Participem al projecte europeu “Ciutats jugables per tothom”

27/10/2022

Donem suport i col·laborem en el projecte europeu que té com a objectiu millorar l’espai públic de les ciutats en benefici dels infants neurodivergents, en especial dels nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista (TEA), a partir de processos de cocreació.

Barcelona dissenya un nou model d’àrea de joc accessible pioner a l’Estat

11/10/2022

En la definició d’aquests criteris hi han intervingut molts departaments i entitats externes del món de la discapacitat, de manera que són uns criteris sòlids i ben documentats elaborats a partir d’un treball col·lectiu. És un model pioner perquè es fixa en les activitats lúdiques i no en les àrees de joc i perquè va més enllà de la normativa de mínims vigent.

Exposició i jornada sobre accessibilitat a les àrees de joc

07/10/2022

El Centre Obert d’Arquitectura acull del 10 al 20 d’octubre l’exposició Cap a una ciutat jugable per a tothom, i el dia 11 una jornada sobre joc i accessibilitat. Des de l’Institut Infància i Adolescència hem col·laborat tant en l’exposició com també en l’elaboració del model pioner d’àrea de joc accessible que s’hi presenta.

Comencen els tallers participatius a les escoles per escoltar la veu dels infants

30/09/2022

Tornem a les escoles de la ciutat de Barcelona per realitzar els tallers participatius del programa Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona. Volem escoltar la veu dels infants per cointerpretar els amb ells i elles els resultats de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021 i demanar-los que ens facin arribar les seves propostes per millorar el seu benestar, les quals serviran per actualitzar la nova Agenda dels infants.

Com viuen els infants la pobresa energètica?

14/09/2022

Enginyeria sense fronteres ens han convidat a la taula rodona “Com afecta la pobresa energètica en la infància?”, on hem aportat dades subjectives sobre aquest impacte que hem recollit per primera vegada a través del programa Parlen els nens i nenes.

Presentem primers resultats de l’EBSIB2021: Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia

26/08/2022

Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia. Després de la pandèmia baixa el percentatge d’infants molt satisfets amb la seva vida i es duplica el percentatge d’infants que no ho estan gens. A més, amb la pandèmia canvien els graus de satisfacció amb els àmbits de la vida valorats pels infants i s’intensifica l’impacte de les desigualtats en el seu benestar.

Dinamitzem la taula d’educació i criança de la petita infància

08/06/2022

Comencem a dinamitzar la Taula d’educació i criança de la petita infància, un espai clau de la governança del Pla per a l’Educació i Criança de la Petita Infància 2021-2024 de l’Ajuntament de Barcelona, en el que fins ara l’Institut Infància i Adolescència hi havia participat com a membre.