Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Octubre 2018
 
 

Reserveu la data: 19 de novembre

El 19 de novembre tindrà lloc la jornada "La infància i l’adolescència a Barcelona: present i futur" amb l’objectiu de compartir els principals reptes de ciutat, presentar dades inèdites sobre infància i adolescència, presentar l’Observatori 0-17 BCN i conèixer les actuacions municipals més rellevants destacades en el Pla de la infància. Durant la jornada, l'Ajuntament donarà resposta a les demandes dels nens i nenes, recollides en l'Agenda dels infants.

 
 
 

Tens idees sobre com hauria de ser el joc a l’espai públic?

Entre els mesos d’octubre i desembre es durà a terme un procés participatiu obert a tota la ciutadania de Barcelona per redactar el Pla del joc a l’espai públic amb horitzó 2030 que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona amb l’acompanyament de l’Institut. Hi haurà 5 sessions presencials tots els dimarts d’octubre i participació online a través de la plataforma Decidim.barcelona. (cat) (cast)

 
 
 

Preguntar per saber i per corresponsabilitzar

Cal seguir preguntant als nens, nenes i adolescents què necessiten i què volen als espais lúdics i àrees de joc de la ciutat. Cal fer-ho perquè, així, recollirem propostes realment significatives i perquè contribuïm a ampliar el seu sentiment de pertinença al barri, a coresponsabilitzar-los del bon ús dels espais lúdics i que aquests espais siguin adequats a les seves necessitats específiques de la seva vida quotidiana. Llegiu l'article complert al Diari de l'Educació. (+)

 
 
 
 

Los madriles, el mapa de les iniciatives veïnals

Los madriles és un atles de les iniciatives veïnals de Madrid, impulsat per un conjunt d’entitats, associacions i iniciatives comunitàries, en què es mostren diferents mapes identificant experiències rellevants. Aquest 2018 s’han presentat 3 mapes que recullen les iniciatives i projectes relacionades amb la infància (un d’ells dissenyat pels nens i nenes) que busquen, de forma col·laborativa i ciutadana, fer de Madrid una ciutat més habitable i inclusiva, començant pels més petits.

 
 
 

Etnografia sobre les àrees de joc de Barcelona

Compartim l’informe Observació etnogràfica d’àrees de joc de Barcelona, realitzat el novembre passat en el marc del projecte Ciutat jugable. La necessitat de panificar les àrees de joc des d’una perspectiva d’ecosistema lúdic és només una de les conclusions que recull l'informe, a les que s’arriba a partir d’una observació etnogràfica sobre els usos que fan les famílies amb infants de quatre àrees de joc de la ciutat i d’entrevistes amb persones adultes usuàries d’aquestes àrees.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255