La pobresa infantil és una realitat colpidora que necessita respostes urgents. Espanya ocupa els primers llocs en pobresa infantil de la UE amb una taxa del 34,5%, lluny del 24,8% de mitjana europea. A Catalunya la taxa AROPE és del 32,6% i a Barcelona el 40,6%. Unes xifres que fa anys que es repeteixen i que situen la pobresa infantil com una situació cronificada.
Però el repte de fer front a la pobresa infantil va molt més enllà de reduir aquestes xifres esfereïdores, i les claus per entendre la pobresa infantil van molt més enllà de les taxes de pobresa, tal com hem explicat al document de treball “5 idees força per parlar de la pobresa infantil més enllà de la taxa AROPE” que hem elaborat conjuntament l’Institut Infància i Adolescència i l’Àrea de Cohesió Social i Urbana de l’Institut Metròpoli.
Així ho hem explicat en el debat impulsat i retransmès per Social.cat amb la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes, Javier Martínez, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), i Núria Menta, directora dels Serveis d’Intervenció Social de l’IMSS, en què hi ha participat la directora de l’Institut Infància i Adolescència, Laia Pineda. En debat s’ha fet menció especial a la futura Estratègia de lluita contra la pobresa infantil que la ciutat de Barcelona té previst presentar aquest estiu i que estem elaborant des de l’Institut Infància i Adolescència, per encàrrec de l’Ajuntament.
Podeu llegir un resum del debat a Social.cat o bé veure el vídeo íntegre del diàleg a continuació: