Sessió de treball a l’Ajuntament amb Francesco Tonucci

15/01/2017

Aprofitant la visita de Tonucci, l’Institut va organitzar una sessió de treball interna amb una vintena de responsables municipals, de direccions i gerències de diverses àrees i districtes de Barcelona, per debatre sobre com fer més apropiada la ciutat per als infants, a partir de reptes concrets en la gestió municipal quotidiana.

‘Barcelona Societat’ es tornarà a editar després de 5 anys

23/12/2016

Arrenca de nou la revista ‘Barcelona Societat’ després de 5 anys sense editar-se. Des de l’Institut celebrem que es reprengui aquest projecte que aposta per la divulgació de la recerca social amb l’objectiu de millorar les polítiques socials i la vida dels seus ciutadans, i destigem molts èxits en aquesta nova etapa!

Repensar Barcelona amb mirada d’infància permetria impulsar els grans reptes de ciutat

16/12/2016

Més de 300 persones han participat a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ i han fet emergir el debat sobre la necessitat d’adequar l’espai públic de Barcelona als drets i necessitats dels infants i adolescents. La conclusió principal és que donar prioritat a la infància suposa una millora col·lectiva per tota la ciutadania perquè permet abordar els grans reptes de ciutat.

Els vídeos de la jornada

16/12/2016

Si no vas poder assistir a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’, no et perdis els vídeos de la jornada.

Simposi internacional sobre infància i política

15/12/2016

L’Institut va ser institució partner al ‘Simposi Internacional Nens i participació política. Els consells d’infants ‘, en què es va debatre sobre la necessitat d’incloure la veu dels infants i adolescents en la política, i sobre la participació dels nens i les nenes.

Segueix en directe via streaming la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’

12/12/2016

Per donar resposta al gran interès generat per la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat, millorem el nostre espai públic’ es retransmetrà en directe via streaming els dos grans moments de plenari de la jornada. La conversa entre Francesco Tonucci i Itziar González al matí i l’entrevista a Tonucci per part de Carles Capdevila a la tarda.

Temps de cura i conciliació a les empreses

01/12/2016

El passat 29 de novembre vam participar com a membres del Jurat del V Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps de l’Ajuntament de Barcelona. La nostra aportació es va centrar reconèixer les empreses i organitzacions que afavoreixen especialment la compaginació de la vida laboral amb la cura dels infants i adolescents.