Noves persones col·laboradores amb l’Institut

21/03/2017

Aquest inici d’any ha vingut acompanyat de noves col·laboracions amb l’equip de l’Institut. Tenim una investigadora col·laboradora més i tres persones que s’han sumat a l’equip en el marc d’un pla d’ocupació municipal a través de Barcelona Activa.

Parlem de desigualtats en la infància al Consell de Ciutat

14/03/2017

Contribuïm al grup sobre desigualtats socials del Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de Barcelona, amb una sessió sobre desigualtats en la infància: què en sabem? Què suposa per la infància i per tota la ciutadania? I què podem fer-hi?

Preguntem a 4.000 nois i noies de Barcelona sobre el seu benestar

07/02/2017

Iniciem el treball de camp del projecte de Benestar subjectiu de la infància que consisteix en una enquesta a 4.000 noies i noies d’entre 10 i 12 anys sobre el seu benestar. El projecte tindrà una segona fase de retorn i interpretació conjunta dels resultats amb els mateixos participants per tal de definir propostes d’actuacions de política pública que millorin la seva qualitat de vida.

Neix la revista Sociedad e infancias

04/02/2017

Neix la revista Sociedad e infancias, una revista interdisciplinària que vol promoure el coneixement científic en la línia dels nous estudis d’infància. El primer monogràfic, que es publicarà al juliol, se centrarà en la diversitat en la infància. S’ha convocat un call for papers per animar a participar-hi.

Sessió de treball a l’Ajuntament amb Francesco Tonucci

15/01/2017

Aprofitant la visita de Tonucci, l’Institut va organitzar una sessió de treball interna amb una vintena de responsables municipals, de direccions i gerències de diverses àrees i districtes de Barcelona, per debatre sobre com fer més apropiada la ciutat per als infants, a partir de reptes concrets en la gestió municipal quotidiana.

‘Barcelona Societat’ es tornarà a editar després de 5 anys

23/12/2016

Arrenca de nou la revista ‘Barcelona Societat’ després de 5 anys sense editar-se. Des de l’Institut celebrem que es reprengui aquest projecte que aposta per la divulgació de la recerca social amb l’objectiu de millorar les polítiques socials i la vida dels seus ciutadans, i destigem molts èxits en aquesta nova etapa!

Repensar Barcelona amb mirada d’infància permetria impulsar els grans reptes de ciutat

16/12/2016

Més de 300 persones han participat a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ i han fet emergir el debat sobre la necessitat d’adequar l’espai públic de Barcelona als drets i necessitats dels infants i adolescents. La conclusió principal és que donar prioritat a la infància suposa una millora col·lectiva per tota la ciutadania perquè permet abordar els grans reptes de ciutat.

Els vídeos de la jornada

16/12/2016

Si no vas poder assistir a la jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’, no et perdis els vídeos de la jornada.