ABIERTO | Este proyecto da voz a los niños y niñas de Barcelona para conocer como es su bienestar y para que sean ellos mismos quienes señalen actuaciones de mejora en relación a los aspectos importantes de sus vidas.

Proyectos
ABIERTO | Este proyecto da voz a los niños y niñas de Barcelona para conocer como es su bienestar y para que sean ellos mismos quienes señalen actuaciones de mejora en relación a los aspectos importantes de sus vidas.
ABIERTO | Laboratorio que sigue el impacto de la crisis sanitaria y social de la Covid-19 y de las medidas que se han tomado para combatirla en las vidas y los derechos de la infancia y la adolescencia de Barcelona. Este laboratorio se basa en el seguimiento de 27 investigaciones sociales de urgencia identificadas a nivel de ciudad, de Cataluña o del Estado.
2016-2017 | Impulsamos y coordinamos un grupo transversal de trabajo dentro del Ayuntamiento de Barcelona con el objetivo de repensar e incorporar mejoras concretas en el espacio público en clave de infancia y adolescencia.
2016-2017 | Este proyecto se propone identificar, sistematizar y analizar experiencias transformadoras de participación social y política de niños y niñas y adolescentes en los barrios de Barcelona.
2016-2017 | Con este proyecto evaluamos los últimos 10 años de funcionamiento del programa municipal ‘Audiencias públicas de chicos y chicas de Barcelona’, incluyendo tanto las audiencias de ciudad como las de distrito.
Noticias
19/01/2021
El Instituto Infancia y Adolescencia acompañará el Ayuntamiento de Barcelona en la definición y elaboración del nuevo Plan de Infancia 2021-2030, que se elaborará y revisará de manera participada, lo que supone un salto de las políticas municipales dirigidas a la infancia.
18/01/2021
El Instituto Infancia y Adolescencia y el Ayuntamiento de Barcelona ponen a disposición de los centros educativos de secundaria y formación profesional los datos de la Encuesta de Bienestar Subjetivo de la Infancia en Barcelona para que los niños, niñas y adolescentes puedan hacer investigación sobre los temas que les afectan a partir de esta encuesta.
21/01/2020
Los chicos y chicas del Grupo Altavoz se reúnen con representantes de todos los grupos municipales que hay en el Ayuntamiento de Barcelona para trasladarles las demandas y propuestas recogidas en la Agenda de los niños y niñas. Se reactiva el grupo coincidiendo con el nuevo mandato municipal, con el objetivo de que los nuevos representantes conozcan, con la voz y el protagonismo de los niños, sus propuestas para mejorar su bienestar y las tengan en cuenta durante los próximos 4 años.
18/12/2019
El Instituto Infancia reactiva el Grupo Altavoz, el grupo de chicos y chicas que ya hace más de un año recibieron el encargo del Ayuntamiento de presentar la Agenda de los niños y niñas y abrir diálogos en torno a las 11 demandas y 115 propuestas que se recogen. Aprovechando la renovación de grupos políticos municipales y de cargos en el Consistorio, el Grupo Altavoz se prepara para abrir un diálogo con los nuevos representantes el próximo 17 de enero. En el encuentro les explicarán cuáles son sus prioridades de acción e intentarán generar un compromiso en torno al bienestar de la infancia en Barcelona.
18/12/2019
El IIAB y el Ayuntamiento de Barcelona presentamos el Plan del juego en el espacio público y algunos enfoques específicos (como su vinculación con el verde, su aplicación en entornos desfavorecidos o el proceso participado por su elaboración), en diferentes encuentros y seminarios en Barcelona, Hospitalet, Valencia e Inglaterra.
08/02/2019
Más de 400 personas inscritas en la jornada Juego y ciudad, debaten y reflexionan en torno a la importancia social del juego y, especialmente, de la necesidad de garantizarlo y potenciarlo en los entornos urbanos.
07/02/2019
El plan supone un cambio de paradigma en la visión del juego. Barcelona aspira a pasar de ser una ciudad con áreas de juegos infantiles a ser «una ciudad jugable». En este sentido, es un plan pionero y ambicioso que sitúa el juego y la actividad física al aire libre entre las políticas claves para hacer una ciudad más habitable y mejorar la vida de los vecinos y vecinas, empezando por la infancia.
21/12/2018
El Grupo Altaveu presenta la Agenda de los niños y niñas en el plenari del Consell de Ciutat, el máximo órgano consultivo y de participación del Ayuntamiento de Barcelona.
20/11/2018
La jornada ha servido para presentar el Observatorio 0-17 BCN, compartir nuevos análisis, diagnosis y conocimiento general sobre la infancia y la adolescencia en la ciudad y compartir los retos de ciudad para mejorar la vida y los derechos de los más de 245.000 niños, niñas y adolescentes, que representan el 15% de los barceloneses.
23/10/2018
Apúntate a la jornada La infancia y la adolescencia en Barcelona: presente y futuro que tendrá lugar el 19 de noviembre en el Espai Jove La Fontana, una jornada con un programa muy completo que servirá para presentar el Observatorio 0-17 BCN y los nuevos análisis y conocimiento generado sobre diferentes ámbitos de la vida de los niños y niñas.
19/10/2018
Una trentena de persones membres de diversos grups de treball del Consell Municipal de Benestar Social i de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva es reuneixen amb els nois i noies del Grup Altaveu per conèixer i treballar sobre les demandes i les propostes per la millora del benestar dels nens i nenes de la ciutat, recollides a l’Agenda dels Infants.
28/09/2018
Entre los meses de octubre y diciembre se llevará a cabo un proceso participativo abierto a toda la ciudadanía de Barcelona para redactar el Plan del juego en el espacio público con horizonte 2030 en la ciudad. Habrá sesiones presenciales y participación online.
21/06/2018
Un grupo de 30 chicos y chicas de entre 11 y 13 años de todos los distritos de Barcelona se han constituido como Grupo Altaveu, un grupo que tiene el encargo por parte del Ayuntamiento de Barcelona de dar a conocer, hacer campaña y mover la Agenda de los niños construida a partir de sus demandas y propuestas en base a la investigación del programa Hablan los niños y niñas.
18/06/2018
El Parc Central de Nou Barris y el Parc de la Pegaso, en Sant Andreu, se transformarán en espacios lúdicos teniendo en cuenta las propuestas de los niños y niñas, después de un proceso de cocreación diseñado y dinamizado por el Institut.
08/06/2018
La Agenda de los niños y niñas recoge las 11 demandas y las 115 propuestas de actuación que hacen los niños y niñas para mejorar su bienestar. La alcaldesa se ha comprometido a escuchar atentamente y dar una respuesta antes de acabar el año.
14/05/2018
Elementos que favorezcan un juego diverso y estimulante, y que respondan a las necesidades de todos, desde los más pequeños a los más mayores. Estas son las demandas de los niños y niñas para el Parc Central de Nou Barris y el Parc de la Pegaso.
10/11/2017
Después de haber hecho la encuesta de bienestar subjetivo a 4.000 niños y niñas de entre 10 y 12 años, y una vez tenemos los primeros resultados del análisis, volvemos a las escuelas que participaron en la encuesta para iniciar la segunda fase del proyecto Hablan los niños y niñas, que consiste en un proceso participativo para que los niños construyan su agenda de propuestas y actuaciones para mejorar sus vidas.
02/10/2017
Desde el Institut Infància i Adolescència de Barcelona nos añadimos a la condena social de las actuaciones policiales violentas del día 1 de octubre que han vulnerado derechos y libertades civiles y políticos de la ciudadanía en Catalunya, incluyendo niños y adolescentes.
03/07/2017
El Grupo transversal Espacio público, infancia y adolescencia del Ayuntamiento de Barcelona, coordinado por el Institut Infància i Adolescència, ha consensuado 24 consideraciones sobre el espacio público y la infancia. El objetivo es que sean tenidas en cuenta desde las diversas áreas, servicios y distritos municipales en la construcción de la ciudad, con el objetivo de favorecer los derechos de los niños y niñas y su uso del espacio público.
04/04/2017
Els mitjans de comunicació es fan ressò del projecte de Benestar subjectiu de la infància a Barcelona i en destaquen el seu caràcter novedós i també el fet que sigui un projecte que va més enllà d’una simple enquesta.
07/02/2017
Iniciamos el trabajo de campo del proyecto de Bienestar subjetivo de la infancia que consiste en una encuesta a 4.000 chicas y chicas de entre 10 y 12 años sobre su bienestar. El proyecto tendrá una segunda fase de retorno e interpretación conjunta de los resultados con los mismos participantes para definir propuestas de actuaciones de política pública que mejoren su calidad de vida.
16/01/2017
A través de esta noticia podéis acceder a los contenidos de la jornada ‘El derecho de los niños en la ciudad’, tanto los vídeos de las sesiones plenarias, como a las relatorías de los talleres, las fotografías o el resumen de prensa, entre otros.
15/01/2017
Aprovechando la visita de Tonucci, el Instituto organizó una sesión de trabajo interna con una veintena de responsables municipales, de direcciones y gerencias de diversas áreas y distritos de Barcelona, para debatir sobre cómo hacer más apropiada la ciudad para los niños, a partir de retos concretos en la gestión municipal cotidiana.
16/12/2016
Más de 300 personas han participado en la jornada ‘El derecho de los niños a la ciudad’ y han hecho emerger el debate sobre la necesidad de adecuar el espacio público de Barcelona a los derechos y necesidades de los niños y adolescentes. La conclusión principal es que dar prioridad a la infancia supone una mejora colectiva para toda la ciudadanía porque permite abordar los grandes retos de ciudad.
16/12/2016
Podéis consultar las relatorías de los 4 talleres que se llevaron a cabo durante la jornada ‘El derecho de los niños a la ciudad’. En cada taller un experto/a situó a los asistentes en el contexto barcelonés y trazó 3 escenarios deseables a alcanzar para mejorar el espacio público de la ciudad, como punto de partida para el debate.
16/12/2016
Si no pudiste asistir a la jornada ‘El derecho de los niños a la ciudad’, no te pierdas los vídeos de la jornada.
16/12/2016
La jornada ‘El derecho de los niños a la ciudad’ ha tenido mucho eco en los medios y en las redes. Consulta el resumen de prensa y lo que se dijo en redes sociales.
15/12/2016
El Instituto fue institución partner en el ‘Simposio Internacional Niños y participación política. Los consejos de niños’, en el que se debatió sobre la necesidad de incluir la voz de los niños y adolescentes en la política, y sobre la participación de los niños y niñas.
12/12/2016
Para dar respuesta al gran interés generado por la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ se retransmitirá en directo vía streaming los dos grandes momentos de plenario de la jornada: la conversación entre Francesco Tonucci y Itziar González por la mañana y la entrevista a Tonucci por parte de Carles Capdevila por la tarda.
25/11/2016
El Instituto y el IMEB coorganizamos la jornada ‘El derecho de los niños y adolescentes en la ciudad. Mejoramos nuestro espacio público con ‘Camino escolar, espacio amigo’ y otras experiencias ‘el próximo 15 de diciembre. Contaremos con chicos y chicas, el pedagogo Francesco Tonucci, la arquitecta Itziar González, el periodista Carles Capdevila y la Alcaldesa Ada Colau, así como muchos profesionales. Todo ello para debatir cómo transformar el espacio público para crecer y vivir mejor la infancia y la adolescencia en nuestra ciudad.
15/11/2016
Hemos llevado a cabo la primera reunión del grupo motor para discutir conjuntamente y aprobar las bases del proyecto. A partir de aquí se harán dos pruebas piloto del cuestionario y se contactará con los cerca de 60 centros de educación primaria de la ciudad que requiere la muestra.
25/10/2016
Barcelona tiene aún mucho camino por hacer para generar espacios y procesos de participación de niños y adolescentes. Esta es la principal conclusión del documento de trabajo ‘Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per la coproducció de la ciutat amb i des de la infància i la adolescència’ elaborado por el Instituto entre marzo y julio de 2016 que durante este otoño está sirviendo para fomentar debate en espacios municipales.
26/09/2016
El proyecto ‘El bienestar de la infancia en Barcelona: hablan los chicos y chicas’ aportará datos inéditos a partir de la encuesta a 4.000 niños, que serán homologables y permitirán hacer comparaciones con otros países.
23/07/2016
Desde el Instituto hemos impulsado y coordinamos un grupo de trabajo del Ayuntamiento de Barcelona para repensar e incorporar mejoras para que el espacio público estimule una infancia enriquecedora y saludable. Una ciudad inclusiva y amigable que promueve los derechos al juego, a la salud y la educación en el tiempo libre en la calle, parques y plazas mejora no sólo las vidas de niños, niñas y adolescentes, sinó que democratiza el espacio público para todas las personas.
Blog
24/11/2020
(Artículo publicado originariamente en eldiario.es). El ámbito con el que los niños se muestran menos satisfechos es el tiempo Concretamente, la mitad de los niños y niñas no están suficientemente satisfechos con su tiempo libre. Querrían tener…
02/07/2019
(Artículo publicado en catalán originalmente en el Diari de l’Educació) El artículo explica como la escuela es mucho más que un espacio de aprendizaje, es un espacio de vida para los niños y niñas. Explica…
01/10/2018
(Article publicado originariamente en el Diari de l’Educació) ¿Cuánto tiempo hace que, como adultos, no jugamos? ¿Cuánto tiempo hace que no subimos a una estructura de madera, subiendo por unas cuerdas, para luego hacer equilibrios…
19/07/2018
(Versión ampliada del artículo publicado en Social.cat) Forandrings Fabrikken (The Change Factory o la Fábrica del Cambio) es una fundación de carácter privado que comenzó hace 14 años en Noruega, con la misión de mejorar los…
17/07/2017
¿Cómo estàs? Es una pregunta que hacemos a nuestro entorno y que también nos hacen a menudo. No siempre es una cuestión fácil de responder. En Carles Capdevila comentaba que es “la pregunta más difícil”…
20/04/2017
“La vida está llena de alternativas, reflexiona”. Esta frase en un collage de manos de cartulina de diferentes colores o un mural sobre los derechos de los niños son algunos de los trabajos que el…
10/12/2016
Catalunya tiene un capital de atención a la infancia importantísimo, pero tiene que dar un salto cualitativo para llegar a ser un verdadero sistema de atención a la infancia, por lo que es necesaria una…
17/11/2016
Los pasados 7, 8 y 9 de noviembre tuvo lugar en Gent, Bélgica, la 8ª encuentro bianual de la Conferència internacional Child In the City, organizada por European Network Child Friendly Cities (ENCFC). Desde el…
30/05/2016
En aquest post, presentem quatre arguments sobre la importància d’escoltar els punts de vista d’infants i adolescents perquè, en el disseny de polítiques públiques que impliquen a la infància, les seves percepcions es tinguin en consideració.
Mediateca
2021 Presentación Castellano
Presentació de les principals línies de treball de l’Observatori 0-17 BCN, vides i drets de la infància i l’adolescència a la ciutat de Barcelona
2020 Resum executiu
Document que recull els 6 criteris per a un bon pati, naturalitzat, coeducatiu i comunitari
2020 Informe
Avançament de resultats dels impactes de la covid-19 en la infància identificats per les recerques socials d’urgència, que també inclou un repàs de les actuacions impulsades pel govern de la ciutat.
2020 Resum executiu
Resum executiu de l’informe d’avançament de resultats dels impactes de la covid-19 en la infància identificats per les recerques socials d’urgència.
2020 Guies i altres
Eina per cocrear espais lúdics amb infants i adolescents a l’aire lliure, elaborada a partir del procés de cocreació de 2 parcs de Barcelona en el marc de l’elaboració del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona.
2020 Article
Article sobre el programa municipal de coneixement Parlen els nens i nenes, inclòs com a exemple de bona pràctica dins l’apartat «experiències» de la revista Barcelona Societat.
2020 Resum executiu
Amb l’edició 2019 llancem per primera vegada un resum de l’informe en format revista online. A partir de 23 preguntes, es fa un repàs a les principals dades que tenen a veure amb la infància i adolescència a Barcelona.
2020 Informe
Una diagnosi detallada sobre les condicions de vida dels nens, nenes i adolescents a la ciutat, a partir de 150 indicadors i amb un focus en gènere i desigualtats territorials.
2019 Infografia EN
Infographic poster containing the 11 demands on the Children’s Agenda for improving their well-being.
2019 Infografia ES
Póster infográfico en el que se recogen las 11 demandas de la Agenda de los niños y niñas.
2019 Resum executiu ES
Presentación general, en español, del proyecto «Hablan los niños y niñas: el bienestar de la infancia en Barcelona».
2019 Resum executiu EN
Presentació general, en anglès, del projecte «Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona».
2019 Informe
Informe de resultats del programa municipal Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona. L’informe es realitza en base als documents d’anàlisi en profunditat tant de l’enquesta de benestar subjectiu…
2019 Resum executiu ES
Resumen ejecutivo del documento Plan del juego en el espacio público con horizonte 2030, en el que hemos trabajado desde 2017 con el Ayuntamiento de Barcelona. El documento sitúa el juego y la actividad física…
2019 Nota de premsa
Nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Barcelona en motiu de la presentació del primer Pla del joc a l’espai públic, presentat a la jornada Joc i ciutat.
2019 Recull premsa
Recull de les aparicions als mitjans de comunicació del primer pla del joc a l’espai públic de Barcelona.
2019 Programa jornada
Programa de la Jornada Joc i ciutat: el pla del joc a l’espai públic de Barcelona organitzada per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Infància i Adolescència (6 de febrer de 2019).
2019 Recull premsa
Entrevista a Maria Truñó a la revista El Culturista sobre la feina i els projectes que duu a terme l’IIAB.
2018 Infografia
Pòster infogràfic en què es recullen les 11 demandes de l’Agenda dels infants, que surten de l’enquesta i tallers participatius sobre el benestar dels infants del programa Parlen els nens i nenes.
2018 Recull premsa
Recull del ressò per part dels mitjans de comunicació sobre la presentació de l’Agenda dels infants a l’alcaldessa i la tinenta de Drets Socials.
2018 Nota de premsa
Nota de premsa sobre la presentació de l’Agenda dels infants a l’alcaldessa per part dels nens i nenes.
2018 Vídeo
Vídeo animat que explica quines són les 11 demandes dels infants de 10 a 12 anys de la ciutat de Barcelona per millorar el seu benestar, unes demandes sorgides del programa Parlen els nens i nenes.
2018 Informe
L’Agenda dels infants recull les 11 demandes de millora del benestar que fan els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat de Barcelona i les seves 115 propostes d’actuació.
2018 Recull premsa
Recull d’aparicions en mitjans de la fase de retorn de resultats i els tallers participatius a les escoles, en el marc del projecte Parlen els nens i nenes.
2017 Informe
Informe del procés de cocreació en què han participat 170 infants per transformar el Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegaso en dos grans espais lúdics.
2017 Informe
Informe dels primers resultats de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona, resposta per prop de 4.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, en el marc del projecte Parlen els nens i nenes: benestar subjectiu de la infància a Barcelona.
2017 Resum executiu
Document breu que resumeix els principals continguts i conclusions de l’informe de Primeres dades de l’Enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona.
2017 Nota de premsa
Nota de premsa emesa conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona en la que es presenta l’informe de primeres dades de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona.
2017 Resum executiu
Aquest document és un resum executiu de l’informe d’Avaluació del programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, en què s’inclouen els aspectes principals de la diagnosi i també dels reptes i les propostes de transformació.
2017 Informe
Informe d’avaluació sobre el programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, amb diagnosi, reptes, orientacions i propostes de transformació.
2017 Document de treball
Document que recull 24 consideracions sobre l’espai públic amb perspectiva d’infància i adolescència, elaborat pel Grup Transversal Espai públic, infància i adolescència de Barcelona, coordinat per l’Institut.
2017 Nota de premsa
Nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència, en què s’explica el projecte de Benestar subjectiu de la infància a Barcelona.
2017 Vídeo
Els infants tenen reconeguts uns drets de ciutdania que, sovint, no es compleixen. El dret al joc, el dret a la salut, al màxim desenvolupament i aparticipar i ser escoltat són alguns d’ells.
En aquest vídeo en podreu conèixer més detalls, escoltar què en pensen els nens i nenes, i nois i noies i també l’opinió del pedagog Francesco Tonucci, l’arquitecta i urbanista Itziar González i el periodista Carles Capdevila, tots els participants en la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’.
2017 Vídeo
Cloenda de la Jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència i l’IMEB, a càrrec de l’Excma. Sra. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona
2017 Vídeo
Per què una Barcelona més adequada per créixer i viure-hi la infància i l’adolescència és una ciutat millor per a tothom? Aquesta i altres preguntes formula el periodista Carles Capdevila al pedagog italià Francesco Tonucci en el marc de la joranda ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’IMEB.
2017 Vídeo
Diàleg de nois i noies de quatre centres educatius implicats en el Programa ‘Camí escolar, espai amic’ amb Francesco Tonucci, Itziar Gonzàlez i Miquel Àngel Essomba en el marc de la joranda ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i l’IMEB.
2017 Vídeo
Com transformar la ciutat perquè sigui millor per als infants i adolescents? El pedagog italià expert en infància i ciutat, Francesco Tonucci, i l’arquitecta i urbanista, Itziar Gonzàlez, debaten sobre els reptes de la ciutat per ser més amigable amb la infància en el marc de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’.
2017 Vídeo
Vídeo de la inauguració de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ a càrrec de Laia Ortiz, Tercera Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona que, alhora, és presidenta de les dues entitats organitzadores (Institut Infància i Adolescència i IMEB) i per Carmen Andrés, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran.
2017 Vídeo
Entrevista a la directora de l’Institut Infància i Adolescència, Maria Truñó, al programa Verd Primera de Betevé, en motiu de la realització de la Jornada «El dret dels infants a la ciutat: millorem el nostre espai públic».
2016 Recull premsa
Recull de les notícies, articles, entrevistes i reportatges publicats als mitjans de comunicació arran de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ coorganitzada per l’IMEB i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona el 15 de desembre de 2016.
2016 Nota de premsa
Nota de premsa sobre la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’, que ha comptat amb la participació de més de 300 persones.
2016 Programa jornada
Programa de la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ que ha tingut lloc el 15 de desembre de 2016 a l’Espai Jove La Fontana.
2016 Nota de premsa
Nota de premsa sobre la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ coorganitzada per l’IMEB i l’Institut Infància.
2016 Document de treball
Document de treball elaborat per l’Institut Infància i Adolescència (2016) amb l’objectiu d’emmarcar el debat, apuntar escenaris d’oportunitat i fer propostes de treball per tal d’acompanyar l’Ajuntament de Barcelona en l’impuls proactiu, sistemàtic i transversal, de projectes i canals de participació per infants i adolescents.
2011 Programa jornada
Aquest és el programa del Fòrum el tercer sector en l’àmbit de la infància, adolescència i famílies: debats d’avui, reptes de futur en el que va ser presentat l’estudi realitzat pel CIIMU: La funció del tercer sector en l’àmbit…
2011 Informe
L’àmbit de la infància, adolescència i famílies és un dels camps en el que el tercer sector apareix amb gran fortalesa. En aquest context el tercer sector hi té una gran tradició però actualment molts…
En aquesta publicació es recullen els resultats i conclusions d’un projecte europeu de recerca en què ha participat l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) en representació d’Espanya, conjuntament amb altres set països del sud-est d’Europa…
2010 Informe
Infants i adolescents participen a la ciutat de Barcelona? Quin son els espais de participació infantil i adolescent? De quina manera es poden millorar les formes de participació existents? Aquest informe recull i analitza els…
2008 Programa jornada ES
Programa de la jornada, La adopción internacional: el allá y el aquí. Experiencias y perspectivas que va tenir lloc el 8 de febrer de 2008 a Barcelona organitzada conjuntament per la Universitat Autònoma i el CIIMU.
2008 Informe
Aquest llibre presenta les principals reflexions extretes pels investigadors i investigadores que han col·laborat en la seva elaboració a partir de les dades del Panel de Famílies i Infància. L’objectiu principal d’aquest és analitzar la…
2008 Guies i altres
En les darreres dècades a Catalunya la institució familiar ha patit una mutació extraordinària. Aquest canvi afecta dimensions múltiples, tant estructurals com de relació amb les dinàmiques quotidianes de la vida familiar en famílies amb…
2008 Informe
Després de l’Informe sobre les persones, les llars i les famílies de Gavà, el CIIMU, a partir d’una consulta impulsada per l’Ajuntament de Gavà, va dissenyar un procés per tal de dinamitzar el debat i…
2008 Informe
En aquest informe s’ofereixen dades relatives a un conjunt d’indicadors estadístics sobre diferents dimensions de les situacions de vida, convivència familiar, i percepcions sobre serveis i equipaments al municipi de Gavà. Les dades per conèixer…
2007 Presentació
Presentació de la ponència de Pere Soler realitzada en el marc de la jornada de presentació del Panel de famílies i infància que va celebrar-se el 16 de maig de 2007 a la Casa de Mar de Barcelona.
2007 Programa jornada
Aquest és el programa de la jornada celebrada en motiu de la presentació del Panel de famílies i infància que va celebrar-se el 16 de maig de 2007 a la Casa de Mar de Barcelona.
2007 Informe
L’informe pretén conèixer els nivells reals d’implicació de la població immigrada resident a Catalunya en iniciatives de participació social. Tanmateix analitza els factors que influeixen en l’exercici actiu d’aquesta participació social i de les estructures…
2007 Informe
Aquest informe diagnòstic té com a finalitat incidir en la millora de les polítiques, les iniciatives socials i les dinàmiques comunitàries relacionades amb la infància, l’adolescència i les famílies del Raval. No només és un…
Dossier amb el recull de totes les conferències finals del projecte europeu The well-being of children: the impact of changing family forms, working conditions of parents, social policy and legislative measures (Wellchi network). Un projecte liderat…
2007 Guies i altres EN
L’objectiu de la xarxa WellChi és millorar el nostre coneixement sobre l’impacte de les canviants formes de família, les condicions de treball dels pares, la política socials i les mesures legislatives sobre el benestar dels…
2007 EN
Aquest article presenta el discurs d’obertura de la Conferència «Com es pot millorar el benestar de la societat dels nens? Convergència i divergència patrons des d’una perspectiva europea “. Aquesta conferència es va celebrar, durant…
2007 Programa jornada
Díptic amb el detall de la programació d’aquestes jornades organitzades pel CIIMU i el Festival de la Infància orientades a la reflexió sobre la situació i la convivència en les famílies i com aquestes afavoreixen…
2007 Informe
L’anàlisi d’un territori limitat com és en aquest cas el Districte d’Horta – Guinardó permet contrastar les anàlisis més globals sobre l’estat de la infància i les famílies així com perfilar les dinàmiques internes pròpies…
2007 Informe
La finalitat del present estudi és contribuir a ampliar el coneixement sobre la situació i condicions de vida dels menors (0-18 anys) del municipi de Sant Quirze del Vallès i les seves famílies, amb especial…
2005 Programa jornada ES
Aquest és el programa de la trobada sobre Jóvenes latinos espacio público y cultura urbana que tenia per objectiu presentar els resultats de l’informe del mateix títol que analitza els estils, les condicions de vida…
2005 Resum executiu ES
Aquesta és la versió resumida de l’informe sobre els estils, les condicions de vida i les identitats culturals dels joves d’origen llatinoamericà a Barcelona. La recerca es centra en els usos de l’espai públic per…
Aquest informe sobre els estils, les condicions de vida i les identitats culturals dels joves d’origen llatinoamericà a Barcelona, és el resultat d’un treball de camp elaborat a partir de dades sobre la migració llatinoamericana…
2005 Informe
L’estudi aprofundeix en la situació de les problemàtiques que viuen els i les joves com l’experiència educativa, l’accés al mon laboral, l’impacte dels mitjans de comunicació i d’altres formes de consum en la configuració de…
2003 Informe
La relació dels joves amb les noves tecnologies i els mitjans de comunicació és un tema clau de debat a nivell internacional. L’estudi aprofundeix en el coneixement de l’ús que en fan els joves de…
2002 Informe
El fenomen dels immigrants menors d’edat arribats a Barcelona sense cap mena de suport familiar és el focus d’aquest estudi. Va ser a 1998 quan es va començar a detectar grups de joves estrangers -majoritàriament…
2002 Resum executiu
L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…
2002 Informe
L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…
2002 Informe
L’objectiu d’aquest informe és analitzar les realitats, problemes i tendències que caracteritzen avui la vida de la infància en un ampli ventall de contextos com la família, l’educació i la transició al món laboral, la…
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.