L’anàlisi dels canvis en la família s’han centrat principalment en el principis generals que causen aquest canvis. De fet, és possible distingir alguns patrons comuns, basats en les noves funcions de la dona, la modificació en les relacions entre homes i dones i en les relacions intergeneracionals, la fragilitat dels llaços conjugals, l’augment de les situacions de dependència, la redefinició de la infància i del seu valor, etc. Tot això té un impacte en la situació dels infants.
L’autora en destaca les diverses formes en què aquests canvis prenen forma, els diferents ritmes en els que s’introdueixin i la seva complexitat. Les desigualtats socials, d’una banda i el multiculturalisme, de l’altra, ens obliguen a rebutjar vistes homogeneïtzades i introduir l’eix de la desigualtat i la diversitat en l’anàlisi.
Aquest article s’emmarca en el projecte The well-being of children: the impact of changing family forms, working conditions of parents, social policy and legislative measures (Wellchi network). Un projecte liderat pel CIIMU i desenvolupat entre 2004 i 2007. La finalitat d’aquest projecte és la creació d’una xarxa internacional per aprofundir en el coneixement sobre l’impacte que tenen en el benestar de la infància determinats canvis socials, sent la transformació de les formes familiars, les condicions de treball dels progenitors, les polítiques socials i les disposicions legislatives que