Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Juny 2018
 
 

L’alcaldessa rep i es compromet amb l’Agenda dels infants

Els nens i nenes presenten l’Agenda dels infants a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz. L’Agenda és fruit d’un procés llarg i col·lectiu per conèixer el benestar dels infants de 10 a 12 anys de la ciutat i recull les seves 11 principals demandes i les 115 propostes d’actuació. L’alcaldessa les ha escoltat i s’ha compromès a tenir-les en compte, a afavorir espais de diàleg i a donar una resposta abans d’acabar l’any. (+)

 
 
 

3’ 45’’ per conèixer les demandes dels infants

Aquest vídeo resumeix en 3’ i 45”, no només les 11 demandes de l’Agenda dels infants sinó també l’ampli abast social i territorial  del programa Parlen els nens i nenes: 4.000 infants enquestats, 84 tallers participatius, 5.000 aportacions sintetitzades en  115 propostes i 11 demandes per millorar el seu benestar. Un treball de coneixement robust i  des del punt de vista dels infants i amb el seu protagonisme. (+)

 
 
 

Co-creació d’espais lúdics amb els experts: la infància

L’Ajuntament de Barcelona ha incorporat bona part de les propostes fetes per 173 infants de 5 escoles i 1 esplai en la transformació del Parc Central de Nou Barris i el Parc de la Pegaso en espais lúdics. Així ho han explicat als infants les regidores dels dos districtes, Janet Sanz i Laia Ortiz, en la sessió final del procés. L'hem dissenyat i dinamitzat des de l’Institut per extreure’n coneixement i mètode de treball. (+)

 
 
 

Cap a una política de ciutat jugable

En l’article “Hacia una política de ciudad jugable”, publicat a El Diario (castellà) i a El diari de l’educació (català), Maria Truñó i Emma Cortés fan una reflexió sobre la necessitat d’afavorir el joc dels infants als carrers, parcs i places de la ciutat, i reclamen incorporar la jugabilitat com a una de les necessitats clau de la vida quotidiana que cal tenir en compte tant en política local urbana com social.

.

 
 
 
 

Vídeo-Rresum de la presentació de l’Agenda dels infants i diàleg amb l’alcaldessa

Un grup de 25  nens i nenes de l’Escola Cervantes de Ciutat Vella presenten l’Agenda dels infants a l’alcaldessa i a la tinenta de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, en representació dels més de 25.000 nens i nenes de 10 a 12 anys de la ciutat. Aquest vídeo és un recull de l’acte, en què els nens i nenes van anar explicant, una a una, les seves 11 demandes i l’alcaldessa i la tinenta els feien, també, comentaris, reflexions i preguntes i es van comprometre a tenir-ho en compte, donar-los resposta i afavorir més espais de diàleg.

 
 
 

L’Agenda dels infants, propostes per millorar el nostre benestar

Descarrega't l'Agenda dels infants  recull les 11 principals demandes i 115 propostes d’acció per millorar el seu benestar que fan els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys de la ciutat de Barcelona. L’Agenda és un fruit i s’emmarca en el programa municipal “Parlen els nens i nenes: el benestar subjectiu de la infància a Barcelona”, una eina per conèixer i millorar el benestar des del seu punt de vista i amb el seu protagonisme.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255