Som un instrument públic dedicat al coneixement per acompanyar l’administració local en el seu paper de garantia dels drets d’infants i adolescents i en la transformació de la ciutat per tal que sigui més adequada per viure-hi la infància i l’adolescència.

Som un pont entre el coneixement i la política pública per millorar les vides de les nenes, nens, nois i noies, aportant perspectiva de drets, comptant amb els seus punts de vista propis i buscant millores concretes en les polítiques locals.

Som una unitat especialitzada dins de l’Institut Metròpoli amb autonomia de gestió i amb l’Ajuntament de Barcelona com a entitat promotora.

Institució marc | Entitat promotora

Missió

Volem contribuir a una Barcelona, la ciutat i l'àrea metropolitana, on infants i adolescents visquin amb dignitat i creixin amb igualtat d’oportunitats en espais socials i en entorns familiars i afectius enriquidors, saludables i protectors; fent efectius tots els seus drets i el seu màxim desenvolupament.

Treballem per assolir que la infància i l’adolescència ocupin un lloc prioritari en l’agenda pública, de manera que la cura dels seus drets humans específics, com a subjectes i com a col·lectiu, es consideri un afer públic prioritzat amb inversió i polítiques basades en anàlisis i evidències.

Treballem perquè es visibilitzi el paper d’infants i adolescents com a ciutadans amb capacitats creixents i com a agents de canvi de la ciutat; i es consideri l’edat dels 0-17 anys com una etapa estratègica del cicle de vida per tal d’aconseguir millores col·lectives presents i futures.