El Grup Altaveu presenta i trabaja l’Agenda dels infants amb el Consell Municipal de Benestar Social i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

19/10/2018

El Grup Altaveu és un grup de nois i noies d’entre 11 i 13 anys que, en el marc del programa Parlen els nens i nenes, té l’encàrrec per part de l’Ajuntament de Barcelona de donar a conèixer, fer campanya i obrir diàlegs al voltant de l’Agenda dels infants amb responsables polítics, serveis municipals, entitats i agents socials de la ciutat

Aquest grup, que es va crear a mitjans de juny està format per una trentena de nois i noies de tots els districtes de la ciutat i, aquesta tardor, se’ls ha girat feina. La previsió és que durant els mesos d’octubre i desembre realitzin diverses trobades per  donar a conèixer i obrir debats amb l’Agenda dels infants (que recull les 11 demandes dels nens i nenes per millorar el seu benestar i les seves 115 propostes d’actuació per a fer-ho possible).

La primera d’aquestes sessions ha estat amb persones membres del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) i de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva (ACBI) el 18 d’octubre a l’Espai Jove La Fontana, i hi han assistit unes 30 persones membres dels grups de treball del CMBS i de les xarxes d’acció de l’ACBI, tant d’entitats socials com de serveis municipals. L’objectiu de la dinàmica de treball era analitzar conjuntament com es pot avançar per a donar resposta a les demandes dels nens i nenes de la ciutat, a partir de prioritzar les propostes d’actuació realitzades pels infants i analitzar-ne la viabilitat.

Aquests diàlegs que han obert els nois i noies del Grup Altaveu amb els representants de les entitats de la ciutat es repetiran també, durant aquesta tardor, amb els grups polítics municipals el dia 29 d’octubre i amb el Consell de Ciutat el 13 de desembre el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament.

Per altra banda, el proper 19 de novembre, el Grup Altaveu presentarà de nou l’Agenda dels infants en el marc de la jornada La infància i l’adolescència a Barcelona: present i futur. En aquesta jornada rebran el retorn per part de l’Ajuntament a les seves demandes i propostes, tal com s’hi va comprometre l’alcaldessa Ada Colau durant la primera presentació de l’Agenda.

Proyecto relacionado

Altavoz de niños y niñas, los niños y niñas de Barcelona toman la palabra

ABIERTO desde 2023 (1ª edición, 2018-2020) | El Altavoz de Niños y Niñas de la Ciudad es un grupo de una treintena de chicos y chicas de entre 11 y 12 años de todos los distritos de Barcelona. El objetivo del grupo es dar a conocer la Agenda de los niños y niñas y abrir diálogos con agentes políticos y sociales de la ciudad de Barcelona en torno a las demandas y propuestas de los niños y niñas para mejorar el bienestar de la infancia.

Proyecto relacionado

Programa relacionado

Programa relacionado

Participación de la infancia y adolescencia

A través de la línea de trabajo de “Participación de la infancia y la adolescencia: las voces que debemos escuchar y tener en cuenta” acompañamos la administración en proyectos y canales de participación de los niños, niñas y adolescentes.