Simposi internacional sobre infància i política

15/12/2016

L’Institut va ser institució partner al ‘Simposi Internacional Nens i participació política. Els consells d’infants ‘, en què es va debatre sobre la necessitat d’incloure la veu dels infants i adolescents en la política, i sobre la participació dels nens i les nenes.

Segueix en directe via streaming la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

12/12/2016

Per donar resposta al gran interès generat per la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ es retransmetrà en directe via streaming els dos grans moments de plenari de la jornada. La conversa entre Francesco Tonucci i Itziar González al matí i l’entrevista a Tonucci per part de Carles Capdevila a la tarda.

Temps de cura i conciliació a les empreses

01/12/2016

El passat 29 de novembre vam participar com a membres del Jurat del V Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps de l’Ajuntament de Barcelona. La nostra aportació es va centrar reconèixer les empreses i organitzacions que afavoreixen especialment la compaginació de la vida laboral amb la cura dels infants i adolescents.

Inscriu-te a la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’

25/11/2016

L’Institut i l’IMEB coorganitzem la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb ‘Camí escolar, espai amic’ i altres experiències’ el proper 15 de desembre. Comptarem amb nois i noies, el pedagog Francesco Tonucci, l’arquitecta Itziar Gonzàlez, el periodista Carles Capdevila i l’Alcaldessa Ada Colau, així com molts professionals. Tot plegat per debatre com transformar l’espai públic per créixer i viure-hi millor la infància i l’adolescència a la nostra ciutat.

Aportem propostes per la Reforma Horària a l’educació

24/11/2016

El passat 18 de novembre vam participar de la taula quadrangular sobre la Reforma Horària a l’educació. L’objectiu de la taula, formada per diferents agents de la comunitat educativa, és acordar propostes per a un gran Pacte Nacional per a la Reforma Horària. Hi vam aportar idees per garantir uns temps educatius en sentit ampli i centrats en les necessitats dels infants i adolescents.

El benestar subjectiu de la infància a barcelona: tret de sortida

15/11/2016

Hem dut a terme la primera reunió del grup motor per discutir conjuntament i aprovar les bases del projecte. A partir d’aquí es faran dues proves pilot del qüestionari i es contactarà amb els prop de 60 centres d’educació primària de la ciutat que requereix la mostra.

Ja tenim el primer pla estratègic i nou nom per a l’Institut

25/10/2016

L’Institut ja té el rumb ben definit per fer avançar els drets dels ciutadans de 0-17 anys. El Consell de Govern ha aprovat aquest octubre el Pla Estratègic 2016-2020, que marca la missió i les línies prioritàries. Arran d’aquest procés, s’ha decidit actualitzar el nom per Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

Molt camí a fer en la participació d’infants i adolescents a Barcelona

25/10/2016

Barcelona té encara molt camí a fer per generar espais i processos de participació d’infants i adolescents. Aquesta és la principal conclusió del document de treball ‘Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per a la coproducció de la ciutat amb i des de la infància i l’adolescència’ elaborat per l’Institut entre març i juliol de 2016 que durant aquesta tardor està servint per a fomentar debat en espais municipals.

Noves incorporacions a l’equip

24/10/2016

L’equip de l’Institut s’amplia amb dos investigadors col·laboradors que se sumen a l’equip de projectes i una responsable de comunicació.