Jornada La infància i l’adolescència a Barcelona: present i futur

23/10/2018

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, promou la realització de la Jornada “LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA A BARCELONA: Present i futur”, que tindrà lloc el 19 de novembre de 2018 a l’Espai Jove La Fontana.

Aquesta jornada té per objectius presentar l’Observatori 0-17 BCN, una nova eina de ciutat per conèixer i millorar les vides i els drets de la infància i l’adolescència, així com les noves anàlisis i coneixement general sobre pobresa, benestar, educació, salut, lleure, cultura i joc. Entre d’altres, es presentarà l’informe final del programa Parlen els nens i nenes, que recollirà les principals troballes i conclusions extretes tant de l’anàlisi de respostes de l’enquesta sobre benestar subjectiu com de l’anàlisi dels 84 tallers participatius en què hi van participar 2.000 nens i nenes. També la nova edició de l’Informe d’Oportunitats Educatives de la infància i l’adolescència a Barcelona.

Servirà també per explicar les actuacions que l’Ajuntament de Barcelona està duent a terme en matèria d’infància i adolescència, així com compartir els principals reptes per millorar el benestar, l’educació i la salut de la infància i l’adolescència. A més, l’Ajuntament de Barcelona farà un retorn sobre l’Agenda dels infants, tal com s’hi va comprometre l’alcaldessa Ada Colau el mes de juny d’aquest any quan els infants van presentar la seva agenda.

Al llarg del dia es realitzaran diferents taules relacionades amb diversos eixos: pobreses i benestars, educació, salut, lleure, etc. En cada taula hi intervindran diversos ponents que presentaran estudis, projectes i informes i posteriorment s’explicarà què està fent l’Ajuntament i s’obrirà un breu espai de debat.

Programa de la jornada

Formulari d’inscripció

Cartel de la jornada

Programa relacionat

Observatori 0-17 BCN

L’objectiu del programa és millorar el coneixement i generar anàlisis periòdiques sobre les vides i els drets de la infància i l’adolescència de Barcelona per enfortir les polítiques locals que afecten a aquesta etapa vital dels ciutadans entre els 0 i els 17 anys.