Parlen els nens i nenes (2a edició)

L’objectiu principal del programa Parlen els nens i nenes és generar coneixement sobre el benestar de la infància vinculat a l’agenda pública per contribuir a millorar polítiques locals i enriquir debats socials. És un encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona per garantir el dret de la infància d’ésser adequadament escoltada en l’àmbit social i afavorir la seva ciutadania activa.

Amb orientacions de recerca ètica amb infants, primer responen una enquesta de benestar subjectiu, continuen fent propostes de millora (tallers participatius) i, finalment, són els nens i nenes que expliquen l’Agenda dels infants a través de l’Altaveu d’Infants (primer a les escoles i després a nivell de ciutat).

Novetats de la segona edició:

Respecte de la primera edició 2016-2020, el Parlen els nens i nenes 2021-2025 comença amb dues novetats importants:

  • Ampliem les edats dels infants que hi participen: Mentre que en la primera edició van respondre l’enquesta 4.000 nens i nenes d’entre 10-12 anys (cursant 5è i 6è d’educació primària), en la segona edició la respondran infants des dels 8 anys (es farà una ampliació de la mostra amb 1.000 infants de 3r i 4t).
  • Les escoles que ho desitgin podran participar voluntàriament al projecte: Per tal de garantir el dret d’escolta i afavorir la ciutadania activa al màxim, a part de la mostra representativa de la ciutat de Barcelona que serà escollida aleatòriament, les escoles poden inscriure’s voluntàriament al programa Parlen els nens i nenes i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona els facilitarem tots els materials perquè, de manera autònoma, els docents puguin acompanyar els infants en les tres fases del programa.

Equip de projecte: 

Laia Pineda (direcció)
Mari Corominas (coordinació i recerca)
Emma Cortés (Altaveu d’Infants a les Escoles i Altaveu d’Infants de la Ciutat)
Laia Curcoll (Altaveu d’Infants de la Ciutat i comunicació)

Projecte per encàrrec de:

Àrea de Drets Socials, Justicia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona

En col·laboració amb:

Consorci d’Educació de Barcelona

Participació en recerca competitiva:

INFAPOST (UPV-EHU amb UH)
SCHOOL_MEALS (UdG)
IMCITIZEN (UB)
eHealthLit4Teen (UOC)

El projecte a Twitter:

Per seguir les novetats del projecte:
#ParlenNensiNenes
#AgendaInfants
#BenestarInfància