Coorganitzem les VII Jornades de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius

22/09/2023

Els propers dies 18, 19 i 20 d’octubre tindran lloc a la Nau Bòstik de Barcelona les VII Jornades de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius, que inclourà xerrades, taules rodones, espais d’intercanvi, taula de treball, visites guiades a centres educatius ja transformats i una exposició.

L’objectiu principal de les jornades és fomentar la renaturalització dels espais lliures i la biodiversitat a la ciutat, començant, concretament, pels patis i entorns educatius. En aquest sentit, es busca informar i apropar a les administracions eines, procediments i exemples per a la implementació de programes de renautralització.

L’ocasió aplegarà representants de diverses administracions locals i autonòmiques d’Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Madrid, País Basc, València i Catalunya, en una Taula intersectorial a nivell nacional al voltant de la Renaturalització dels espais i entorns educatius, acompanyats de persones expertes en biologia, sociologia, pedagogia, arquitectura, paisatgisme, participació i salut, entre d’altres.

La jornada està impulsada per Globus Vermell, en tant que coordinadors del programa Patis pel clima, i aquest any està coorganitzada també per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Metropoli, l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, i la Universitat Oberta de Catalunya a través del programa CoolSchools.

Com a Institut Infància i Adolescència ens hi vinculem en el marc del programa ciutat jugable i ho fem, sobretot, perquè veiem la importància de la naturalització dels espais en pro del benestar de la infància i perquè considerem que abordar la transformació dels espais més propers als nens i nenes, com són els patis i els entorns escolars, lliga amb les línies d’actuació del Pla del joc.

 

Programa, inscripció i exposició 

  • Podeu consultar el programa complert aquí
  • Podeu fer la vostra inscripció aquí
  • Podeu visitar l’exposició a la Nau Bostik, del 18 al 22 d’octubre i conèixer experiències dutes a terme per Barcelona, Cardedeu, Manresa, Hostalets de Balenyà o Sant Feliu de Llobregat.

 

Projecte relacionat

Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030

OBERT DES DE 2017 | Acompanyem l’Ajuntament de Barcelona en la definició i desplegament del Pla del joc a l’espai públic per tal que, amb horitzó 2030, la ciutat sigui cada vegada més jugable i ofereixi més i millors oportunitats de joc a l’espai públic als infants, adolescents i al conjunt de la ciutadania.

Programa relacionat

Ciutat jugable i espai públic

Generem coneixement per desenvolupar estratègies de ciutat que ampliïn, millorin i diversifiquin les oportunitats de joc a l’espai públic per als infants i adolescents, contribuint a una millor vida comunitària.