Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Novembre 2016
 
 

Inscripions obertes: El dret dels infants a la ciutat

Inscriu-te a la jornada 'El dret dels infants a la ciutat. Apropiar-se i millorar l’espai públic per viure-hi la infància i l’adolescència' del proper 15 de desembre. Comptarem amb Francesco  Tonucci, Itziar Gonzàlez, Carles Capdevida, l’alcaldessa Ada Colau, i nois i noies i mestres. Debatrem sobre com transformar  l’espai públic per viure-hi millor la infància i l’adolescència. (+)

 
 
 

“Child in the city”: créixer a la ciutat

L’interès per a crear ciutats amigables per als infants creix arreu. Cada vegada són més els actors, tant ajuntaments, com organitzacions socials, universitats o fins i tot empreses que treballen perquè les ciutats situïn la infància al centre i per afavorir el desenvolupament dels ciutadans dels 0 als 17 anys a les ciutats. A la 8a Conferència Child in The City a Gent hem conegut experiències i recerques capdavanteres. (+)

 
 
 

Primer estudi sobre benestar de la infància

La primera reunió del grup motor del projecte Benestar subjectiu de la infància a Barcelona amb l’Ajuntament de Barcelona, Consorci d’Educació, direccions de centres i l’Institut, suposa el tret de sortida per tal que l’Institut acabi aportant dades inèdites i homologables internacionalment sobre el benestar de la infància a la ciutat preguntant directament els nois i noies i obrint debats per apuntar propostes de millora del seu benestar. (+)

 
 
 

On estan els infants en els pressupostos?

El Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides el passat juliol va emetre l’esperada Observació General n.19 sobre l’elaboració de pressupostos públics per fer efectius els drets dels infants.  Esperada perquè ja feia dos anys de la darrera, on aprofundeix i interpreta els drets recollits en la Convenció. I esperada també perquè calen més eines per aconseguir revertir el dèficit històric d’inversió en infància a Catalunya i a Espanya en comparació a Europa. (+)

 
 
 

“Com més igualtat d’oportunitats hi hagi a la infància, més cohesionada serà la ciutat”

Llegiu l’entrevista que el butlletí de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva fa a la directora de l’Institut, Maria Truñó, en què explica quin és el paper de l’Institut com a instrument per orientar polítiques locals, i també el rol que juga dins d’espais de participació i debat de ciutat, així com reptes clau per millorar la vida de la infància.  (+)

 
 
 
 

Education at a Glance 2016. OECD Indicators

L'OCDE ha presentat Education at a Glance 2016. OECD Indicators, un recull anual d'estadístiques i indicadors dels sistemes educatius dels seus 35 estats membres que analitza 4 grans eixos: resultats educatius i impacte de l'aprenentatge, recursos financers i humans invertits en educació, accés a l'educació i participació, i entorn d'aprenentatge i organització dels centres educatius. En destaca que Espanya ha destinat a educació el 4,3% del PIB, per sota del promig de l’OCDE que es situa en un 5,2%.

 
 
 

Explicar-ho és el primer pas

El Consell d’Europa treballa des de fa temps contra l’abús sexual als infants i adolescents amb bons recursos perquè la societat i, en especial, els nens i nenes coneguin la problemàtica i tinguin eines per afrontar-s’hi. De manera divulgativa dóna a conèixer, en català, els convenis europeus de protecció contra l’explotació i abús sexual. També difón missatges clau per als infants amb la regla de Kiko i ens situa i apropa al problema amb el vídeo Tell someone you trust.

 
 
 

Transformar el barri des dels nois i noies

Ciutat Esperança és un projecte impulsat pel Pla Comunitari de Ciutat Meridiana i diverses entitats del barri per buscar solucions a l’estigmatització i els prejudicis. Els nois i noies treballen a través del teatre, el vídeo i la fotografia per expressar les seves opinions sobre el barri, les relacions o la vida. Us convidem a navegar pel web i veure els diferents vídeos que recullen les seves mirades.

 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255