Com fer de les ciutats unes ciutats veritablement amigues de la infància? Com connectar millor el coneixement i les polítiques públiques en favor dels infants i adolescents? Com garantir els drets dels infants en temps de covid-19, especialment la necessitat de relació i contacte social? Aquestes són algunes de les inspiradores preguntes que es van respondre al seminari de Child in the City.
Des de l’Institut Infància i Adolescència hem assistit al webinar sobre els impactes de la covid-19 en la vida dels infants a les ciutats, una trobada online organitzada per Child in the City que ha substituït la conferència que estava prevista per fer a Dublín i que ha agrupat nombroses persones d’arreu, entre d’altres de Ciutat del Cap, Chicago, Verona, Sidney, Melbourne, Hong Kong, Zagreb o Brusel·les.
Els tres ponents del seminari, Tim Gill, Jon Sigfusson i Helen Jarvis, van fer una reflexió àmplia sobre la vivència de la infància i l’adolescència a les ciutats, partint del disseny de les ciutats perquè siguin jugables (amb exemples de ciutats com Triana, a Albània, o Gant, a Bèlgica), prestant atenció als hàbits saludables com a estratègia de ciutat (explicant l’actuació de prevenció consum drogues d’Islàndia, amb una gran sinèrgia entre la recerca i l’administració) i, per acabar, compartint una reflexió sobre la importància de garantir l’experiència relacional dels infants i adolescents en temps de la covid-19.
En definitiva, el seminari de Child in the City va posar de nou sobre la taula la necessitat que les polítiques públiques i el coneixement vagin de la mà per tal de facilitar el joc equitatiu, reformar les estratègies de la ciutat sobre alfabetització per la salut i no privar els nens i nenes de la seva experiència relacional.
Des de l’Institut Infància i Adolescència celebrem que Barcelona ja està caminant en la línia del que es va posar en valor al seminari. Alhora, vam prendre bona nota de les aportacions fetes pels 3 ponents de manera que ens serveixin per seguir treballant en la nostra missió d’acompanyar l’administració local en el seu paper de garant dels drets dels infants i en la transformació de la ciutat perquè sigui millor per a créixer i per a viure-hi la infància i l’adolescència.
A través d’aquest enllaç podeu consultar un resum més detallat del webinar, fet per Child in the city