Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Octubre 2017
 
 

Avaluació del programa ‘Patis escolars oberts al barri’

El programa Patis escolars oberts al barri és un bon programa però té una implementació força diferent en funció del barri o l’escola i, sobretot, té força marge de millora. Aquesta és la principal conclusió de l’informe d’avaluació d'aquest programa, que hem dut a terme per encàrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB). (+)

 
 
 

Reforçant la participació a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

L’avaluació del programa Audiència Pública de nois i noies de Barcelona apunta la necessitat de reforçar-ne l'abast entre els nois i les noies de la ciutat i la resta de ciutadania, així com de revisar-lo perquè arribi a ser un procés ciutadà polític educatiu des d’on sumar elements de millora i transformació de la ciutat. L'avaluació inclou també propostes d'actuació que trobareu resumides en aquest post. (+)

 
 
 

Oportunitats educatives, un projecte circular

Participar en uns tallers de retorn d’un informe sabent que les aportacions que en surtin serviran per començar a elaborar la següent edició de l’informe. Això és el que han pogut fer unes 70 persones provinents de diferents àmbits i sectors relacionats amb l’educació. Una pausa per compartir i debatre des de la diversitat, per enriquir el debat i seguir avançant en el projecte Oportunitats Educatives a Barcelona. (+)

 
 
 

El Consell d’Europa i els drets de la infància

A principis del 2016 es va publicar l’Estratègia del Consell d’Europa pels Drets dels infants (2016-2021) en la qual s’estableixen les prioritats del Consell d’Europa en termes de protecció i promoció dels drets humans i, més concretament, dels drets dels infants. Aquí trobareu un resum de les orientacions de política pública que considerem més rellevants. (+)

 
 
 
 

Transformar el pati de l’escola preguntant als infants

Que el pati sigui més verd, que es pugui jugar millor a fet i amagar, que s’hi pugui llegir i estar tranquils. Aquestes són algunes de les peticions que van fer les nenes i nens de l’Escola Dovella de Barcelona quan els van preguntar com volien que fos el pati de l’escola. A partir d’aquí, es va dur a terme un procés participatiu, que s’explica en aquest vídeo, per transformar el pati on els protagonistes van ser els infants i en el que es va tenir molt en compte la mirada de gènere per trencar l’hegemonia del futbol i fomentar altres jocs i dinàmiques de relació.

 
 
 

“El que més preocupa als infants és el que els adults els amaguem”

En aquesta entrevista, la directora i presentadora de l'Info-K, el programa informatiu destinat a infants, Laia Servera, defensa que cal fer partícips els infants dels debats públics de la societat. En motiu de l’atemptat terrorista de les Rambles i Cambrils que Catalunya va viure aquest agost passat, i amb el context recent de l'1-O, el Diari de l’Educació realitza aquesta entrevista per reflexionar sobre el dret a ser informats i les particularitats de fer un informatiu adreçat als infants.

 
 
 

Conclusions i propostes sobre el programa Camí escolar, espai amic

Ja està disponible a la Mediateca de l’Institut, el resum executiu de l’informe d’Avaluació del programa Camí escolar, espai amic. El document descriu els objectius i el funcionament d’aquest programa municipal que pretén impulsar l’autonomia dels infants alhora que la mobilitat sostenible a la ciutat. A més, el document recull les principals conclusions de l’avaluació que hem dut a terme per encàrrec de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també les propostes d’actuacions per tal de millorar-ne l’impacte i funcionament.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255