Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
Abril de 2016
 
 

Arrenquem el vol com a nou equip

Per fi ens podem presentar com a nou equip de l’Institut Infància que arrenca el vol de la nova etapa: com a directora la Maria Truñó, com a cap de coneixement l’Elena Sintes i com a cap de projectes Laia Pineda. Properament esperem poder anunciar noves incorporacions per a projectes concrets i a partir de la convocatòria de beques de recerca per a doctorands i seguir consolidant l’equip.

 
 
 

ANEM CONSTRUÏNT EL NOSTRE PLA ESTRATÈGIC

Aquest mes hem iniciat un procés participatiu sobre les bases del Pla Estratègic 2016-2020  Fins a l’estiu farem cinc sessions de treball amb una vintena de persones cada una que, a títol personal, aporten idees valuoses des de diverses perspectives i amb una mirada estratègica. Amb elles debatem com esdevenir un instrument públic en xarxa amb l’àmbit social que genera i comparteix coneixement per contribuir a l’exercici dels drets d’infants i adolescents.

 
 
 

EL LLEURE AL COR DE LES POLÍTIQUES EDUCATIVES?

El lleure és un dels àmbits amb més desigualtats educatives i, per això, considerem un bon horitzó el recent anunci  de l’Ajuntament de Barcelona de promoure campaments urbans a l’estiu als quatre barris prioritaris del Besòs. Llancem 5 recomanacions per a  tenir en compte.

 
 
 

EDUCACIÓ, PETITA INFÀNCIA I POLÍTICA LOCAL

Al febrer es va iniciar un cicle de debats sobre atenció educativa a la petita infància organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es van presentar dos estudis i quatre experiències. En vam fer la relatoria on recollim cinc idees clau i molts dels dubtes que es van plantejar sobre com ampliar, millorar i diversificar els serveis educatius a la ciutat per als infants més petits.

 
 
 

VIURE LA INFÀNCIA A BARCELONA: PARLEM D’INFÀNCIES DESIGUALS

A Barcelona, 1 de cada 5 famílies té infants i el Baròmetre ens aporta nou coneixement sobre com viuen, tot agrupant-les en tres estrats segons la renda mitjana disponible del seu barri. Això, per primera vegada, ens permet anar més enllà dels promitjos de ciutat i comparar les condicions de desigualtat en les que creixen els nostres infants, tant materials com relacionals.

 
 
 
Institut infància: coneixement, polítiques locals i drets dels infants
  Website institutinfancia.cat
  Twitter @InstInfancia
  Subscripció Subscriu-te
  Institut d'estudis regionals i metropolitans de Barcelona
  Website institutmetropoli.cat
  Twitter @InstMetropoli
  Subscripció Butlletí Institut Metropoli
 
Aquest correu s'ha enviat des de digital@institutinfancia.cat
Per què has rebut aquest butlletí? Si desitges donar-te de baixa clica aquí
Si vols modificar les dades de subscripció clica aquí
Plaça de la Vila de Gràcia, 6 baixos, 08012, Barcelona - Tel. 930023255