El comissionat d’Infància dona una primera resposta a l’Agenda dels Infants

17/06/2024

La lluita contra la pobresa infantil i contra la violència cap als infants, el benestar digital i la climatització a les escoles són algunes de les qüestions que demanaven els nens i nenes, i que l’Ajuntament ja està abordant.

Durant l’acte de constitució solemne de l’Altaveu d’Infants de la Ciutat, i després que l’alcalde investís com a infants altaveu la trentena de nens i nenes que en formaran part, el comissionat de polítiques Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, ha donat  una primera resposta a les demandes que els nens i nenes li van fer arribar el novembre passat durant l’acte de presentació de l’Agenda dels Infants que va tenir lloc al poliesportiu municipal Camp del Ferro amb la presència de 470 infants de 13 escoles de la ciutat, amb representació de tots els districtes de Barcelona.

El comissionat d’infància ha anunciat una futura estratègia de ciutat contra la pobresa infantil i ha recordat que l’Ajuntament ha aprovat recentment una mesura de govern per al benestar digital. També ha volgut destacar el fet que Barcelona està revisant com aplicar la nova llei de protecció integral de la infància davant les violències (LOPIVI). Per últim, ha posat en valor les actuacions per climatitzar les escoles de la ciutat. Aquestes mesures responen a les demandes dels nens i nenes recollides a l’Agenda dels Infants, concretament, a les demandes: 3) Tenir cura de la nostra seguretat i no permetre cap violència contra els infants; 5) Més ajuda per utilitzar les pantalles amb seguretat i per no enganxar-nos-hi; 9) Que tothom tingui el que necessita, comprar menys coses innecessàries i compartir més i 10) Cuidar la nostra vida a l’escola més enllà de l’aprenentatge.

També ha posat en valor pròpiament el programa Parlen els nens i nenes i l’Altaveu d’Infants de la Ciutat com a espai de participació i, també, el programa Volem decidir! que s’ha dut a terme en el marc on Barcelona ha estat seleccionada capital europea de la democràcia (ECoD). Aquests dos programes, així com altres experiències de participació a la ciutat responen a la demanda 8) Escoltar les nostres opinions i poder participar en les decisions que ens afecten.

 

Replanificació del Pla d’infància de Barcelona i nova resposta més aprofundida al novembre

El comissionat ha explicat als nens i nenes de l’Altaveu d’Infants de la Ciutat que el proper mes de novembre s’aprovarà la nova etapa del Pla d’Infància (2021-2030) que actualment està en procés d’avaluació del primer període i en procés de replanificació per als propers 4 anys (2024-2027). Els ha emplaçat a una trobada quan el pla estigui aprovat per poder donar una resposta més detallada sobre tot allò que farà la ciutat per millorar el benestar dels nens i nenes, d’acord amb les actuacions que recollirà la nova etapa del Pla d’Infància.

Projecte relacionat

Altaveu d’Infants, els nens i nenes de Barcelona prenen la paraula

OBERT des de 2023 (1a edició, 2018-2020) | L’Altaveu d’Infants de la Ciutat és un grup d’una trentena de nois i noies d’entre 11 i 12 anys de tots els districtes de Barcelona. L’objectiu del grup és donar a conèixer l’Agenda dels infants i obrir diàlegs amb agents polítics i socials de la ciutat de Barcelona al voltant de les demandes i propostes dels nens i nenes per millorar el benestar de la infància.

Projecte relacionat

Programa relacionat

Programa relacionat

Participació de la infància i l’adolescència

A través de la línia de treball de “Participació dels infants i adolescents: les veus que hem d’escoltar i tenir en compte” acompanyem l’administració en projectes i canals de participació dels nens, nenes i adolescents.