Reptes en polítiques educatives de Barcelona

30/05/2016

Quins són els principals reptes en les polítiques educatives de Barcelona? Com ampliar les oportunitats educatives d’infants i adolescents? Amb aquestes preguntes estem treballant en un primer informe sobre l’educació a la ciutat identificant punts forts i febles i estratègies per avançar en l’exercici del dret a l’educació en sentit ampli i que afavoreixi la igualtat d’oportunitats.

Què ens diuen els síndics?

30/05/2016

Els Síndics de Greuges són peces clau en la defensa i avenç dels drets d’infants i adolescents. Fan seguiment de les seves vulneracions i posen sobre la taula de les administracions recomanacions amb mesures concretes. Per això cal tenir molt present què ens diuen i aquí destaquem, en clau de Barcelona, propostes principals.

Arrenquem el vol com a nou equip

21/04/2016

Per fi ens podem presentar com a nou equip de l’Institut Infància que arrenca el vol de la nova etapa: com a directora la Maria Truñó, com a cap de coneixement l’Elena Sintes i com a cap de projectes Laia Pineda. Properament esperem poder anunciar noves incorporacions.

El lleure al cor de les polítiques educatives?

15/04/2016

El lleure és un dels àmbits amb més desigualtats educatives i, per això, considerem un bon horitzó el recent anunci de l’Ajuntament de Barcelona de promoure campaments urbans a l’estiu als quatre barris prioritaris del Besòs. Llancem 5 recomanacions per a tenir en compte.

Anem construïnt el nostre pla estratègic

06/04/2016

Aquest mes hem iniciat un procés participatiu sobre les bases del Pla Estratègic 2016-2020 Fins a l’estiu farem cinc sessions de treball amb una vintena de persones cada una que, a títol personal, aporten idees valuoses des de diverses perspectives i amb una mirada estratègica.

Viure la infància a Barcelona: parlem d’infàncies desiguals

18/03/2016

A Barcelona, 1 de cada 5 famílies té infants i el Baròmetre ens aporta nou coneixement sobre com viuen, tot agrupant-les en tres estrats segons la renda mitjana disponible del seu barri. Això, per primera vegada, ens permet anar més enllà dels promitjos de ciutat i comparar les condicions de desigualtat en les que creixen els nostres infants, tant materials com relacionals.

Convocatòria de beques de recerca

11/03/2016

Obrim una convocatòria de tres beques de recerca vinculades als tres àmbits de coneixement de l’Institut per a investigadors de màster o doctorat per incorporar-se a l’equip. Data límit prorrogada fins el 14 d’abril a les 12h.

Educació, petita infància i política local

10/03/2016

Al febrer es va iniciar un cicle de debats sobre atenció educativa a la petita infància organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es van presentar dos estudis i quatre experiències. En vam fer la relatoria on recollim cinc idees clau i molts dels dubtes que es van plantejar sobre com ampliar, millorar i diversificar els serveis educatius a la ciutat per als infants més petits.

Benvinguda a l’Institut Infància

10/03/2016

Posem en marxa aquesta nova pàgina web per oferir-vos informació clara i transparent sobre l’Institut Infància i, sobretot, per compartir dades, anàlisi i els projectes que portem a terme.