L’informe Oportunitats Educatives a Barcelona es debat a la Comissió Plenària de Drets Socials

19/04/2017

El comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, ha presentat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de Barcelona, amb presència de tots els grups municipals, l’informe Oportunitats Educatives a Barcelona 2016, elaborat per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona. En les seves intervencions, el conjunt de grups municipals ha valorat l’aportació i la claredat de l’informe com a instrument per tenir en compte en les polítiques educatives de la ciutat.

“Amb aquest informe pretenem inaugurar una manera de fer, prendre decisions educatives fonamentades en evidències i amb el coneixement que es planteja a l’informe en relació als reptes educatius”, ha assegurat Miquel Àngel Essomba. I ha destacat que aquest és el primer d’una sèrie d’informes per ampliar el focus d’anàlisi i abordar les oportunitats educatives des d’un concepte ampli que va més enllà de l’escolarització.

Pel que fa als continguts de l’informe, ha destacat la millora resultats educatius a la ciutat però, també, les grans diferències entre els 10 districtes que “són paleses i han de ser un dels elements centrals de treball”, ha assegurat. A més, ha posat de manifest la “sintonia amb les recomanacions i propostes que fa l’estudi en relació al que aquest govern hauria de fer en relació a l’educació”.

Podeu veure la intervenció complerta i les preguntes i comentaris de tots els grups municipals a partir del minut 6:45 del vídeo.

Projecte relacionat