Barcelona presenta el Pla d’infància 2021-2030

18/10/2021

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el Pla d’Infància de Barcelona, el primer pla de la ciutat que s’ha elaborat a 10 anys vista i de forma participada, incorporant la visió dels infants. El Pla l’ha elaborat l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (per encàrrec de la Regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat) a partir d’una àmplia diagnosi en el marc de l’Observatori 0-17 BCN i dinamitzant el procés participatiu per ratificar els reptes del pla, amb més de 150 persones amb expertesa en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

La tarifació social de les escoles bressol afavoreix l’equitat en l’accés

02/10/2021

La tarifació social de les escoles bressol de Barcelona ha fet variar la composició de les famílies usuàries, amb un increment del 19% de famílies amb rendes baixes. És una de les conclusions de l’avaluació que ha dut a terme l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

Enquestem a 5.000 infants de Barcelona per conèixer el benestar de la infància

30/09/2021

Quatre anys després de la primera Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona tornem a les escoles de la ciutat per preguntar de nou “com estàs?” als nens i nenes. Una resposta que, necessàriament, aquesta vegada estarà condicionada per la realitat de pandèmia i que permetrà conèixer, de primera mà, els efectes de la covid-19 en les vides i el benestar de la infància a la ciutat.

Fem balanç del 2020: un any amb molta feina feta i molta feina per fer encara

15/06/2021

L’any 2020 ha marcat un abans i després, a nivell global i també a nivell individual, amb impactes clars i concrets en les vides dels nostres infants i adolescents i de les seves famílies. La memòria 2020 de l’Institut Infància i Adolescència, en un format breu, permet resseguir el coneixement disponible sobre covid-19 i infància, així com les nombroses contribucions que hem fet al debat social sobre els drets de la infància en temps de pandèmia.

Prop de 300 persones d’arreu del món segueixen la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

02/06/2021

L’espai públic ha de ser una extensió de casa, un espai habitable i de qualitat, i que la covid-19 ha estat un accelerador perquè hi ha hagut molta demanda ciutadana i perquè ha calgut accelerar el q la ciutat ja tenia planificat, desbordant totes les previsions. N’hem parlat a la tercera jornada sobre joc i ciutat que hem organitzat en els darrers anys que ha servit per fer balanç de com ha anat avançant Barcelona per ser una ciutat cada vegada més jugable.

Jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

18/05/2021

El proper 1 de juny, a la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món” reflexionarem sobre com la situació actual de crisi sanitària, fan més necessari que mai transformar la ciutat per fer-la més jugable, dos anys després de l’aprovació del del Pla del Joc a l’Espai Públic de Barcelona amb horitzó 2030.