Donem suport a la recerca Click-Kids, que analitza els desplaçaments a l’escola des de la perspectiva dels infants.
Donem suport a la recerca Click-Kids, que analitza els desplaçaments a l’escola des de la perspectiva dels infants.
L’informe identifica 5 reptes i 9 oportunitats per tal d’avançar en el benestar digital d’infants i adolescents i és fruit del treball fet pel grup Igualtat d’Oportunitats en la infància del Consell Muncipal de Benestar Social. A més, des de l’Institut Infància ens encarregarem de monitorar els indicadors per a fer seguiment de l’ús problemàtic de les pantalles per part dels infants i adolescents.
L’objectiu d’aquest projecte, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona a l’Institut Infància i Adolescència és impulsar un espai deliberatiu i generador d’idees d’acció per a promoure polítiques municipals en clau d’adolescència que afavoreixin un ús positiu i saludable de l’espai públic per part dels nois i noies.
La Xarxa dels Drets de la Infància de Barcelona (XDI) presenta un informe ombra al Comitè dels Drets de l’Infant per tal d’orientar les preguntes que aquest organisme internacional pugui fer a l’estat espanyol el gener de 2025. L’informe posa èmfasi en la necessitat de prevenir el maltractament i la violència entre iguals durant la infància, el suïcidi en la infància i l’adolescència i també en la necessitat de garantir els drets dels infants en l’entorn digital.
Publiquem dos documents de reflexió aprofundida sobre la recerca ètica amb infants i la participació autèntica de nens i nenes, amb la voluntat de posar-los a disposició d’aquelles persones o institucions que puguin considerar-les d’utilitat.
Una representació de nens i nenes de l’Altaveu d’Infants de la Ciutat han estat presents al Pregó de la festa major de Barcelona, les festes de la Mercè. Aquest any 2024, la pregonera ha estat l’artista i il·lustradora, Carme Solé i Vendrell, en reconeixement de la seva obra d’il·lustracions infantils, però també per ser una gran defensora dels drets de la infància.
En perspectiva de drets i benestar, l’escola hauria de funcionar des d’una triple mirada compartida: com un espai d’aprenentatge, com un espai de convivència lliure de violències i també com un espai per a la participació i ciutadania.
Els Altaveus d’Infants a les escoles és una experiència de participació per fer sentir la veu dels infants a tota la comunitat educativa que s’ha donat a 13 escoles de Barcelona (amb representació de tots els districtes de la ciutat) dins del programa de recerca i participació “Parlen els nens i nenes”.
Ja està disponible l’informe Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2023, que fa una radiografia transversal i evolutiva de la situació nens, nenes i adolescents entre 0 i 17 anys a la ciutat.
Participem com a socis de coneixement de Barcelona en aquest projecte europeu que vol millorar i reflexionar sobre un model per millorar l’educació i cura de la primera infància a nivell local, a partir de les experiències de Barcelona, Milà i Tampere.