Comencen els tallers participatius a les escoles per escoltar la veu dels infants

30/09/2022

Tornem a les escoles de la ciutat de Barcelona per realitzar els tallers participatius del programa Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona. Volem escoltar la veu dels infants per cointerpretar els amb ells i elles els resultats de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021 i demanar-los que ens facin arribar les seves propostes per millorar el seu benestar, les quals serviran per actualitzar la nova Agenda dels infants.

Com viuen els infants la pobresa energètica?

14/09/2022

Enginyeria sense fronteres ens han convidat a la taula rodona “Com afecta la pobresa energètica en la infància?”, on hem aportat dades subjectives sobre aquest impacte que hem recollit per primera vegada a través del programa Parlen els nens i nenes.

Presentem primers resultats de l’EBSIB2021: Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia

26/08/2022

Els infants de Barcelona estan menys satisfets amb les seves vides que abans de la pandèmia. Després de la pandèmia baixa el percentatge d’infants molt satisfets amb la seva vida i es duplica el percentatge d’infants que no ho estan gens. A més, amb la pandèmia canvien els graus de satisfacció amb els àmbits de la vida valorats pels infants i s’intensifica l’impacte de les desigualtats en el seu benestar.

Dinamitzem la taula d’educació i criança de la petita infància

08/06/2022

Comencem a dinamitzar la Taula d’educació i criança de la petita infància, un espai clau de la governança del Pla per a l’Educació i Criança de la Petita Infància 2021-2024 de l’Ajuntament de Barcelona, en el que fins ara l’Institut Infància i Adolescència hi havia participat com a membre.

El Pla d’infància 2021-2030 de Barcelona a l’abast dels infants

31/05/2022

Hem editat una infografia i un vídeo animat adreçats als infants de la ciutat sobre el nou Pla d’infància de bl’Ajuntament de Barcelona per tal d’explicar el pla als nens i nenes de la ciutat i garantir, així, el seu dret a rebre una informació adequada sobre les qüestions que els afecten.

Publiquem la Memòria 2021

30/05/2022

L’elaboració del Pla d’infància de Barcelona 2021-2030, la 2a edició de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància, les 3 guies de cocreació amb infants per una ciutat jugable… Són algunes de les fites destacades de la memòria 2021, però no les úniques!

Reptes demogràfics i la infància, en un seminari de la UB

20/05/2022

Presentem el document “Reptes demogràfics: infància, famílies i ciutat”, a partir d’una lectura en clau demogràfica de l’informe Dades clau d’infància i adolescència a Barcelona 2021. La realitat poblacional actual planteja reptes demogràfics i socials importants, com ara la bretxa entre els fills desitjats i les realitats reproductives.

Reconeixements internacionals pel Parlen els nens i nenes

13/05/2022

El programa de recerca i participació infantil Parlen els nens i nenes ha estat recentment reconegut com a bona pràctica a nivell internacional en dos espais: a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i al fòrum de ciutats europees Eurocities