Reptes pel disseny de l’espai públic inclusiu amb la neurodiversitat

16/01/2023

L’Institut Infància i Adolescència participarem el proper 23 de gener al Col·loqui «Espai públic, joc i neurodiversitat. Reptes de present i futur pel disseny de l’espai públic inclusiu amb la neurodiversitat» que se celebrarà, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) en el marc del projecte ADS Públics: Activant espais per a la neurodiversitat.

Es tracta d’un projecte liderat per la Universitat Oberta de Catalunya, a través del Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global (TURBA) de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3), i que té com a socis l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament (IGAIN), el LEMUR laboratori d’emergències urbanes i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

El projecte persegueix la Ciutat jugable per a tothom i té per objectiu millorar les àrees públiques de joc per i amb infants amb Transtorn de l’Espectre Autista (TEA) i les seves famílies. Considerem que el projecte és una oportunitat per a concretar orientacions de disseny específiques per a infants amb trastorn de l’espectre autista en el marc del Pla del Joc de Barcelona, per promoure espais més inclusius per a aquest col·lectiu i per a la creació d’àrees de joc accessibles i inclusives. També aportarà noves metodologies de cocreació de l’espai públic amb infants.

 

Col·loqui ASD Publics: “Espai públic, joc i neurodiversitat”

El col·loqui reunirà a diverses expertes en el disseny de l’espai públic i neurodiversitat per parlar sobre el que s’ha fet, fins ara, a Catalunya, quins són els reptes principals i com es podrien abordar aquests reptes.

Quan: dilluns, 23 de gener de 2023
Hora: 17:00 – 18:30 h (CET)
Lloc: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Sala Mirador.
Idioma: Català
Inscripció: La participació és gratuïta però cal inscripció

Programa

  • 17:00 h Benvinguda a càrrec de Sílvia Casorrán Martos (Adjunta a la gerència de l’Arquitecte en Cap, Ajuntament de Barcelona) i Sandra Bestraten (Presidenta de la Demarcació de Barcelona, COAC).
  • 17:10 h Presentació Projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat a càrrec de Blanca Calvo Coixet (Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global, Universitat Oberta de Catalunya).
  • 17:30 Col·loqui Espai públic, joc i neurodiversitat
  • Emma Cortés, Institut Infància i Adolescència de Barcelona.
  • Marta Campos, Federació Catalana d’Autisme.
  • Toni Alonso, Lagula Arquitectes.
  • Miquel Fernández, Vocal demarcació de Barcelona, COAC.
  • Raquel Colacios (Moderadora), Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global, Universitat Oberta de Catalunya.
  • 18:30 Cloenda

 

Projecte relacionat

Programa relacionat

Ciutat jugable

Generem coneixement per desenvolupar estratègies de ciutat que ampliïn, millorin i diversifiquin les oportunitats de joc a l’espai públic per als infants i adolescents, contribuint a una millor vida comunitària.