Ens adherim a la Xarxa dels Drets dels Infants de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

15/11/2022

L’Institut Infància i Adolescència hem passat a formar part de la Xarxa dels Drets dels Infants de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Hem formalitzat la nostra adhesió aquesta tardor i, d’aquesta manera, passem a ser una de les entitats associades.

La Xarxa dels Drets dels Infants forma part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i és una xarxa d’acció entre entitats de la ciutat de Barcelona que treballen temes d’infància, amb l’objectiu general de promocionar i defensar el desenvolupament dels drets universals de la infància a la ciutat de Barcelona, amb especial èmfasi en el dret a la participació, mitjançant accions de sensibilització, processos d’incidència política i intercanvi d’idees, projectes i treball entre entitat.  Es tracta d’un objectiu que entronca molt directament amb la feina que fem a l’Institut Infància i Adolescència i també amb la manera com treballem, aplicant la perspectiva de drets i amb 6 principis ètics i metodològics concrets a partir dels quals desenvolupem el nostre treball.

Una de les primeres accions que hem dut a terme com a membres de la Xarxa dels Drets dels Infants ha estat col·laborar en l’acte de presentació del Manifest de les Violències Sexuals a la Infància que es farà aquest dijous 17 de novembre.

La presentació del manifest es durà a terme a la seu de la Creu Roja (carrer Joan d’Àustria, 120) amb el següent programa:

12.30h Benvinguda i presentació del Manifest VSI
a càrrec de l’Amparo Porcel, representant de la XDI
12.45h Xerrada inspiradora “Infants i ciberviolència sexual: víctimes ideals en el context idoni?”
a càrrec de la dra. Irene Montiel, Professora lectora d’Estudis de Dret i Ciència Política del Grau en Criminologia / Màster en Ciberdelinqüència
13.05 h Xerrada inspiradora “Professionals que eduquen afectes i ajuden els infants i adolescents a descobrir qui els estima”
a càrrec de Jaume Funes, Psicòleg, educador i periodista.
13.25h Preguntes i debat
14.00h Cloenda 

(No cal inscripció prèvia per assistir-hi)