Fem balanç del 2020: un any amb molta feina feta i molta feina per fer encara

15/06/2021

L’any 2020 ha marcat un abans i després, a nivell global i també a nivell individual, amb impactes clars i concrets en les vides dels nostres infants i adolescents i de les seves famílies. La memòria 2020 de l’Institut Infància i Adolescència, en un format breu, permet resseguir el coneixement disponible sobre covid-19 i infància, així com les nombroses contribucions que hem fet al debat social sobre els drets de la infància en temps de pandèmia.

Prop de 300 persones d’arreu del món segueixen la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

02/06/2021

L’espai públic ha de ser una extensió de casa, un espai habitable i de qualitat, i que la covid-19 ha estat un accelerador perquè hi ha hagut molta demanda ciutadana i perquè ha calgut accelerar el q la ciutat ja tenia planificat, desbordant totes les previsions. N’hem parlat a la tercera jornada sobre joc i ciutat que hem organitzat en els darrers anys que ha servit per fer balanç de com ha anat avançant Barcelona per ser una ciutat cada vegada més jugable.

Jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món”

18/05/2021

El proper 1 de juny, a la jornada “Ciutat jugable: com es transforma Barcelona i la resta del món” reflexionarem sobre com la situació actual de crisi sanitària, fan més necessari que mai transformar la ciutat per fer-la més jugable, dos anys després de l’aprovació del del Pla del Joc a l’Espai Públic de Barcelona amb horitzó 2030.

Cocreació amb infants en la transformació dels entorns escolars

17/05/2021

Acompanyem l’Ajuntament de Barcelona en els processos de cocreació amb infants i les comunitats educatives per la transformació dels entorns escolars, en el marc del programa Protegim les escoles. Hem elaborat una guia de cocreació per ajudar a sistematitzar aquesta participació en tots els processos que es duguin a terme a partir d’ara.

Arrenca la segona edició del Parlen els nens i nenes

07/05/2021

El programa municipal de coneixement sobre el benestar de la infància a Barcelona Parlen els nens i nenes comença la seva segona edició: tornarem a preguntar als infants de la ciutat “com esteu i què podríem fer perquè estigueu millor?”. De moment, ens hem posat en contacte amb els centres preseleccionats i, a partir del curs 2021-2022, tornarem a les escoles amb l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona

Presentem els impactes subjectius del Fons 0-16 a la REPS 2021

22/03/2021

Laia Pineda i Miryam Navarro presenten l’avaluació qualitativa del Fons 0-16 a la Red Española de Política Social (REPS) 2021, una política pública de rendes impulsada per l’Ajuntament de Barcelona entre els anys 2015 i 2019 que atorga l’ajut directament als infants i adolescents fins als 16 anys. L’avaluació qualitativa i etnogràfica mostra com aquest ajut té beneficis en la reducció de la pobresa relacional i emocional dels infants i adolescents, dimensions de la pobresa poc avaluades habitualment.

Arrenca el projecte de Transformem els patis escolars

02/03/2021

Seguim acompanyant l’Ajuntament de Barcelona en el seu projecte Transformem els patis, per tal d’aprofitar el potencial dels patis escolars per donar resposta a la necessitat de joc i educació a l’aire lliure i com a espai d’oportunitat per contribuir en la naturalització de la ciutat. El projecte Transformem els patis és un dels projectes tractors del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030.

L’Observatori 0-17, referent en dades d’infància

26/02/2021

Durant l’any 2020 l’Observatori 0-17 BCN es consolida com a eina de coneixement específica en matèria d’infància i adolescència al servei de diferents institucions. Al llarg de l’any, s’han rebut una vintena de peticions específiques de dades que han comportat, en més d’una ocasió d’explotacions específiques de diferents enquestes i fonts de dades.