Com millorar l’Audiència Pública de Nois i Noies?

25/09/2017

Cal fer que l’Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona arribi a més nens i nenes de la ciutat i que es fidelitzi entre els grups dels infants, més que no pas entre els docents, i que sigui un programa de participació ciutadana, més que no pas un programa educatiu. Aquestes són algunes de les principals conclusions de l’Informe d’Avaluació del programa Audioència Pública de Nois i Noies de Barcelona, encarregat per l’IMEB a l’Institut Infància i Adolescència i que s’ha elaborat en col·laboració amb el Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona.

Per dur a terme l’informe s’ha partit d’una anàlisi dels últims 10 anys del programa, avaluant-ne l’abast social i entrevistant tant a nois i noies participants, com a professorat vinculat i desvinculat del programa, així com tècnics municipals (tant de l’IMEB com dels diferents districtes i altres àrees col·laboradores) i membres de l’empresa dinamitzadora del programa.

A partir de la feina d’avaluació i de diagnòstic, l’informe recull una sèrie de propostes de transformació (tant a curt com a mig termini) per optimitzar el potencial del programa pel que fa a la participació ciutadana dels nois i noies.

Tant l’informe complet com el resum executiu estan disponibles i es poden consultar a la mediateca.

 

Projecte relacionat