Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Gener 2019
 
 

Inscripcions obertes per la jornada Joc i ciutat: el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l'Institut Infància i Adolescència, organitza el 6 de febrer de 2019 la jornada Joc i ciutat: el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb l'objectiu de compartir i debatre sobre la importància social del joc a l’espai públic i presentar el primer Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó a 2030. Les inscripcions ja estan obertes! (+)

 
 
 

Ens integrem a l'IERMB per enfortir la recerca

L’Institut Infància i Adolescència segueix amb les mateixes funcions però ja no com a consorci sinó com una unitat pròpia amb autonomia de gestió i especialitzada dins d’un consorci més gran: l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). D’aquesta manera s’optimitzen recursos públics i s’enforteix la recerca social que afecta la infància i l’adolescència, des d’una perspectiva de cohesió social i cicles de vida. (+)

 
 
 

En marxa l'Observatori 0-17 BCN

L’Observatori 0-17 BCN, vides i drets de la infància i l’adolescència a la ciutat és una eina de l’Ajuntament de Barcelona, que realitza l'Institut Infància i Adolescència, que té per objectiu analitzar, fer seguiment i consultar dades relatives a la infància i l’adolescència de la ciutat. És un instrument que fa possible més i millor generació de coneixement sobre les vides i els drets dels infants i adolescents de la ciutat i sobre les principals polítiques que els afecten. (+)

 
 
 

Tots els continguts de la jornada “La infància i l’adolescència a la ciutat: Present i futur”

Més de 200 persones van participar a la jornada “La infància i l’adolescència a la ciutat: Present i futur” del 19 de novembre, en què es van presentar nous estudis i dades sobre infància i adolescència a la ciutat. Les presentacions que es van fer aquell dia, així com les fotografies, estan disponibles a través del web. (+)

 
 
 
 

Informe sobre les condicions de vida de les famílies més vulnerables

L’informe Les condicions de vida de les famílies amb infants i adolescents ateses pels serveis socials de Barcelona amb problemàtiques d’extrema complexitat és un retrat de les condicions de vida d’aquestes famílies a partir d’una explotació específica amb mirada d’infància de l’Enquesta de Condicions de Vida de les Persones Usuàries dels Centres de Serveis Socials de 2016. Es tracta, doncs, d’un retrat d’una realitat molt específica i concreta, que no és extrapolable a tota la població ni tampoc a totes les famílies amb infants en situació de pobresa. Però, alhora, genera un coneixement molt valuós pel fet de ser la primera vegada que es pot capturar aquesta realitat a través d'una enquesta.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255