Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Novembre 2021
 
 

Vídeo i relatoria de la jornada "Estratègies cap als reptes d'infància a Barcelona"

Més de 200 persones han seguit la jornada “Estratègies cap als reptes d'infància a Barcelona, amb horitzó 2030”, que ha servit per donar a conèixer el Pla d’infància de Barcelona i els 23 reptes de futur que es planteja la ciutat pels propers 10 anys, i també per debatre i reflexionar sobre com s’han d’abordar aquests reptes. Si us la vau perdre, recupereu el vídeo sencer i la relatoria-resum. (CAT) (CAST)

 
 
 

Participem al Fòrum FEDAIA sobre els impactes de la covid-19 en la infància

Des de l'IIAB hem participat en dues taules rodones dins del Fòrum FEDAIA “Atenció a la infància en l’era postpandèmia". Mari Corominas ho ha fet en una taula sobre els impactes, tendències i els reptes de futur que han emergit en matèria d’infància a partir de la pandèmia. I Emma Cortés en una taula sobre comunitat, espai públic i organització comunitària. Recollim el que han explicat al web. (CAT) (CAST)

 
 
 

Formem part d'un equip de tot l'Estat per seguir investigant sobre covid i infància

Amb la presentació de resultats del projecte Covid-19 i infància a Barcelona tanquem la primera fase del projecte, però la pandèmia i les seves conseqüències continuen. I la nostra feina també. Per això ens afegim a l'equip INFAPOST, una recerca finançada pel programa estatal d’I+D+i 2020, que tindrà investigadors/es del País Basc, Andalusia i Catalunya per seguir ben de prop la realitat de la infància en temps de pandèmia. (CAT) (CAST).

 
 
 

Nou curs del grup de treball d’Igualtat d’Oportunitats en la Infància

El Grup de treball d’igualtat d’oportunitats en la infància del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) es torna a posar a treballar, amb la represa de les trobades del grup i la planificació del nou curs 2021-2022. El grup s'ha proposat continuar aprofundint en els 4 eixos principals que es van definir arrel de l’esclat de la pandèmia, i ha decidit focalitzar-se en 6 temes de les 18 propostes d’actuació i/o necessitats que al final del curs passat es van presentar al plenari. (+)

 
 
 

Ens adherim al manifest del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya

Coincidint amb el Dia dels Drets dels Infants, el CNIAC ha emès un manifest amb les reflexions i demandes dels infants i adolescents en relació als temes que els preocupen i amb menció especial a la salut mental, una qüestió de la qual, diuen, “no se’n parla prou i és molt rellevant”. Des de l’IIAB ens hi adherim per tal que la seva veu sigui més escoltada i tinguda en compte en la presa de decisions que els afecten. (+)

 
 
 
 

Informe impacte de la tecnologia a l'adolescència. Relacions, riscos i oportunitats

A través de l'estudi Impacte de la tecnologia a l'adolescència. Relacions, riscos i oportunitats, UNICEF aporta les opinions i percepcions dels i les adolescents sobre les seves experiències en l'entorn digital. Amb la publicació d'aquest estudi UNICEF facilita informació clau per orientar actuacions a nivell familiar, educatiu i normatiu que permetin enfortir els mecanismes educatius, preventius i de protecció necessaris per a la infància en l'entorn digital.

 
 
 

Les nenes i nens expliquen, amb veu pròpia, com estan vivint l'enquesta de benestar

L'equip del programa Catakrac de Betevé, que s'adreça als infants de Barcelona, ha vingut a veure una sessió de l'enquesta sobre benestar en la infància del programa Parlen els nens i nenes. No us perdeu aquest reportatge del Catakrac (a partir del minut 1:30)! Sentireu les veus de les nenes i nens de l'Escola Barcelona explicant en primera persona què els ha semblat l'enquesta! 

 
 
 

Breu presentació del Pla d'infància a Barcelona

Si sou dels que no teniu massa temps, però voleu conèixer com s'ha elaborat i què diu el Pla d'infància de Barcelona que l'Ajuntament ha aprovat recentment, no us perdeu aquesta breu presentació del Pla d'infància. Fent una ullada a aquest document sabreu com està previst orientar les polítiques públiques d'infància dels propers 10 anys a Barcelona i coneixereu quins són els 23 reptes als quals s’encara el pla per millorar les vides i els drets dels infants de la nostra ciutat.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255