Ràdios Escolars en Xarxa (REX) comença a caminar

30/11/2020

Des de l’Institut Infància i Adolescència participem a l’arrencada de Ràdios Escolars en Xarxa, tant a l’acte de presentació com a la primera trobada virtual amb la voluntat d’aportar la nostra experiència per tal que aquesta iniciativa esdevingui una oportunitat per compartir i generar coneixement sobre les vides i els drets de la infància i l’adolescència.

Aportem perspectiva d’infància en el marc de la Time Use Week

27/11/2020

A partir del coneixement generat pel programa “Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”, l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona aporta les conclusions principals i les demandes dels infants pel que fa als horaris i usos del temps durant la Time Use Week.

La pobresa infantil, una prioritat inexcusable que reuneix a més de 60 representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Barcelona

20/11/2020

La Tinença de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona ha convocat més de 60 polítics i càrrecs directius municipals per tal d’alinear esforços en la lluita contra la pobresa i les desigualtats en la infància, una qüestió més prioritària que mai en el context actual de pandèmia i crisi social que se’n deriva.

Participem a la Time Use Week, que inclourà perspectiva d’infància

26/10/2020

Participarem a la Time Use Week, la primera edició internacional de la Setmana dels Horaris, per explicar que el temps és l’àmbit de major insatisfacció entre els infants. No estan prou satisfets de la quantitat de temps lliure que tenen ni dels usos que en fan, volen més temps en família, més temps amb els amics i més temps a l’aire lliure.

Una tesi doctoral a partir del Parlen els nens i nenes

20/10/2020

La Mari Corominas, investigadora predoctoral de la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, defensa una tesi doctoral a partir del programa “Parlen ens nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”.

Ens sumem a la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans

25/09/2020

Des de l’Institut Infància i Adolescència ens adherim a la co-creació de la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans impulsada per COMSOC – Comunicació Social amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat al rol de ciutadans actius dels nens, nenes i adolescents i també per promoure una escolta activa de les seves veus.

Child in the City analitza l’impacte de la covid-19 en la vida de la infància a les ciutats

25/09/2020

Com fer de les ciutats unes ciutats veritablement amigues de la infància? Com connectar millor el coneixement i les polítiques públiques en favor dels infants i adolescents? Com garantir els drets dels infants en temps de covid-19, especialment la necessitat de relació i contacte social? Aquestes són algunes de les inspiradores preguntes que es van respondre al seminari de Child in the City