Inscriu-te a la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’

25/11/2016

L’Institut i l’IMEB coorganitzem la jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb ‘Camí escolar, espai amic’ i altres experiències’ el proper 15 de desembre. Comptarem amb nois i noies, el pedagog Francesco Tonucci, l’arquitecta Itziar Gonzàlez, el periodista Carles Capdevila i l’Alcaldessa Ada Colau, així com molts professionals. Tot plegat per debatre com transformar l’espai públic per créixer i viure-hi millor la infància i l’adolescència a la nostra ciutat.

Aportem propostes per la Reforma Horària a l’educació

24/11/2016

El passat 18 de novembre vam participar de la taula quadrangular sobre la Reforma Horària a l’educació. L’objectiu de la taula, formada per diferents agents de la comunitat educativa, és acordar propostes per a un gran Pacte Nacional per a la Reforma Horària. Hi vam aportar idees per garantir uns temps educatius en sentit ampli i centrats en les necessitats dels infants i adolescents.

El benestar subjectiu de la infància a barcelona: tret de sortida

15/11/2016

Hem dut a terme la primera reunió del grup motor per discutir conjuntament i aprovar les bases del projecte. A partir d’aquí es faran dues proves pilot del qüestionari i es contactarà amb els prop de 60 centres d’educació primària de la ciutat que requereix la mostra.

Ja tenim el primer pla estratègic i nou nom per a l’Institut

25/10/2016

L’Institut ja té el rumb ben definit per fer avançar els drets dels ciutadans de 0-17 anys. El Consell de Govern ha aprovat aquest octubre el Pla Estratègic 2016-2020, que marca la missió i les línies prioritàries. Arran d’aquest procés, s’ha decidit actualitzar el nom per Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

Molt camí a fer en la participació d’infants i adolescents a Barcelona

25/10/2016

Barcelona té encara molt camí a fer per generar espais i processos de participació d’infants i adolescents. Aquesta és la principal conclusió del document de treball ‘Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per a la coproducció de la ciutat amb i des de la infància i l’adolescència’ elaborat per l’Institut entre març i juliol de 2016 que durant aquesta tardor està servint per a fomentar debat en espais municipals.

Noves incorporacions a l’equip

24/10/2016

L’equip de l’Institut s’amplia amb dos investigadors col·laboradors que se sumen a l’equip de projectes i una responsable de comunicació.

Educació a temps complet al Fòrum Local d’Educació

24/10/2016

El passat 28 de setembre vam assistir al XXIV Fòrum Local d’Educació, organitzat per la Diputació de Barcelona, on es va plantejar el repte d’avançar cap a entorns educatius a temps complet tot implicant els barris i els municipis en el procés d’innovació educativa.

Borsa de treball: llista definitiva

06/10/2016

Es publica la llista definitiva de persones admeses a la borsa de treball de la categoria de tècnic/a superior en recerca en ciències socials o humanitats de l’Institut Infància.

Borsa de treball: llista provisional de persones admeses

29/09/2016

Després de la fase de valoració de competències professionals, es publica la llista provisional de persones admeses a la borsa de treball en la categoria de tècnic/a superior en recerca en ciències socials o humanitats de l’Institut Infància.