Escola i amistats de l’alumnat estranger

23/07/2016 Sheila Gonzàlez

La Sheila González participa com a Institut en el Congrés espanyol de Sociologia a Gijón presentant una investigació que aborda el nivell d’interculturalitat de les xarxes relacionals de l’alumnat estranger en instituts de l’àrea metropolitana de Barcelona. La pregunta de recerca és si les dinàmiques organitzatives estan potenciant la guetització dins dels centres educatius i, per tant, obstaculitzen la integració social de determinats alumnes.

Passos cap a una llei de violència contra infants i adolescents

27/06/2016 Maria Truñó

Com a Institut Infància hem contribuït en la discussió de les bases d’una futura llei integral de violències contra la infància d’abast estatal. D’ençà que el Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides la va plantejar entre les recomanacions a Espanya del 2010, diverses entitats impulsen els treballs per tal que es faci realitat.

Viure la infància a Barcelona: parlem de les desigualtats

27/06/2016 Laia Pineda

A Barcelona, 1 de cada 5 famílies té infants i el Baròmetre ens aporta nou coneixement sobre com viuen, tot agrupant-les en tres estrats segons la renda mitjana disponible del seu barri. Això, per primera vegada, ens permet anar més enllà dels promitjos de ciutat i comparar les condicions de desigualtat en les que creixen els nostres infants, tant materials com relacionals.

Què ens diuen els síndics?

30/05/2016 Maria Truñó

Els Síndics de Greuges són peces clau en la defensa i avenç dels drets d’infants i adolescents. Fan seguiment de les seves vulneracions i posen sobre la taula de les administracions recomanacions amb mesures concretes. Per això cal tenir molt present què ens diuen i aquí destaquem, en clau de Barcelona, propostes principals.