L’alcalde es compromet a estudiar amb calma totes les demandes i propostes dels nenes i nenes de Barcelona

05/02/2024

L’alcalde Jaume Collboni ha enviat un vídeo als nens i nenes del 13 Altaveus d’Infants a les escoles per explicar-los que ja ha llegit l’Agenda dels Infants i que l’estudiarà a fons, tant ell com el seu equip, per poder-los donar una resposta de cara a la primavera.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que no va poder assistir a la presentació de l’Agenda dels Infants del passat mes de novembre al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro perquè estava malalt, ha enviat un vídeo a les 13 escoles que estan participant a la tercera fase del programa Parlen els nens i nenes. En el vídeo, l’alcalde explica que li sap greu no haver pogut rebre l’Agenda dels Infants directament de la mà dels nens i nenes de la ciutat, però els explica que ja li ha arribat i ja se l’ha llegit atentament. La tinenta de Drets Socials, Maria Eugènia Gay, i el Comissionat d’Infància Javier Rodríguez, li han trasllat les 11 demandes dels nens i nenes de la ciutat per millorar el benestar de la infància recollides a l’Agenda dels Infants (2a ed.) i també les idees concretes que els infants adrecen a l’Ajuntament de la ciutat per tal d’avançar en aquestes 11 grans demandes de la infància.

En el vídeo, l’alcalde mostra als nens i nenes la xapa d’Infant Altaveu i els recorda que han estat investits com a Infants Altaveu amb l’objectiu i finalitat d’explicar l’Agenda dels Infants arreu on puguin, especialment a les seves comunitats educatives, a través dels diàlegs amb altres infants de l’escola, l’equip de mestres i les famílies.

A més, els assegura que l’equip de govern es llegirà i estudiarà amb atenció totes les idees que els nens i nenes de la ciutat han elaborat a partir del programa de recerca i participació Parlen els nens i nenes, per veure quines coses ja s’estan fent i quines encara no es fan, però l’Ajuntament podria començar a fer. Està previst que aquesta resposta es pugui donar durant la primavera en un acte de retorn amb l’Altaveu d’Infants de la Ciutat, que serà el grup encarregat de presentar l’Agenda dels Infants i obrir diàlegs amb diferents representants de la ciutat.

Projecte relacionat

Altaveu d’Infants, els nens i nenes de Barcelona prenen la paraula

OBERT des de 2023 (1a edició, 2018-2020) | L’Altaveu d’Infants de la Ciutat és un grup d’una trentena de nois i noies d’entre 11 i 12 anys de tots els districtes de Barcelona. L’objectiu del grup és donar a conèixer l’Agenda dels infants i obrir diàlegs amb agents polítics i socials de la ciutat de Barcelona al voltant de les demandes i propostes dels nens i nenes per millorar el benestar de la infància.

Projecte relacionat

Programa relacionat

Programa relacionat

Participació de la infància i l’adolescència

A través de la línia de treball de “Participació dels infants i adolescents: les veus que hem d’escoltar i tenir en compte” acompanyem l’administració en projectes i canals de participació dels nens, nenes i adolescents.