allá y el aquí. Experiencias y perspectivas

Programa de la jornada, La adopción internacional: el allá y el aquí. Experiencias y perspectivas que va tenir lloc el 8 de febrer de 2008 a Barcelona organitzada conjuntament per la Universitat Autònoma i el CIIMU.

2008 Informe

Temps de les famílies: anàlisi sociològica dels usos del temps dins de les llars catalanes a partir de les dades del Panel de Famílies i Infància

Aquest llibre presenta les principals reflexions extretes pels investigadors i investigadores que han col·laborat en la seva elaboració a partir de les dades del Panel de Famílies i Infància. L’objectiu principal d’aquest és analitzar la…

2008 Guies i altres

La reorganització dels temps de la vida quotidiana a les llars catalanes amb fills i filles adolescents

En les darreres dècades a Catalunya la institució familiar ha patit una mutació extraordinària. Aquest canvi afecta dimensions múltiples, tant estructurals com de relació amb les dinàmiques quotidianes de la vida familiar en famílies amb…

2008 Informe

Politiques locals de suport a les famílies al municipi de Gavà. Centre de recursos per a les famílies: Elements propositius. Vol. 2/2

Després de l’Informe sobre les persones, les llars i les famílies de Gavà, el CIIMU, a partir d’una consulta impulsada per l’Ajuntament de Gavà, va dissenyar un procés per tal de dinamitzar el debat i…

2008 Informe

Polítiques locals de suport a les famílies al municipi de Gavà. Les persones, les llars i les famílies a Gavà. Vol. 1/2

En aquest informe s’ofereixen dades relatives a un conjunt d’indicadors estadístics sobre diferents dimensions de les situacions de vida, convivència familiar, i percepcions sobre serveis i equipaments al municipi de Gavà. Les dades per conèixer…

2007 Presentació

L’infant com a actor social: noves formes de participació social

Presentació de la ponència de Pere Soler realitzada en el marc de la jornada de presentació del Panel de famílies i infància que va celebrar-se el 16 de maig de 2007 a la Casa de Mar de Barcelona.

2007 Jornades

Jornada de presentació del Panel de Famílies i Infància

Aquest és el programa de la jornada celebrada en motiu de la presentació del Panel de famílies i infància que va celebrar-se el 16 de maig de 2007 a la Casa de Mar de Barcelona.

2007 Informe

Informe sobre immigració i participació social a Catalunya des de les pràctiques locals

L’informe pretén conèixer els nivells reals d’implicació de la població immigrada resident a Catalunya en iniciatives de participació social. Tanmateix analitza els factors que influeixen en l’exercici actiu d’aquesta participació social i de les estructures…

2007 Informe

Diagnòstic: infància, adolescència i famílies al Raval

Aquest informe diagnòstic té com a finalitat incidir en la millora de les polítiques, les iniciatives socials i les dinàmiques comunitàries relacionades amb la infància, l’adolescència i les famílies del Raval. No només és un…

2007 Informe EN

Final conference of the WellChi Network

Dossier amb el recull de totes les conferències finals del projecte europeu The well-being of children: the impact of changing family forms, working conditions of parents, social policy and legislative measures (Wellchi network). Un projecte liderat…

2007 Guies i altres EN

How can we orientate the reform of childhood policies? Changes, dilemmas and proposals

L’objectiu de la xarxa WellChi és millorar el nostre coneixement sobre l’impacte de les canviants formes de família, les condicions de treball dels pares, la política socials i les mesures legislatives sobre el benestar dels…

2007 EN

The power of innocence social politics for children between separation and participation

Aquest article presenta el discurs d’obertura de la Conferència “Com es pot millorar el benestar de la societat dels nens? Convergència i divergència patrons des d’una perspectiva europea “. Aquesta conferència es va celebrar, durant…

2007 Jornades

Jornades Festival de la Infància. Famílies que eduquen

Díptic amb el detall de la programació d’aquestes jornades organitzades pel CIIMU i el Festival de la Infància orientades a la reflexió sobre la situació i la convivència en les famílies i com aquestes afavoreixen…

2007 Informe

La infància i les famílies al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona

L’anàlisi d’un territori limitat com és en aquest cas el Districte d’Horta – Guinardó permet contrastar les anàlisis més globals sobre l’estat de la infància i les famílies així com perfilar les dinàmiques internes pròpies…

2007 Informe

Infància, adolescència i família a Sant Quirze del Vallès

La finalitat del present estudi és contribuir a ampliar el coneixement sobre la situació i condicions de vida dels menors (0-18 anys) del municipi de Sant Quirze del Vallès i les seves famílies, amb especial…

2005 Jornades ES

Jóvenes latinos espacio público y cultura urbana

Aquest és el programa de la trobada sobre Jóvenes latinos espacio público y cultura urbana que tenia per objectiu presentar els resultats de l’informe del mateix títol que analitza els estils, les condicions de vida…

2005 Resum executiu ES

Jóvenes Latinos: espacio público y cultura urbana

Aquesta és la versió resumida de l’informe sobre els estils, les condicions de vida i les identitats culturals dels joves d’origen llatinoamericà a Barcelona. La recerca es centra en els usos de l’espai públic per…

2005 Informe ES

Jóvenes latinos: espacio público y cultura urbana

Aquest informe sobre els estils, les condicions de vida i les identitats culturals dels joves d’origen llatinoamericà a Barcelona, és el resultat d’un treball de camp elaborat a partir de dades sobre la migració llatinoamericana…

2005 Informe

Joves i adolescents a la recerca d’identitat

L’estudi aprofundeix en la situació de les problemàtiques que viuen els i les joves com l’experiència educativa, l’accés al mon laboral, l’impacte dels mitjans de comunicació i d’altres formes de consum en la configuració de…

2003 Informe

Joves i lleure al casc antic de Barcelona

La relació dels joves amb les noves tecnologies i els mitjans de comunicació és un tema clau de debat a nivell internacional. L’estudi aprofundeix en el coneixement de l’ús que en fan els joves de…

2002 Informe

Els menors immigrants del carrer a Barcelona

El fenomen dels immigrants menors d’edat arribats a Barcelona sense cap mena de suport familiar és el focus d’aquest estudi. Va ser a 1998 quan es va començar a detectar grups de joves estrangers -majoritàriament…

2002 Resum executiu

La Infància i les Famílies als inicis del segle XXI. Informe 2002

L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…

2002 Informe

La Infància i les Famílies als inicis del segle XXI. Informe 2002. Vol.5/5

L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…

2002 Informe

La infància i les famílies als inicis del segle XXI. Informe 2002. Vol.3/5

L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…

Institut infància i adolescència Institut infància i adolescència

info@institutinfancia.cat

930023255

@InstInfancia

  • Qui som?
  • Equip
  • Què fem?
  • Com ho fem?
  • Butlletins
  • Contacte

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari Creative Commons logo

  • Avís legal
  • Accessibilitat
  • Política de cookies
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos y servicios de interés. Puedes ACEPTAR las cookies o personalizar tus preferencias en AJUSTES .
AjustesAceptar Ver política de cookies
Política de cookies

Resumen de privacidad

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia mientras navega por el sitio web. De estas, las cookies que se clasifican como necesarias se almacenan en su navegador, ya que son esenciales para el funcionamiento de las funcionalidades básicas del sitio web. También utilizamos cookies de terceros que nos ayudan a analizar y comprender cómo utiliza este sitio web. Estas cookies se almacenarán en su navegador solo con su consentimiento. También tiene la opción de optar por no recibir estas cookies. Pero la exclusión voluntaria de algunas de estas cookies puede afectar su experiencia de navegación.
Necesarias
Sempre activat
Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que el sitio web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad del sitio web. Estas cookies no almacenan ninguna información personal.
Funcionales
Las cookies funcionales ayudan a realizar ciertas funcionalidades, como compartir el contenido del sitio web en plataformas de redes sociales, recopilar comentarios y otras funciones de terceros.
Rendimiento
Las cookies de rendimiento se utilizan para comprender y analizar los índices clave de rendimiento del sitio web, lo que ayuda a brindar una mejor experiencia de usuario a los visitantes.
Analítica
Las cookies analíticas se utilizan para comprender cómo interactúan los visitantes con el sitio web. Estas cookies ayudan a proporcionar información sobre métricas, el número de visitantes, la tasa de rebote, la fuente de tráfico, etc.
GaletaDuradaDescripció
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gat_gtag_UA_73826819_11 minuteSet by Google to distinguish users.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
Publicidad
Las cookies publicitarias se utilizan para proporcionar a los visitantes anuncios y campañas de marketing relevantes. Estas cookies rastrean a los visitantes en los sitios web y recopilan información para proporcionar anuncios personalizados.
GaletaDuradaDescripció
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
Otras
Otras cookies no categorizadas son aquellas que están siendo analizadas y aún no han sido clasificadas en una categoría.
GaletaDuradaDescripció
DEVICE_INFO5 months 27 daysNo description
DESA I ACCEPTA
Gràcies a CookieYes Logo