L’IERMB és ara l’Institut Metròpoli

05/05/2023

A punt de celebrar els primers quaranta anys d’història, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) inicia una nova etapa, amb un canvi de marca corporativa: nou nom i identitat visual.

La decisió de donar aquest pas, molt pensada de forma col·lectiva per part de tots els equips de l’IERMB, inclòs l’Institut Infància i Adolescència, permet adequar la imatge de l’institut, la forma en què projectem qui som i què fem, als objectius, estratègies i als nous reptes als quals cal fer front avui.

El nou nom d’Institut Metròpoli transmet el compromís amb l’entorn i la voluntat d’acompanyar polítiques públiques i pràctiques ciutadanes. Evidencia també, de forma inequívoca, que el focus central d’estudi és la metròpoli i posa de relleu el rigor i independència de la insitució com a referent en la recerca urbana al nostre país. I tot plegat, fent valdre la continuïtat amb la trajectòria de gairebé 40 anys.

La imatge de l’Institut Metròpoli neix de l’antiga imatge de l’IERMB i consta de dos elements identificatius. Un símbol dinàmic, que neix d’una trama metropolitana, i un logotip. El símbol neix a partir de l’antiga marca de l’IERMB on, a partir d’una modulació geomètrica, es genera una trama del territori. Aquest nou símbol també es converteix en una “M” de Metròpoli.

Aquest canvi de nom i de imatge ha estat un camí llarg, en què hi ha participat tot l’equip de l’organització, que ha expressat aquesta necessitat d’actualització de la nostra identitat.

La nova marca que defineix l’Institut encaixa amb l’Estratègia de Recerca 2020-2023, una estratègia innovadora, orientada a generar i compartir coneixement de qualitat i socialment útil, que ajudi a la construcció del dret a la metròpoli. Una imatge que acompanya aquesta recerca que duem a terme i que té voluntat d’impacte en les polítiques públiques i d’abordatge dels reptes vinculats als canvis socioculturals, l’emergència climàtica, i les transformacions tecnològiques i econòmiques.

Un altre dels aspectes que recull aquesta nova etapa que iniciem és el creixement i la diversificació sostinguda pel que fa a l’activitat i a l’equip humà. Actualment, hi treballen 77 persones, de les quals 54 són investigadores, que duen a terme un procés de treball participatiu i interdisciplinari.

Per saber més sobre l’Institut Metròpoli, podeu consultar la web renovada: institutmetropoli.cat