L’Acord de ciutat per l’Educació 2030 s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu amb més de 150 persones que ha estat coordinat per l’Institut Infància i Adolescència, per encàrrec de l’Ajuntament.

L’Acord de ciutat per l’Educació 2030 s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu amb més de 150 persones que ha estat coordinat per l’Institut Infància i Adolescència, per encàrrec de l’Ajuntament.
Participem com a jurat a la hackató “TikTok i violència de gènere: Què podem fer com a docents?”, on estudiants de la UB i la UIC han treballat amb el repte general de prevenir, detectar i intervenir contra la violència de gènere a les xarxes socials, partint de la recerca #ChallengingTikTok.
El projecte està compromès amb una participació inclusiva, significativa, autèntica, sostenible, vinculant, transformadora, segura i creativa per als nens i nenes. I busca canvis sistèmics en els mecanismes de participació dels infants.
Es presenta l’informe en una sessió de treball que té per objectiu posar a contrast amb els membres de la taula les propostes de millora per a l’educació inclusiva a les escoles bressol municipals identificades per l’informe.
L’exposició permet conèixer com s’està transformant Barcelona per ser cada vegada una ciutat més jugable i quins avenços s’estan fent per incorporar el joc inclusiu a l’espai públic, especialment a partir d’un nou model d’àrea de joc accessible pioner i referent a l’Estat espanyol.
Explicarem què ha suposat la vivència de la pandèmia per part dels infants de Barcelona a partir d’una comparativa entre els resultats de l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2017 i 2021.
El projecte en el que s’emmarca aquest col·loqui per objectiu millorar les àrees públiques de joc per i amb infants amb Transtorn de l’Espectre Autista (TEA) i les seves famílies i impulsar la ciutat jugable per a tothom.
Més de 30 escoles de la ciutat de Barcelona han realitzat tallers participatius sobre benestar en el marc de la segona fase del programa Parlen els nens i nenes de Barcelona. Aquests tallers serviran per actualitzar l’Agenda dels Infants.
Aquest informe encarregat per l’Ajuntament de Barcelona a l’Institut Infància i Adolescència, identifica els reptes de futur per a la prevenció, detecció i atenció precoç dels infants amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) a les escoles bressol municipals de Barcelona
Barcelona explica com la ciutat ha impulsat el joc a l’espai públic, no només des d’una perspectiva de dinamització amb educadors o activitats, sinó també en el planejament urbà a aquesta la xarxa europea de ciutats Playful Paradigm