Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Octubre 2020
 
 

La Time Use Week té en compte la infància

El temps és un dels àmbits de major insatisfacció entre els infants de Barcelona: gairebé la meitat no estan prou satisfets de la quantitat de temps lliure que tenen ni de l'ús que en fan. Volen més temps en família, menys temps a l'escola i més temps de joc compartit amb els amics i també més temps a l'aire lliure. Ho explicarem a la Time Use Week, aquest novembre. (+)

 
 
 

Ens sumem a la Xarxa de Ràdios Escolars dels Països Catalans

Ens adherim a la co-creació de la Xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans impulsada per COMSOC, amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat al rol de ciutadans actius dels nens, nenes i adolescents i també per promoure una escolta activa de les seves veus. Com a instrument públic dedicat al coneixement, esperem contribuir a convertir allò que els infants ens diguin a través de la ràdio en coneixement útil per a l’orientació de les polítiques públiques. (+)

 
 
 

Una tesi doctoral sobre el benestar de la infància

La Mari Corominas Pérez, investigadora predoctoral de la UdG i l’Institut Infància i Adolescència, defensa una tesi doctoral a partir del programa “Parlen ens nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”. S'hi identifiquen tres conclusions principals sobre la importància de les experiències relacionals vinculades a la família, l'escola i el joc com a factors rellevants del benestar subjectiu de la infància i en la qualitat de vida dels infants. (+)

 
 
 

Covid-19 i drets dels infants: on som i com hem de seguir

La vulnerabilitat dels infants s'ha vist augmentada per les mesures per fer front a la Covid-19, que es van prendre des d'una mirada adultocèntrica, etnocèntrica i sanitarista. En aquest context, doncs, què s'ha de fer per continuar vetllant pels drets dels infants? En aquest article publicat a Social.cat, compartim les reflexions del president del Comitè dels Drets de l'Infant i expliquem les prioritats en infància detectades pel CMBS. (+)

 
 
 

Protegim les escoles, una fita important pel Pla del joc a l'espai públic

L’Institut Infància i Adolescència s’integra a la Taula de Seguiment de Protegim les escoles, el programa municipal que dona impuls a un dels 10 projectes tractor del Pla del joc i que agafarà embranzida a partir d’aquest 2020. L'objectiu d'aquest programa és que els entorns escolars siguin segurs i saludables i ofereixin oportunitats de joc fortuït als nens i nenes. (+)

 
 
 
 

L'Agenda 2030 en clau d'infància a Catalunya

En aquest informe presentat durant el mes d'octubre, Unicef Comitè Catalunya fa un repàs de quina és la situació actual en relació als reptes que apunta l'Agenda 2030, amb una mirada en clau d'infància i focalitzada a Catalunya. Experts i expertes dels àmbits de pobresa, salut, educació, urbanisme i medi ambient apunten quins són els reptes per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 
 
 

Luís Pedernera, president del Comitè dels drets de l'infant

En aquest butlletí destaquem la figura de Luís Pedernera, president del Comitè dels Drets de l'Infant, l'organisme encarregat de vetllar perquè els Estats signataris compleixin la Convenció dels Drets de l'Infant. Aquest comitè, i Luís Pedernera com a màxim representant, han fet aportacions rellevants en els últims mesos al voltant dels impactes de la covid-19 en les nenes, nens i adolescents. En aquest post podeu conèixer-ne les principals idees.

 
 
 

Eina de cocreació d’espais lúdics amb infants i adolescents

Recuperem l'Eina de cocreació d’espais lúdics amb infants i adolescents, elaborada per l'Institut a partir del procés de cocreació de 2 parcs de Barcelona en el marc de l’elaboració del Pla del joc a l’espai públic de Barcelona. L'objectiu d'aquesta eina és compartir el coneixement generat i, sobretot, la metodologia emprada per tal de posar-la a disposició de qualsevol institució que vulgui cocrear espais lúdics amb infants.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255