Aportem per crear noves enquestes de benestar a altres ciutats i territoris

15/11/2023

Aportem des del “Parlen els nens i nenes” més enllà de la ciutat de Barcelona per tal que l’Ajuntament de Saragossa i la Diputació de Gipuzkoa també puguin preguntar “com esteu?” als infants i adolescents que hi viuen.

Al llarg d’aquests dos últims anys hem pogut aportar la nostra experiència i coneixement del “Parlen els nens i nenes” més enllà de la ciutat de Barcelona per tal que l’Ajuntament de Saragossa i la Diputació de Gipuzkoa també puguin preguntar “com esteu?” als infants i adolescents que hi viuen.

En el cas de l’Ajuntament de Saragossa vam rebre una consulta des de la seva secretaria tècnica i hem col·laborat en la realització de la “Encuesta sobre el Bienestar Subjetivo de la Infancia en Zaragoza”, contestada per infants de 10 i 11 anys de la ciutat de Saragossa l’any 2022 (informe resultats). Mentre que en el cas de la Diputació de Gipuzkoa també hem format part d’un grup d’experts per contrastar l’enfocament i la realització de l’enquesta “Zer Moduz? Haur eta nerabeen ahotsa” (en català: “Com esteu? La veu dels infants i adolescents”), al costat del Dr. Ferran Casas, que és professor emèrit de la Universitat de Girona, i també professorat de la Universitat del País Basc. “Zer Moduz” és una enquesta de benestar subjectiu contestada pels infants i adolescents d’entre 8 i 14 anys de la província de Gipuzkoa l’any 2023 (informe de resultats).

Des de l’Institut Infància i Adolescència mantenim la voluntat de col·laborar amb administracions públiques que vulguin emprendre investigacions al voltant del benestar de la infància, així com acompanyar-les de processos participatius que afavoreixin el dret dels nens i les nenes a ser escoltats en àmbit social. Aquestes dues col·laboracions han estat possibles perquè fàcilment hem pogut compartir la nostra experiència com a equip i aprofitar la documentació tècnica disponible en el marc del programa “Parlen els nens i nenes”.

Projecte relacionat

Programa relacionat