La pobresa infantil, una prioritat inexcusable que reuneix a més de 60 representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Barcelona

20/11/2020

La Tinença de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona ha convocat més de 60 polítics i càrrecs directius municipals per tal d’alinear esforços en la lluita contra la pobresa i les desigualtats en la infància, una qüestió més prioritària que mai en el context actual de pandèmia i crisi social que se’n deriva.

Participem a la Time Use Week, que inclourà perspectiva d’infància

26/10/2020

Participarem a la Time Use Week, la primera edició internacional de la Setmana dels Horaris, per explicar que el temps és l’àmbit de major insatisfacció entre els infants. No estan prou satisfets de la quantitat de temps lliure que tenen ni dels usos que en fan, volen més temps en família, més temps amb els amics i més temps a l’aire lliure.

Una tesi doctoral a partir del Parlen els nens i nenes

20/10/2020

La Mari Corominas, investigadora predoctoral de la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, defensa una tesi doctoral a partir del programa “Parlen ens nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”.

Ens sumem a la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans

25/09/2020

Des de l’Institut Infància i Adolescència ens adherim a la co-creació de la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans impulsada per COMSOC – Comunicació Social amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat al rol de ciutadans actius dels nens, nenes i adolescents i també per promoure una escolta activa de les seves veus.

Child in the City analitza l’impacte de la covid-19 en la vida de la infància a les ciutats

25/09/2020

Com fer de les ciutats unes ciutats veritablement amigues de la infància? Com connectar millor el coneixement i les polítiques públiques en favor dels infants i adolescents? Com garantir els drets dels infants en temps de covid-19, especialment la necessitat de relació i contacte social? Aquestes són algunes de les inspiradores preguntes que es van respondre al seminari de Child in the City

Renovem l’adhesió al Pacte del Temps de Barcelona

28/07/2020

El temps és l’àmbit de major insatisfacció entre els infants de Barcelona, fruit del poc temps lliure que tenen i de la dificultat de conciliar feina i família dels seus pares i/o mares. Per això, a banda d’impulsar mesures per una gestió més justa, saludable i eficient del temps en el sí de l’organització, des de l’Institut Infància i Adolescència hem renovat la nostra adhesió al Pacte del Temps de Barcelona, per posar sobre la taula el gran descontentament dels nens i nenes.