El Pla d’infància 2021-2030 de Barcelona a l’abast dels infants

31/05/2022

Hem editat una infografia i un vídeo animat adreçats als infants de la ciutat sobre el nou Pla d’infància de bl’Ajuntament de Barcelona per tal d’explicar el pla als nens i nenes de la ciutat i garantir, així, el seu dret a rebre una informació adequada sobre les qüestions que els afecten.

Publiquem la Memòria 2021

30/05/2022

L’elaboració del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030, la 2a edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància, les 3 guies de cocreació amb infants per una ciutat jugable… Són algunes de les fites destacades de la memòria 2021, però no les úniques!

Reptes demogràfics i la infància, en un seminari de la UB

20/05/2022

Presentem el document “Reptes demogràfics: infància, famílies i ciutat”, a partir d’una lectura en clau demogràfica de l’informe Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2021. La realitat poblacional actual planteja reptes demogràfics i socials importants, com ara la bretxa entre els fills desitjats i les realitats reproductives.

Reconeixements internacionals pel Parlen els nens i nenes

13/05/2022

El programa de recerca i participació infantil Parlen els nens i nenes ha estat recentment reconegut com a bona pràctica a nivell internacional en dos espais: a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i al fòrum de ciutats europees Eurocities

Ens adherim al manifest sobre les pantalles i la infància (0-6 anys)

09/05/2022

L’ús abusiu de pantalles durant la infància té efectes nocius tant en el desenvolupament cerebral, com en el desenvolupament físic, la salut en general i la salut emocional. Per això una seixantena d’entitats ens hem adherit al manifest sobre l’ús de les pantalles en la infància.

Per una recerca ètica amb infants, cal un bon acompanyament a l’aula

23/02/2022

En el marc de la segona edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància de Barcelona (octubre-desembre del 2021), des de l’Institut Infància i Adolescència hem tornat a apostar per fer un acompanyament acurat i especialitzat durant el treball de camp. Hem vetllat per ajustar-nos als estàndards de la recerca ètica amb infants, garantint que els tots els nens i nenes que hi participaven tenien el suport necessari, tant a nivell metodològic, com a nivell emocional, com d’inclusió social.

Ens adherim a la Plataforma PDA Bullying

24/01/2022

L’Institut Infància i Adolescència ja som entitat adherida de la plataforma PDA Bullying que treballa per la visibilització de bones pràctiques en Prevenció, Detecció i Actuació per superar el Bullying entre infants i adolescents.