Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Març 2020
 
 

La crisi del Covid-19 amb persepectiva d'infància

Amb l'objectiu de posar a disposició de tothom a qui li pugui interessar informació rellevant feta amb perspectiva d'infància sobre la crisi del Covid-19, des de l'Institut Infància i Adolescència anirem recopilant i compartint els articles, entrevistes, reflexions o recursos que considerem interessants. Podeu veure'n una primera selecció (que anirem actualitzant durant els propers dies) a la nostra web. (+)

 
 
 

Què podem fer per vetllar pels drets de la infància a la ciutat en època de confinament?

Des de casa, en les actuals circumstàncies de confinament i des de la impossibilitat d’avançar en molts dels nostres projectes de la manera com ho teníem planejat, estem destinant part dels nostres esforços a identificar les situacions posen els drets dels infants en entredit i a difondre evidències, iniciatives i recomanacions per donar resposta a les necessitats específiques dels infants durant el confinament. (+)

 
 
 

Que els polítics escoltin els infants no hauria de ser ciència-ficció

Almenys en dues ocasions, a Noruega i Catalunya, els màxims responsables polítics s’han aturat un moment i han respost les preguntes dels nens i nenes en relació al Coronavirus. En aquest article publicat a Social.cat reflexionem sobre la rellevància d'aquestes iniciatives en un moment com l'actual i la necessitat que no siguin fets aïllats i excepcionals sinó que els puguem quotidianitzar. (+)

 
 
 

La participació dels infants, tema emergent

"La participació d'infants i adolescents, tema emergent de ciutat" és l'article publicat a Educa.barcelona i Diari de l’Educació en què des de l'Institut Infància i Adolescència repassem no només algunes dades relacionades amb la participació dels infants i l'escolta adulta, sinó també algunes experiències de participació que estan en marxa a la ciutat de Barcelona i que suposen anar avançant cap a un model de participació més periòdic, sistemàtic i estructurat. (+)

 
 
 

El Grup Altaveu es reuneix amb els grups municipals del nou mandat

Els nois i noies del Grup Altaveu es reuneixen amb representants de tots els grups municipals que hi ha a l’Ajuntament de Barcelona per traslladar-los les demandes i propostes recollides a l’Agenda dels infants. L’objectiu és que els representants del nou mandat tinguin en compte les propostes dels infants per millorar el seu benestar durant els propers 4 anys. (cat) (esp)

 
 
 
 

Com ajudar als infants durant el confinament

El document Com ajudar als infants a traspassar i transcendir el confinament elaborat per l’equip docent de l’Escola Congrés Indians de Barcelona recull idees i propostes per afavorir el benestar psicològic, emocional i afectiu durant els dies de confinament pel Covid-19. L’objectiu d’aquest document és permetre als infants activar els seus recursos propis i la seva capacitat de resiliència davant la situació actual.

 
 
 

La desaparició de 7 milions infants pel coronavirus

La asombrosa desaparición de 7 millones de niños españoles por el coronavirus és el títol d'aquesta entrevista que fa Elconfidencial al filòsof i professor de sociologia César Rendueles, en què analitza les claus del confinament infantil a causa del coronavirus i reflexiona sobre si es podrien aplicar algunes mesures que, sense posar en risc a ningú, fossin més favorables per als nens i nenes. Rendueles es mostra sorprès de l'enfocament tan adultocèntric que està tenint aquesta crisi i denuncia que no s'hagi ni valorat l'opció que els infants puguin sortir una estona cada dia.

 
 
 

Què opinen els nens i nenes

Coincidint amb el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, UNICEF publica el Baròmetre d'Opinió d'Infància i Adolescència 2019, un informe que recull les preocupacions i opinions de més de 8.500 nens, nenes i adolescents de 133 centres educatius de tot l'Estat espanyol. Aquest informe recull dades sobre les seves preocupacions, la seva opinió sobre temes polítics i socials, la seva implicació com a ciutadans i ciutadanes, la seva felicitat i qualitat de vida, entre d'altres.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255