Temps de cura i conciliació a les empreses

01/12/2016

Des de l’Institut Infància i Adolescència hem contribuït com a membres del jurat del V Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps de l’Ajuntament de Barcelona a reconèixer les empreses i organitzacions compromeses amb la millora de la conciliació de la vida laboral, personal i social.

En la valoració de les experiències presentades al premi des de l’Institut hem establert cinc criteris principals. En primer lloc, reconèixer les empreses i organitzacions que afavoreixen especialment la compaginació de la vida laboral amb la cura dels infants i adolescents.  El segon criteri és que les mesures s’implantin amb criteris de coresponsabilitat, és a dir, que es dirigeixin cap a homes i dones indistintament. En tercer lloc, que es tracti de mesures on s’incorpori la flexibilitat horària d’entrada i sortida. El quart criteri és que també permeti l’adequació de les vacances i, sobretot, permeti l’adaptació a les vacances escolars. I en cinquè lloc, la promoció de millores en els permisos vinculats a la cura més enllà del que determinen els convenis col·lectius.

El premi es lliurarà l’any vinent en un acte públic com a reconeixement a les bones pràctiques dutes a terme per empreses i organitzacions de quatre categories: menys de 10 treballadors/es, entre 10 i 50, entre 51 i 250 i més de 250 treballadors/es.

Actualització a febrer de 2017:
Podeu consultar la nota sobre el lliurament de premis i la relació de premiats