Maria Truñó

Passos cap a una llei de violència contra infants i adolescents

27/06/2016 Maria Truñó

Com a Institut Infància hem contribuït en la discussió de les bases d’una futura llei integral de violències contra la infància d’abast estatal. D’ençà que el Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides la va plantejar entre les recomanacions a Espanya del 2010, diverses entitats impulsen els treballs per tal que es faci realitat.

Què ens diuen els síndics?

30/05/2016 Maria Truñó

Els Síndics de Greuges són peces clau en la defensa i avenç dels drets d’infants i adolescents. Fan seguiment de les seves vulneracions i posen sobre la taula de les administracions recomanacions amb mesures concretes. Per això cal tenir molt present què ens diuen i aquí destaquem, en clau de Barcelona, propostes principals.

El lleure al cor de les polítiques educatives?

15/04/2016 Elena Sintes, Maria Truñó

El lleure és un dels àmbits amb més desigualtats educatives i, per això, considerem un bon horitzó el recent anunci de l’Ajuntament de Barcelona de promoure campaments urbans a l’estiu als quatre barris prioritaris del Besòs. Llancem 5 recomanacions per a tenir en compte.

Educació, petita infància i política local

10/03/2016 Maria Truñó

Al febrer es va iniciar un cicle de debats sobre atenció educativa a la petita infància organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es van presentar dos estudis i quatre experiències. En vam fer la relatoria on recollim cinc idees clau i molts dels dubtes que es van plantejar sobre com ampliar, millorar i diversificar els serveis educatius a la ciutat per als infants més petits.