El Pla d’infància 2021-2030 de Barcelona a l’abast dels infants

31/05/2022

L’Institut Infància i Adolescència i l’Ajuntament de Barcelona hem editat dos materials adreçats als infants de la ciutat (una infografia i un vídeo animat) per tal que estiguin informats sobre el nou Pla d’infància de Barcelona que l’Ajuntament va aprovar l’octubre de 2021, un pla que es projecta a 10 anys vista i que recull 70 accions per millorar la vida dels infants i els adolescents a la ciutat.

D’acord amb el que estableix l’article 17 de la Convenció dels drets dels infants, els infants tenen dret a una informació adequada, en especial, aquella que té per finalitat promoure el seu benestar social i cultural. És per això que, d’acord amb el dret a la informació que els empara, s’ha preparat dos materials comunicatius per donar a conèixer als infants el nou Pla d’infància, per destacar que el compromís amb els infants ha estat renovat i per explicar-ne els seus continguts a tots els nens i nenes.

D’una banda, hem elaborat la infografia 70 accions per millorar les vides i els drets de la infància en la que es destaquen algunes de les actuacions del Pla d’infància, totes elles organitzades entorn als 7 drets de la infància sobre els quals s’estructura el pla.

De l’altra, en aquest vídeo animat d’explicació del Pla d’infància (amb subtítols disponibles en català, castellà i anglès), dos infants, l’Ona i el Pau, s’encarreguen d’explicar-ho de viva veu als nens i nenes de la ciutat. A partir del vaixell dels drets que arriba a les platges de Barcelona, repassen les principals actuacions que es desenvoluparan en els propers anys a la ciutat per tal d’avançar cap al ple exercici dels drets dels infants per a totes les nenes, nens i adolescents de Barcelona, amb especial focus als qui més ho necessitin.

Al llarg de la darrera setmana de maig, des de l’Ajuntament de Barcelona es farà arribar una infografia del Pla a totes les escoles de la ciutat i se les animarà a fer-ne difusió i a mirar el vídeo amb tots els nens i nenes.

 

Projecte relacionat

Programa relacionat