Donem suport a la vaga feminista del 8 de març

07/03/2018

Des de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona donem suport a la convocatòria de vaga laboral, de cures i de consum del 8 de març, en motiu del Dia Internacional de les Dones.

Com a ens públic que treballem per fer avançar els drets de nenes, nens i adolescents contribuint a millores en les polítiques locals que els afecten, generant i compartint coneixement, l’equitat de gènere és una perspectiva fonamental. Així ho recull el Pla estratègic 2016-2020 de l’Institut:

L’enfocament de gènere en la infància i l’adolescència va més enllà de la no discriminació i del dret a una educació que prepari per a viure en una societat lliure amb igualtat entre homes i dones (art.29 de la Convenció sobre els Drets dels infants). Davant del repte de transversalitzar el gènere és clau que aquest marc formi part de les anàlisis per tal d’evidenciar les inequitats existents i que les millores proposades s’encaminin cap a la justícia de gènere.
En aquest sentit, és important tenir en compte la cura de les persones en l’etapa 0-17 com una prioritat d’interès col·lectiu que requereix posar èmfasi en les polítiques de suport a les famílies, de cures i del temps que facilitin la implicació de pares i mares en la responsabilitats comunes de criança, educació i orientació dels fills i filles (art. 18 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant).