170 nens i nenes fan un procés de cocreació per transformar dos parcs de Barcelona en espais lúdics

14/05/2018

Els nens i nenes demanen grans estructures que afavoreixin jocs diversos i estimulants, de moviment i activitat física, que provoquin emocions fortes i suposin reptes estimulants, pistes esportives per a fer jocs amb pilota, elements que permetin jugar amb l’aigua i espais per anar en patinet, monopatí o bicicleta. A més, demanen que les diferents zones de joc estiguin connectades o que tot a el parc hi hagi espais dissenyats per jugar. Però no només pensen en ells: volen que els nous espais lúdics responguin a les necessitats de tothom, des dels més petits fins al més grans, també les persones adultes. En aquest sentit, destaquen dues demandes clares i molt compartides entre tots els infants: lavabos públics i taules de pic-nic per afavorir la trobada.

Aquestes són les principals demandes dels prop de 170 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys que han participat en el procés de co-creació per transformar dos parcs de la ciutat en espais lúdics: el Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegasso, a Sant Andreu. Aquest procés de co-creació, realitzat per l’Institut per encàrrec de l’Ajuntament, en el marc de l’estratègia Barcelona dona molt de joc, s’ha pogut fer gràcies a la implicació i participació de 5 escoles  i un esplai. Les escoles Àgora i Calderón de la Barca i l’esplai la Guineueta, en el cas del parc de Nou Barris, i les escoles Turó Blau, Pegaso i Congrés-Indians pel parc de Sant Andreu.

Un vegada acabat aquest procés, que s’ha dut a terme entre febrer i abril, estem treballant en l’informe que recollirà totes les propostes dels nens i nenes i que es traslladarà a l’equip de projectistes  per tal que siguin tingudes en compte en el nou disseny dels dos parcs.

El mes de juny, els infants sabran en quina mesura s’han pogut incorporar les seves propostes ja que les regidores del districtes de Sant Andreu, Laia Ortiz, i Nou Barris, Janet Sanz, presentaran els avant-projectes als nens i nenes.

Betevé explica el procés de co-creació del Parc Central de Nou Barris

Un equip de Betevé ha estat present en l’última sessió del procés de co-creació dels alumnes de l’Escola Calderón de la Barca. No us ho perdeu!

Projecte relacionat

Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030

OBERT DES DE 2017 | Acompanyem l’Ajuntament de Barcelona en la definició i desplegament del Pla del joc a l’espai públic per tal que, amb horitzó 2030, la ciutat sigui cada vegada més jugable i ofereixi més i millors oportunitats de joc a l’espai públic als infants, adolescents i al conjunt de la ciutadania.

Projecte relacionat