Els nens i nenes de Barcelona presenten a l’Alcaldessa les seves demandes i propostes per millorar el seu benestar

08/06/2018

 • L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, asseguda mirant-se detingudament el document de l'Agenda dels infants
 • Els nens i nenes de l'escola Cervantes seuen en cercle a la biblioteca de l'escola per presentar l'Agenda dels infants a l'alcaldessa i la tinenta de Drets Socials
 • Maria Truñó, directora de l'Institut Infància i Adolescència obre l'acte de presentació
 • L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, adreçant unes paraules als infants
 • La tintenta de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, mirant-se detingudament el document de l'Agenda dels infants
 • Una nena presenta una de les demandes de l'Agenda

Els nens i nenes de 6è de l’Escola Cervantes, com a representants dels 25.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat, han presentat l’Agenda dels infants a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la Tinenta de Drets Socials de l’Ajuntament, Laia Ortiz.

L’Agenda dels infants, recull les 11 demandes de millora del seu benestar i les 115 propostes d’actuació importants, des del seu punt de vista, per viure millor a Barcelona. Aquestes propostes s’adrecen tant a l’Ajuntament i altres administracions, com a les escoles, a les famílies i als mateixos nens i nenes.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i la tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz, s’han compromès a tenir en compte aquestes demandes i les propostes d’actuació dels infants, a obrir un diàleg amb els nens i nenes i a donar resposta a les seves demandes abans d’acabar l’any. A més, l’alcaldessa s’ha compromès a traslladar l’Agenda dels infants al nou president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió que tindrà properament, per tal que aquelles propostes dels infants que queden fora de les competències municipals també puguin ser escoltades.

Les 11 demandes dels infants per millorar el seu benestar

Les 11 demandes dels nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat de Barcelona, desenvolupades en 115 accions concretes són les següents:

 1. Tenir més temps per gaudir amb la família
 2. Menys temps d’estudis i més temps lliure per jugar i estar amb els amics i amigues
 3. Sentir-nos més segurs i segures, i rebre més suports quan tenim problemes
 4. Més escolta i prendre’s seriosament el que diem
 5. Més llibertat i més confiança en les nostres capacitats
 6. Participar en les decisions de l’escola i canviar les maneres d’aprendre
 7. Lluitar decididament contra el bullying i prevenir-lo
 8. Cuidar-nos millor, hàbits saludables i satisfacció amb el propi cos, ja que l’aspecte físic és, segons diuen, la principal causa d’assetjament
 9. Que tothom tingui el que necessita i donar més valor a les coses que tenim
 10. Més vida amb la gent del barri i espais per trobar-nos amb altres nens i nenes
 11. Fer més coses a l’aire lliure, en una ciutat més verda

El Grup Altaveu

Justament, amb l’objectiu d’afavorir els diàlegs entre els infants i les persones adultes de la ciutat, la següent fase del programa “Parlen els nens i nenes: benestar  subjectiu de la infància a Barcelona”en el qual s’emmarca l’Agenda dels infants, és la constitució del Grup Altaveu. Es tracta d’un grup format per una trentena de nois i noies de tots els districtes de la ciutat, que han participat en totes les fases del programa. Aquest grup s’encarrega de donar a conèixer l’Agenda dels infants als principals agents de la ciutat.

Descarrega’t l’Agenda dels infants

L’Agenda dels infants en 3 minuts i mig:

 

Vídeo-resum de la presentació de l’Agenda a l’alcaldessa per part dels infants:

Projecte relacionat