Nou curs del grup de treball d’Igualtat d’Oportunitats en la Infància

29/11/2021

El Grup de treball d’igualtat d’oportunitats en la infància es torna a posar a treballar i ho ha fet en la primera sessió del curs, aquest 24 de novembre, que ha servit per reprendre les trobades del grup i per planificar el pla de treball del nou curs 2021-2022.

El grup es proposa continuar aprofundint en les propostes de millora a l’entorn de 4 eixos principals que es van definir l’any 2020 arrel de l’esclat de la pandèmia per la covid-19, i que es van presentar al Pacte per Barcelona:

  1. Garantir els mínims necessaris a la infància i adolescència
  2. Definir i impulsar accions per a lluitar contra les desigualtats educatives
  3. Reforçar els dispositius per protegir els infants de qualsevol forma de maltractament o violència a la llar i estar especialment atents a la seva salut mental
  4. Escoltar els infants i adolescents i garantir vies de participació permanents.

Després d’haver destinat una sessió monogràfica a cada un d’aquests eixos, el grup va definir i traslladar 18 propostes d’actuació i/o necessitats al plenari del CMBS així com a la presidenta del Consell i tinenta de Drets Socials, Laura Pérez, i a la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes (la documentació generada estarà disponible properament).

En la primera sessió del curs, el grup ha fet un treball per decidir en base a aquests 4 eixos de treball, en quines de les 18 propostes amb que va tancar el curs passat es focalitzarà i aprofundirà aquest curs. I són aquests els 6 temes escollits:
  1. Generar un debat informat sobre els serveis i recursos de l’Ajuntament en l’atenció a les necessitats específiques de les famílies monoparentals (Eix 1)
  2. Traslladar al departament o serveis pertinents la necessitat d’ampliar determinades ajudes fins als 17 anys (T-16, Fons 0-16, beques a l’esport i/o lleure,..) per cobrir adequadament l’espectre de la infància i l’adolescència (0-17 anys) (Eixos 1 i 2)
  3. Ampliar el coneixement sobre l’estat de la salut mental i benestar emocional dels infants i adolescents a la ciutat (Eix 3)
  4. Generar un debat informat sobre els serveis i recursos de l’Ajuntament en la promoció de la salut mental i emocional a l’escola (Eix 3)
  5. Aprofundir en el coneixement de les noves oportunitats de la Llei orgànica de protecció de la infància i l’adolescència davant les violències, en base a una sessió informativa amb algun/a expert/a (Eix 3)
  6. Demanar al departament o serveis pertinents més informació sobre les actuacions entorn de la prevenció de les violències sexuals en la infància i l’adolescència (Eix 3)

A l’entorn d’aquest 6 temes, el grup organitzarà sessions informatives, sessions de debat i farà algunes consultes específiques a departaments o serveis de l’Ajuntament per a saber en quina mesura es poden impulsar les recomanacions i millores que es formulen des del grup.

Projecte relacionat

Programa relacionat