Aportem des del “Parlen els nens i nenes” més enllà de la ciutat de Barcelona per tal que l’Ajuntament de Saragossa i la Diputació de Guipúzkoa també puguin preguntar “com esteu?” als infants i adolescents que hi viuen.

Aportem des del “Parlen els nens i nenes” més enllà de la ciutat de Barcelona per tal que l’Ajuntament de Saragossa i la Diputació de Guipúzkoa també puguin preguntar “com esteu?” als infants i adolescents que hi viuen.
Hem participat a la sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal de Barcelona per debatre sobre la regulació dels mòbils a les escoles i instituts, aportant les dades de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona i també la veu dels nens i nenes sobre aquesta qüestió, recollida a l’Agenda dels Infants (2a edició).
Uns 450 infants d’una desena d’escoles de Barcelona presentaran a l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni les 11 demandes dels nens i nenes per millorar el benestar de la infància i també les idees dels infants sobre què podria fer l’Ajuntament per aconseguir-ho.
Publiquem la matriu en obert de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021, tal com vam fer-ho amb l’EBSIB 2017. Com a enquesta municipal, es trobarà al Registre d’Enquestes i l’Open Data de l’Ajuntament de Barcelona.
El temps lliure és un dels àmbits de major insatisfacció entre els infants, però com es podria millorar l’experiència del temps dels infants a través de la política pública? N’hem parlat al taller sobre els temps dels infants en el marc de la Time Use Week 2023.
La mobilitat activa és majoritària entre els nens i nenes de la ciutat de Barcelona: 6 de cada 10 van a l’escola caminant, en bicicleta o en patinet.
Comencem els Altaveus d’infants a les escoles perquè diferents grups de nens i nenes presentin l’Agenda dels infants (2a edició) a la seva comunitat educativa. Es tracta de la tercera fase del programa municipal de recerca i participació infantil Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona.
Coorganitzem aquestes jornades per fomentar la renaturalització dels espais lliures i la biodiversitat a la ciutat, començant, concretament, pels patis i entorns educatius.
Ens han convidat per explicar el rol que ha jugat l’Institut Infància i Adolescència en l’impuls de l’estratègia Barcelona Ciutat Jugable i l’acompanyament que hem fet a l’Ajuntament de Barcelona exercint la nostra funció de pont entre el coneixement i la política pública.
La Xarxa dels Drets de la Infància, de la qual formem part, presentarà el proper 13 de setembre el Manifest de la Xarxa dels Drets de la Infància per la prevenció i l’abordatge del suïcidi en la infància i l’adolescència. Des de l’Institut hem aportat les darreres dades disponibles sobre infància i adolescència, a partir de l’Observatori 0-17 BCN.