Educació a temps complet al Fòrum Local d’Educació

24/10/2016

Un any més hem assistit al  Fòrum Local d’Educació, organitzat per l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, institució consorciada a l’Institut Infància i Adolescència. Enguany, sota el títol “Innovació, escola i municipis” es va plantejar  el repte de conjugar els processos d’innovació educativa amb la creació d’entorns d’educació a temps complet en barris i municipis.

La Diputació de Barcelona va presentar la seva voluntat d’impulsar la transformació educativa amb la implicació de tots els agents del territori en el marc de la iniciativa Escola Nova 21. La conferència central es va centrar en la necessitat de transformar el nostre sistema educatiu perquè tot infant pugui accedir a un aprenentatge rellevant i amb sentit, idea que es va refermar en les taules de debat sobre l’aportació dels ajuntaments a la innovació educativa.

Durant la  jornada es va posar de relleu que els municipis han de jugar un paper rellevant en la innovació educativa, acompanyant els centres educatius i aportant criteris per tal que la transformació educativa s’orienti cap a l’equitat i l’educació a temps complet.