Inscriu-te a la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’

25/11/2016

Com transformar l’espai públic de la ciutat per poder viure-hi millor la infància i l’adolescència? Aquesta és la premissa a partir de la qual se centraran els diferents converses, debats, xerrades i tallers que es duran a terme en el marc de la jornada, que coorganitzem IMEB i Institut Infància i Adolescència, ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb camins escolars i altres experiències”. La jornada, que tindrà lloc el proper 15 de desembre a l’Espai Jove La Fontana de forma gratuïta i oberta a tota la ciutadania, té per objectiu posar el focus sobre la necessitat de repensar i transformar la ciutat per fer possible les tal que s’hi pugui viure millor la infància i l’adolescència, entenent que, així, s’aconsegueix una ciutat millor per tota la societat.

Comptarem amb la presència del pedagog especialista en infància i ciutat, Francesco Tonucci, com a convidat principal. Al matí, Tonucci conversarà amb Itziar González, arquitecta, urbanista i experta en cooperació ciutadana en el territori, sobre com millorar l’espai públic perquè esdevingui un entorn més educatiu i comunitari per a la infància i l’adolescència. I, acte seguit, s’obrirà el diàleg amb un grup de nois i noies de quatre escoles diferents que han estat treballant les seves propostes de millora, a partir del projecte ‘Camí escolar, espai amic’ de l’IMEB. La sessió de matí s’arrodoneix amb un tast d’experiències sobre infància, adolescència i espai públic a Barcelona amb més d’una vintena d’experiències impulsades per escoles, entitats socials, iniciatives comunitàries i l’ajuntament.

A la tarda, iniciarem amb quatre tallers simultanis oberts a la ciutadania en què es debatrà sobre la dimensió educativa de l’espai públic i la participació dels infants, el joc i la trobada als carrers i places, l’acció comunitària i la mobilitat, a partir d’una presentació inicial de persones especialistes. Finalment, hi haurà una entrevista oberta a Tonucci per part del periodista Carles Capdevila i conclourà la Jornada l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Podeu consultar el programa aquí i formalitzar la vostra inscripció a través d’aquest formulari. L’aforament és limitat i es tindrà en compte l’ordre d’inscripció.

Projecte relacionat