Expliquem la ciutat jugable a Udine, a la Playful Paradigm

13/12/2022

Barcelona explica com la ciutat ha impulsat el joc a l’espai públic, no només des d’una perspectiva de dinamització amb educadors o activitats, sinó també en el planejament urbà a aquesta la xarxa europea de ciutats Playful Paradigm

Un de cada 10 infants de Barcelona se senten sols habitualment

10/11/2022

Participem a les 1eres Jornades Internacionals sobre Soledat de Barcelona aportan dades inèdites sobre soledat no volguda en la infància. És la primera vegada que es disposa d’aquestes dades, ja que es va incloure expressament la pregunta a l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona (EBSIB) a partir de l’Estratègia Municipal contra la Soledat.

Participem al projecte europeu “Ciutats jugables per tothom”

27/10/2022

Donem suport i col·laborem en el projecte europeu que té com a objectiu millorar l’espai públic de les ciutats en benefici dels infants neurodivergents, en especial dels nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista (TEA), a partir de processos de cocreació.

Barcelona dissenya un nou model d’àrea de joc accessible pioner a l’Estat

11/10/2022

En la definició d’aquests criteris hi han intervingut molts departaments i entitats externes del món de la discapacitat, de manera que són uns criteris sòlids i ben documentats elaborats a partir d’un treball col·lectiu. És un model pioner perquè es fixa en les activitats lúdiques i no en les àrees de joc i perquè va més enllà de la normativa de mínims vigent.

Exposició i jornada sobre accessibilitat a les àrees de joc

07/10/2022

El Centre Obert d’Arquitectura acull del 10 al 20 d’octubre l’exposició Cap a una ciutat jugable per a tothom, i el dia 11 una jornada sobre joc i accessibilitat. Des de l’Institut Infància i Adolescència hem col·laborat tant en l’exposició com també en l’elaboració del model pioner d’àrea de joc accessible que s’hi presenta.