Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Gener 2017
 
 

Principals continguts de la jornada

La jornada ‘El dret dels infants a la ciutat’ celebrada el passat 15 de desembre i coorganitzada entre l'Institut i l'IMEB va despertar molt d'interès i va permetre obrir un debat sobre com millorar la ciutat. La principal conclusió de la jornada és que donar prioritat a la infància suposa una millora col·lectiva per tota la ciutadania perquè permet abordar els grans reptes de ciutat(+)

 
 
 

Parlen els protagonistes: mira el vídeo!

No et perdis aquest breu vídeo en què els principals protagonistes de la jornada donen la seva opinió sobre quins són els reptes de la ciutat per tal que s'hi pugui viure millor la infància i l'adolescència!

El dret al joc, a la salut, a participar i a ser escoltats i la necessitat de més autonomia, són algunes de les reivindicacions dels nens i les nenes. (+)

 
 
 

Sessió de treball a l'Ajuntament amb Tonucci

Aprofitant la visita de Tonucci, vam  organitzar una sessió de treball interna amb l'Ajuntament en el marc del grup transversal sobre espai públic, infància i adolescència, que impulsa i coordina l'Institut. Hi van participar una vintena de responsables municipals, de direccions i gerències de diverses àrees i districtes de Barcelona, que van reflexionar sobre com fer més apropiada la ciutat per als infants, a partir de reptes concrets en la gestió municipal quotidiana. (+)

 
 
 

4 preguntes sobre espai públic i infants

Voleu saber què van dir els ponents i els assistents dels 4 tallers de la Jornada El Dret dels Infants a la ciutat? Les relatories ja estan a punt! Els tallers van ser un espai per obrir el debat amb la ciutadania sobre els obstacles i les  oportunitats que ofereix la ciutat per millorar l’espai públic de barceloní i fer-ne una ciutat més amable per la infància i l’adolescència. (+)

 
 
 

Ressò de la jornada als mitjans

La jornada i, sobretot, la necessitat de repensar l’espai públic per fer-lo més amigable per a la infància i l’adolescència ha tingut molt ressò també als mitjans de comunicació. Consulteu els principals reportatges, articles i entrevistes publicats. (+)

 
 
 
 

Londres té un Pla de joc

L'Ajuntament de Londres fa uns anys va expressar la seva ambició d’esdevenir una ciutat amigable pels infants on poguessin gaudir del joc i el lleure. Es va posar l’objectiu central d’oferir espais de joc inclusius, accessibles i segurs, treballant amb els barris i entitats per auditar els espais i assegurar-ne la bona qualitat i que estiguessin ben dissenyats i fossin segurs i estimulants. Aquestes estratègies de política pública pel joc i el lleure estan recollides a “Shaping neighbourhoods: play and informal recreation”. (Descarrega't el document)

 
 
 

Tast experiències

Durant la jornada vam poder conèixer una trentena d'iniciatives que ja s'estan duent a terme a la ciutat de Barcelona en relació a l'espai públic i la infància i l'adolescència. Consulteu-les a través de la web de l'IMEB. (+)

 
 
 

Què hi diuen els nois i noies?

Un dels moments més àlgids de la jornada va ser el diàleg d'un grup de nois i noies alumnes de quatre centres educatius amb Francesco Tonucci i Itziar González. Els infants van poder explicar les seves experiències de participació i posar de manifest les seves reivindicacions en relació a l'espai públic de la ciutat. Si no vau ser-hi, no us perdeu el vídeo! (+)

 
 
 

“Deixem de parlar d’espai públic i parlem de carrer”

Itziar Gonzàlez és arquitecta i urbanista, experta en cooperació ciutadana en el territori, i una de les convidades principals de la jornada. Ella aposta per parlar de "carrer" enlloc de parlar d'"espai públic" perquè assegura que no ha de ser un espai administratiu sinó un espai dels ciutadans. Aquesta i altres idees, estan recollides en la conversa entre ella i Francesco Tonucci. No te la perdis! (+)

 
 
 

Carles Capdevila entrevista a Tonucci

El periodista Carles Capdevila, que ha dedicat bona part de la seva trajectòria a parlar dels infants i la seva educació, entrevista al pedagog Francesco Tonucci en el marc de la jornada. Mira el vídeo de l'entrevista a través de la mediateca de l'Institut. (+)

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255