Informe sobre una observació etnogràfica a quatre àrees de joc de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de fer una aproximació a la valoració i els usos que en fan les famílies.

Informe sobre una observació etnogràfica a quatre àrees de joc de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de fer una aproximació a la valoració i els usos que en fan les famílies.
Informe sobre diferents models d’espais familiars d’altres ciutats, elaborat per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona per encàrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).
Informe dels primers resultats de l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona, resposta per prop de 4.000 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, en el marc del projecte Parlen els nens i nenes: benestar subjectiu de la infància a Barcelona.
Patis Oberts al Barri és un programa de l’Ajuntament de Barcelona que vol incrementar l’equitat d’accés al lleure. Amb aquest informe analitzem el seu impacte i funcionament i proposem millores en el programa.
Avaluació del programa Camí escolar, espai amic. Informe d’avaluació i proposta d’eines per a un posterior seguiment i avaluació continuada.
Informe d’avaluació sobre el programa Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, amb diagnosi, reptes, orientacions i propostes de transformació.
L’informe fa una anàlisi de la situació de l’educació de la infància i l’adolescència a Barcelona en sentit ampli. Fa una diagnosi global de la situació de l’educació dels infants i adolescents; identifica els principals reptes de ciutat en aquest àmbit, proposa línies d’orientació de política pública, descriu experiències rellevants i apunta les línies necessàries per aprofundir en la diagnosi en properes edicions.
Com transcorre el temps quotidià dels infants i adolescents? Quines característiques té el seu dia a dia? Com són els temps i els espais relacionats amb la família i l’educació, el lleure i l’entreteniment o…
L’estudi analitza la situació actual de la pobresa i l’exclusió social infantil a la ciutat i l’impacte de la crisi econòmica a partir de les dades del Baròmetre d’Infància i Famílies a Barcelona realitzat a 2014. Posa de…
Una perspectiva transnacional. Resum de les ponències, els debats i les conclusions del Seminari que tenia com objecte explorar les relacions entre les regulacions dels estats d’immingració i les actuals formes d’organització familiar que els…
Recull de les ponències presentades en el marc de la jornada Trastorns, malestars i diversitat. Com abordem el TDAH?. Aquests són els temes inclosos a la publicació: Ciència i subjectivitat: el cas del TDAH El…
Versió íntegra de la publicació homònima que inclou el detall de la metodologia, els resultats obtinguts i les conclusions. Entre d’altres, analitza l’efecte que la pobresa i els dèficits en el capital socioeconòmic i educatiu…
Entre d’altres, s’analitzen l’efecte que la pobresa i els dèficits en el capital socioeconòmic i educatiu de les famílies tenen en moltes de les problemàtiques en què es concreta la manca d’oportunitats dels infants i…
Publicació que recull de forma sistemàtica els serveis i dispositius d’atenció de 14 ajuntaments locals. Les seves experiències van esdevenir la Font d’anàlisi, de reflexió i de construcció col·lectiva de discurs en el marc del seminari…
L’àmbit de la infància, adolescència i famílies és un dels camps en el que el tercer sector apareix amb gran fortalesa. En aquest context el tercer sector hi té una gran tradició però actualment molts…
En aquesta publicació es recullen els resultats i conclusions d’un projecte europeu de recerca en què ha participat l’Institut d’Infància i Món Urbà (CIIMU) en representació d’Espanya, conjuntament amb altres set països del sud-est d’Europa…