Llancem la primera infografia de la nova etapa de l’Institut Infància per explicar de manera sintètica i visual les conclusions més rellevants del Baròmetre de la Infància i les famílies de Barcelona (dades 2014).

Llancem la primera infografia de la nova etapa de l’Institut Infància per explicar de manera sintètica i visual les conclusions més rellevants del Baròmetre de la Infància i les famílies de Barcelona (dades 2014).
Quins són els principals reptes en les polítiques educatives de Barcelona? Com ampliar les oportunitats educatives d’infants i adolescents? Amb aquestes preguntes estem treballant en un primer informe sobre l’educació a la ciutat identificant punts forts i febles i estratègies per avançar en l’exercici del dret a l’educació en sentit ampli i que afavoreixi la igualtat d’oportunitats.
Els Síndics de Greuges són peces clau en la defensa i avenç dels drets d’infants i adolescents. Fan seguiment de les seves vulneracions i posen sobre la taula de les administracions recomanacions amb mesures concretes. Per això cal tenir molt present què ens diuen i aquí destaquem, en clau de Barcelona, propostes principals.
Per fi ens podem presentar com a nou equip de l’Institut Infància que arrenca el vol de la nova etapa: com a directora la Maria Truñó, com a cap de coneixement l’Elena Sintes i com a cap de projectes Laia Pineda. Properament esperem poder anunciar noves incorporacions.
El lleure és un dels àmbits amb més desigualtats educatives i, per això, considerem un bon horitzó el recent anunci de l’Ajuntament de Barcelona de promoure campaments urbans a l’estiu als quatre barris prioritaris del Besòs. Llancem 5 recomanacions per a tenir en compte.
Aquest mes hem iniciat un procés participatiu sobre les bases del Pla Estratègic 2016-2020 Fins a l’estiu farem cinc sessions de treball amb una vintena de persones cada una que, a títol personal, aporten idees valuoses des de diverses perspectives i amb una mirada estratègica.
A Barcelona, 1 de cada 5 famílies té infants i el Baròmetre ens aporta nou coneixement sobre com viuen, tot agrupant-les en tres estrats segons la renda mitjana disponible del seu barri. Això, per primera vegada, ens permet anar més enllà dels promitjos de ciutat i comparar les condicions de desigualtat en les que creixen els nostres infants, tant materials com relacionals.
Obrim una convocatòria de tres beques de recerca vinculades als tres àmbits de coneixement de l’Institut per a investigadors de màster o doctorat per incorporar-se a l’equip. Data límit prorrogada fins el 14 d’abril a les 12h.
Al febrer es va iniciar un cicle de debats sobre atenció educativa a la petita infància organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es van presentar dos estudis i quatre experiències. En vam fer la relatoria on recollim cinc idees clau i molts dels dubtes que es van plantejar sobre com ampliar, millorar i diversificar els serveis educatius a la ciutat per als infants més petits.
Posem en marxa aquesta nova pàgina web per oferir-vos informació clara i transparent sobre l’Institut Infància i, sobretot, per compartir dades, anàlisi i els projectes que portem a terme.