Ens adherim al manifest sobre les pantalles i la infància (0-6 anys)

09/05/2022

L’ús abusiu de pantalles durant la infància té efectes nocius tant en el desenvolupament cerebral, com en el desenvolupament físic, la salut en general i la salut emocional. Hi ha nombrosos estudis i investigacions que alerten d’aquests efectes, però, en canvi, malgrat aquesta evidència científica, en general, a la nostra societat hi ha un gran desconeixement dels efectes contraproduents de la sobreexposició continuada a les pantalles, especialment abans dels 6 anys.

Avui, els infants neixen i creixen en una societat altament tecnològica, on els dispositius digitals i les pantalles estan al centre de les activitats quotidianes, i aquests entorns digitals suposen nous reptes a l’hora de vetllar i garantir els drets dels infants i el seu desenvolupament saludable.

Amb l’objectiu de donar a conèixer els efectes nocius de la sobreexposició a les pantalles i, alhora, fer propostes concretes que serveixin per a la prevenció,  una seixantena d’entitats, entre elles l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, ens hem adherit al Manifest Infància i Pantalles, per promoure un desenvolupament saludable en la primera infància (de 0-6 anys).

La finalitat del manifest és promoure la presa de consciència per posar les pantalles al servei de les relacions humanes en la primera infància i identificar en quins contextos els dispositius digitals i les pantalles són útils i necessaris: per exemple  mantenir el contacte amb familiars, accedir a béns culturals i artístics de qualitat i compartir espais de diversió familiar i social.

Ens els següents enllaços trobareu:

manifest sencer

més informació sobre els promotors i les entitats adherides

formulari d’adhesió al manifest