El benestar subjectiu de la infància a barcelona: tret de sortida

15/11/2016

El passat 2 de novembre es va celebrar la primera reunió del grup motor que, simbòlicament, va marcar l’inici del projecte El benestar de la infància a Barcelona: parlen els nois i noies. Satisfaccions, percepcions i expectatives.

Com ja havíem anunciat anteriorment, es tracta d’un projecte de ciutat impulsat i finançat per l’Ajuntament de Barcelona que dóna veu als nois i noies per tal que ens expliquin com és el seu benestar i puguem conèixer quins són els elements clau que el conformen. La voluntat de compartir àmpliament els resultats (amb els infants, la comunitat educativa i l’Ajuntament) i discutir-los amb els nois i noies que hauran participat, són trets distintius i indispensables del projecte.

La reunió del grup motor, conformat per representants del departament de Recerca i Coneixement de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona (Pep Gómez), del Consorci d’Educació de Barcelona (Francesc Íñiguez i Maribel Jiménez), de direccions de centres educatius (Àngels Cadena i Eugeni Torres), i de l’Institut Infància (Laia Pineda i Maria Truñó) va ser un espai per a la presentació i discussió conjunta de les bases del projecte.

Properament es duran a terme dues proves pilot del qüestionari i es contactarà amb els prop de 50 centres d’educació primària de la ciutat que requereix la mostra (seleccionats aleatòriament) per demanar-los la seva col·laboració activa en el projecte, que és clau: seran els encarregats de vehicular la participació dels nois i noies de 5è i 6è en la primera fase del projecte i, en segon lloc, d’obrir-nos les portes de l’escola poder debatre els resultats i explorar propostes de millora amb els propis infants.

Consulta tota la informació del projecte.

Projecte relacionat